İçeriğe Yönlendir

Kaşıntı mı Gereklilik mi Bilemedim

Osman Ünal

Recommended Posts

Cavit Çırakoğlu
Metin Akbal yazdı:

Golften sonra birçoğu kesmeyecek.

Keser keser kesiyor kesti, bal gibide kesti..

Fanatiklik eyi değil..

Hanımlar için mokka,taigo,hrv ihtimal dahilinde olabilir.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Kona EV ve Kia EV3 inceleyin mutlaka

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Golf'ten sonra araba beğenmek zor olur.

EV3 +1 diyorum.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Mertol Kip yazdı:

ID4 sayın doç operatörü @H.Cenk Bayrakçı da var. Ben almadan önce epey bi testine falan baktım kötü değil bence. Yılbaşında 1600 küsurl liraya sıfırını falan satmışlar. Bayiiye gidip sormak lazım. Grandland dersen yarın buluşalım kullan bendekini. 

ID 4 1750 civarı.

Osman Ünal yazdı:

Grandland ı çok büyütmüşler Astra bakarken görmüştüm o kadar iri bir şey olmasın diyorum.

Uzunluk, genişlik ve  yükseklik olarak Grandland daha büyük. 4650 mm Grandland, 4584 mm ID.4 uzunluk değerlerine bakınca.

Genişlikte  rakamlar 1905'e 1852, yükseklikte 16661'e 1634. Bagaj hacminde de 550 metre küp'e 543 metreküp.

Ama id 4 mevcut tiguandan büyük. 

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Metin Akbal yazdı:

Golften sonra birçoğu kesmeyecek. İkinci el deyince o sebepten Tiguan dedim ama yakıt bagaj ve suv olunca bende sıfır Taigo öneririm büyük küçük coupe suv.

Cem Işık yazdı:

2017 senesinde sıfır aldığım kodiaq ile 160.000 km'yi geride bıraktım. Dsg vs gibi bir sorun yaşamadım şükür. 

Ufak tefek sorunlar yaşandı elbet bu süreçte ama arabadan soğutacak, büyük masraf açıp can sıkacak şeyler değildi benim için. 2. el temiz bir araç bulursanız fiyatları tiguan'dan daha aşağıda olacaktır. Ama VW gruptan uzak duracağım denirse bilemem tabi.

Yenge de kullanacaksa, malum kodiaq'ın  boyutları biraz iridir, park sorunu vs yaşarız diyebilirsiniz. Geniş iç hacim, bagaj vs ihtiyacı var ise rakipsizdir diyebilirim. 

Yaklaşık 11 yıl boyunca golf ten herhangi bir şikayetim olmadı gayet memnundum hala daha memnunum.

Bana bakım harici hiçbir masraf açmadı, çok aşırı kilometre yapmamanın verdiği sebep de olabilir.

Vag gruptan biraz uzak durma sebebim e-tsi lerin zaman zaman saçmalaması, kuzenin araba da gerçi şimdiye kadar iki kere oldu ama araç çalışmıyor. 

Servis kontrollerinde bir şey çıkmıyor, söyledikleri arabadan biraz uzaklaşın 15 dakika bekleyin tekrar deneyin. 

Servise son gittiğinde bardakların orada bozuk paraları ve anahtarları görmüşler buralara metal bir şeyler koymayın demişler, saçma sapan çözümler bulmaya çalışıyorlar, ayrıca 48 V. Hybrit sistem ve vites seçici problemleri de bayağı yoğun olarak görüyorum. O yüzden kesin karar olmasa da şimdilik uzak durmaya çalışıyorum. 

Sonunda beni tatmin edecek başka bir araca niyetlenmezsem, 48 volt hybrit sistemi olmayan vites seçici mekanik olan 2022-2023 Tiguan bakabilirim. 

Skoda da kodiaq bizim için çok büyük,

Karoq boyut olarak bana en ideal olanı gibi geliyor, hatta tiguan dan bile daha iyi gibi bizim için.

Sonunda karar Vag olursa onlara bakacağım.

H.Cenk Bayrakçı yazdı:

ID 4 1750 civarı.

Uzunluk, genişlik ve  yükseklik olarak Grandland daha büyük. 4650 mm Grandland, 4584 mm ID.4 uzunluk değerlerine bakınca.

Genişlikte  rakamlar 1905'e 1852, yükseklikte 16661'e 1634. Bagaj hacminde de 550 metre küp'e 543 metreküp.

Hocam id4 teknik incelemesine bakmadım ama görünüş olarak tiguan'dan daha küçük gibiydi.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
(düzenlendi)
Cavit Çırakoğlu yazdı:

Keser keser kesiyor kesti, bal gibide kesti..

Fanatiklik eyi değil..

Detaylara bakınca kesmiyor, 

Tiguan alıyorsun 3 milyon ve üzeri para veriyorsun bagaj havuzu sac.

Benim gibi saçma sapan detaylara takılan biriysen kesmiyor.:i-ih:

Gerçi şimdi birçok arabanınki öyle.

tarihinde Osman Ünal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Selim Bilgin yazdı:

Golf'ten sonra araba beğenmek zor olur.

EV3 +1 diyorum.

Tamer Topaç yazdı:

Kona EV ve Kia EV3 inceleyin mutlaka

Bakayım bunlara da.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Golf/Jetta 5 Golf 6 golf 7 ve bunların yanında VAG'ın bir çok modeline sahip olmuş biri olarak, Golf'ün üretim kalitesi cidden iyi diğerlerine göre.

Ve 5. nesil 6'dan, 6 da 7'den daha iyi bence. Düşünüyorum benim 170'lik Jetta'yı satalı 10 sene olmuş (şaka gibi) şimdi olsa halen kullanırım. Tabi o kondisyonda olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Cavit Çırakoğlu yazdı:

Mokka olmaz ya. Onun arkası çok dar. Arka kapıdan çocuk girer ancak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

ID 4 1750 civarı.

Osman Ünal yazdı:

Hocam id4 teknik incelemesine bakmadım ama görünüş olarak tiguan'dan daha küçük gibiydi.

Ebatlara bu kadar takılmayın yaw. Arabanın boyu 7 cm uzun olsa ne olur kısa olsa ne olur. Hiçbirisi öyle aman aman uzun değiller aslında.

https://www.carsized.com/en/cars/compare/volkswagen-id4-2020-suv-vs-volkswagen-tiguan-2024-suv/front/

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

bende EV 3 diyorum, şuan pilli alacak olsam ya B sınıfda reno 5 alırdım (daha gelmedi) yada büyükte suvcukta  EV3 GT line yada yeni kasa Tesla SR,  içten yanmalıda kalacaksan ve çok büyük olmasın B suv iyidir, yerden yüksek olsun dersende son kasa Captur derim mesela, donanım zaten dolu detaya gerek yok, hibrit  sevmem ama boşver, bu mild hibrit, vw gibi alternatörden yalandan değil, Getrag (Magna) 7HDT300 şanzımandan elektrik motor destekli, bendeki şanzımanın elektrik motorlusu o yüzden direk al derim bu şanzımana, dsg gibi değildir emekli eder senin 10 yıl kullanırım standartını fazlasıyla karşılar, motor zaten 1.33 tce, şanzıman ikilisi olarak güzel, aracın içi clio gibi ama yüksek az daha ferah doğal olarak ve güzel, kapı sesinde yabancılık çekmezsin :) arızası sorunu vs. de bildiğim kadarıyla yok 160 hp alet, 1710 gibi fiyatta....

https://www.renault.com.tr/renault-fiyat-listeleri/binek-arac-fiyat-listesi.html

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Osman Ünal yazdı:

1600-1800 aralığında bir şey bakayım diyorum, Golf ün üstüne 600-700 vererek halletmiş olurum diye bakıyorum.

Ne dersiniz tavsiyeler hangi yönde olur.

Byd ATTO alın. memnun kalırsınız. ama fiyatlar artmadı ise. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Bence konu başlığına dönelim, evet kaşıntı :)

Çocukları büyüttün zaten, bagaj ihtiyacında yok, uzun süre kullanmak için araba alacaksan acele etme biraz bekle bence. Bakalım neler olacak. 

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Bence konu başlığına dönelim, evet kaşıntı :)

Çocukları büyüttün zaten, bagaj ihtiyacında yok, uzun süre kullanmak için araba alacaksan acele etme biraz bekle bence. Bakalım neler olacak. 

Evet durum aynen bu çocukların okulda son senesi kısmet olursa, zaten 2-3 yıldır bizimle mesai harcamıyorlar.

Benim kaşıntı da tam geçiş dönemine geldi, birisi şanzumana elektrik motoru koyar, birisi şarj dinamosu ile ek akü doldurur marş basar, biri bagajına jeneratör koyar, öbür taraftan elektrikliler,

bunların hepsi kafa karıştırıyor.

Genç zamanlarımız gibi aldım beğenmedim değiştireyim yapmak istemiyorum, e haliyle ekonomik durumlarında bunda etkisi oluyor.

Son 20 yılda 3 araba olmuş,

Focus1 7 yıl,

Focus3 3 yıl,

Golf7 11yıl,

kısmet olurda alırsam, bu da dertsiz tasasız orasını burasını düşünmeden uzun zaman kullanayım son olsun diye bakıyorum.

Zor benim işm zor :D

Edit: 97 ae101 imi özledim benzin koy git ne dert ne tasa. :)

tarihinde Osman Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Osman bey o zaman beni örnek al,  boşveeer :D aynen devam kullan benim gibi mevcut aracını,  paran cebinde kalsın değerlendir, bin aracına keyfine bak, ilerde çok kaşıntı tutarsa keyfi bakarsın, hem ne olacak onuda görürsün, bir bakmışsın benzinli almak en güzeli oluvermiş :tongue:

Taunus (86 sıfır alındı) vardı babamın, sonra ben kullandım, sonra kardeşim kullandı  25 seneden fazla (sıfır arıza sadece bakım ve rutin değişmesi gerkenler değişti) benim seri fiesta 13 yıl, şuanki 4.5 yıl oldu devam, arıza yok, boşveeeeer ...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Arkadaşa Grandland Elektrikli almaya gittik test ettik ultimate paketi olmadığı için vazgeçti e-3008 e yoğunlaştık hoşumuza gitti sonra e-5008 e baktık test sürüşü bile yapmadan e-5008 aldık geçtik.Elektrikli Astra sahibi olarak tavsiye ederim 2 elde çok uygun fiyatlar var ama sıfırda bence pahalı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Osman Ünal yazdı:

Ben bunları düşünürken hanım Golf gibi araba alacaksan değiştirme diye talimat verdi meğerse suv istiyormuş, sebebi ise daha komik, arabada sandalyede oturur gibi oturmak daha rahat ettiriyor muş ve tabii inip binerken ki rahatlık ta cabası.

velhasıl c suv alma gibi bir niyet oluştu, fosil yakıtlıları sıfır alma gibi bir imkanım yok, 2022-2023 model bir araç bakmam lazım, arabayı da alırsam yine 10 sene binerim bi aksilik olmaz ise.

1600-1800 aralığında bir şey bakayım diyorum, Golf ün üstüne 600-700 vererek halletmiş olurum diye bakıyorum.

Çok haklı.. 

Bizim evde de aynı tercihler ön plana çıkıyor. 

Yazdıklarından 2023 model bir Qashqai görür gibiyim.. Mini hibrit, geri kalanı fosil. 

Not: Satılık Qashqai 20 bin km'de :) 

• Beğen 2
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Çok haklı.. 

Yazdıklarından 2023 model bir Qashqai görür gibiyim.. Mini hibrit, geri kalanı fosil. 

hemi de 4x4 desene be ya,

Takasa da açıktır bu :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

golf dursun, yaz geldi , mesela 700 e cabrio A4 alınabilir, kaşıntı ilacı reçetesidir

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Çok haklı.. 

Togg iyi olabilir

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Çağlar Bayur yazdı:

golf dursun, yaz geldi , mesela 700 e cabrio A4 alınabilir, kaşıntı ilacı reçetesidir

Çağlar, emekli adamız 2 tane ağır gelir, sonra birde alışkanlık yaparsa o daha fena.

Mehmet Göktürk yazdı:

Togg iyi olabilir

Hiç düşünmediğim bir alternatif, muhtemel düşünmemde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Osman Ünal yazdı:

Çağlar, emekli adamız 2 tane ağır gelir, sonra birde alışkanlık yaparsa o daha fena.

Hiç düşünmediğim bir alternatif, muhtemel düşünmemde.

Ben togg denedim o sandalye olayı çok belirgin. Vazgeçme sebeplerimden biri bu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Osman Ünal yazdı:

olsun ben virüsü vereyim dedim :keyifli: 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...