İçeriğe Yönlendir

Bu Kasa C-Max’ta Peugeot Motoru mu Var

Muhammed Türkmen

Recommended Posts

Muhammed Türkmen

Merhabalar,2011 kasa 1.6 TDCİ manuel C-Max almaya karar verdim. Bu kasa araç. Ancak bazı arkadaşlar Pegeout motoru varsa uzak dur vs diyor. Bu araçta hangi motor kullanılıyor. Ford mu yoksa pegeout mu ?

ve tavsiye eder misiniz?

image.jpeg.7a0b091398803fd777bbc0dc7dd08680.jpeg

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Bildiğim kadarıyla bu motor Peugeot, Citroen ve Ford da kullanılan ortak motor. Bu kasalardaki 115lik olması lazım. Euro5 mi 4 mu bilmiyorum. Bizim aracktaki euro4. Bu motor PSA grubu ile aynı. 

Peki neden uzak dur demiş ki?

Bir sürü araç kullanıyor aynı motoru. 

Ford da 1.6 TDCi, PSA da 1.6 HDI.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Yanıltıcı ve eksik  bilgi malesef. PSA grubu 1.6 TDCİ Euro 5 motorlar bir çok markada kullanılıyor.  Bir dönem Siemens enjektör ile birlikte 

Bosch enjektör de kullanıldı. Siemens enjektörlü olanlarda sorun yaşandığını duydum ama ne derece doğrudur bilemem. Bosch ile ilgili genel bir olumsuzluk duymadım. 

Geri kalanı tek tip, eski aracım 2013 1.6 TDCİ Euro 5  115 bg c Max için Citroen triger seti vermişti Ford yedek parçacısı. 

187 bin km boyunca Pompa, enjektör, turbo vb. hiçbir parçasında sorun yaşamadım. 

Valla eşeğe biner gibi bindiyse dizel kullanıcısı hangi motor olursa olsun riskli. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
(düzenlendi)

pegaut, ford, citroen, volvo, mazda, toyota( verso modellerinde kullandılar diye biliyorum) hatta bmv de kullandı diye biliyorum. araştırmak gerek.

Şimdi baktım da: Bu kullanılanlar benzinli olmalı. PSA grubundan Fransız bir motor Kullanan Alman BMW 1.16i F20 kasa versiyonunda 1.3 ve 1.6 litrelik EF6 motorları satın alarak, 3 serisinde ve Mini Cooper modellerinde de kullanıldı.

tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Muhammed Türkmen yazdı:

Ancak bazı arkadaşlar Pegeout motoru varsa uzak dur

merak ettim: bu arkadaşlar hangi motora yakın hissediyor peki kendisini?

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Çağlar Bayur yazdı:

2.0 tdi çift kırmızı 😂

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

pegaut, ford, citroen, volvo, mazda, toyota( verso modellerinde kullandılar diye biliyorum) hatta bmv de kullandı diye biliyorum. araştırmak gerek.

Şimdi baktım da: Bu kullanılanlar benzinli olmalı. PSA grubundan Fransız bir motor Kullanan Alman BMW 1.16i F20 kasa versiyonunda 1.3 ve 1.6 litrelik EF6 motorları satın alarak, 3 serisinde ve Mini Cooper modellerinde de kullanıldı.

Verso'da d4d var. Mazda'dan emin değilim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Sizin baba ford ustası değil miydi? 20 yıllık psa ortak dizel motoru 

Yorum bağlantısı
Muhammed Türkmen
Coşku Mert yazdı:

su cmax i alsanizda forum bi rahatlasa artik

cevap vermek zorunda değilsin. Başka başlık altında gezinebilirsin 

Görkem Karakaş yazdı:

Sizin baba ford ustası değil miydi? 20 yıllık psa ortak dizel motoru 

ben sadece böyle bir söylenti var, doğru mu diye sormak istedim. 

Çağlar Bayur yazdı:

Yani bilmiyorum:) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Muhammed Türkmen yazdı:

ben sadece böyle bir söylenti var, doğru mu diye sormak istedim. 

Yani bilmiyorum:) 

Muhammed bey kardeşim, evet motor psa grubunun motoru. Çokta başarılı. Babamda var, 450 bin km'de. 1 kez enjektör bakımı 1 kez turbo değişimi yapıldı şimdiye kadar. Bunlara takılma, bu motoru bir çok firma kullandı. Ufak tefek sorunları olsa da kullanıcıların memnun kaldığı bir motor. Tabi önceki sahibi motorun içinden geçti ise onu bilemem :) 

Çabiden ödünç vesile ile, bizim aileye dizel sevdiren motordur kendisi. 

Muhammed Türkmen yazdı:

Biz genel olarak siz ve biz ifadelerini kullanıyoruz. Kenarda not olarak bulunsun lütfen. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Muhammed Türkmen
Murat Sahın yazdı:

Muhammed bey kardeşim, evet motor psa grubunun motoru. Çokta başarılı. Babamda var, 450 bin km'de. 1 kez enjektör bakımı 1 kez turbo değişimi yapıldı şimdiye kadar. Bunlara takılma, bu motoru bir çok firma kullandı. Ufak tefek sorunları olsa da kullanıcıların memnun kaldığı bir motor. Tabi önceki sahibi motorun içinden geçti ise onu bilemem :) 

Çabiden ödünç vesile ile, bizim aileye dizel sevdiren motordur kendisi. 

Biz genel olarak siz ve biz ifadelerini kullanıyoruz. Kenarda not olarak bulunsun lütfen. 

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Aldık aracı, biraz masrafı var. Halledeceğiz zamanla inşallah 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Hayırlı olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...