İçeriğe Yönlendir

BYD Çarpışma Testleri

Doğan Arşiray

Recommended Posts

Hüseyin Sönmez

Atamız Bilge Kağan Çinliler hakkında öğütler vermiştir. Dinlemek lazım.

Nasıl ki teşviki alıp indirimli vermesi gerekirken fahiş kar ile BYD araçları kitliyorsa gelecekte fırsatını bulduğunda daha da fena kitleyecektir. Aldanmamak lazım.

image.png.11f68b8d321de7f1c28c39f6ec1798e5.png

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Emrah Altun yazdı:

İsterse Ferrari ayarında olsun. ÖTV teşvikine rağmen Çin'de sattığı aracın 2 katı fiyatına araba satıp, üstüne bir de pişkin pişkin işinize gelirse el mahkum alacaksınız tarzı açıklama yaptıkları an gözümde bitti bu firma. Çıkıp samimi bir özür dilemelerini bekliyorum. 

Gerisi fıs benim için.

bence fiyat indirimi de olur özüre gerek yok şahsen...

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben de soru sordum zaten.. eleştirmedim :)

Alternatif varsa ona odaklanalım.. İstediğim konfigürasyon byd'de de var.. 

Senin tercihlerinin rasyonalitesi hakkında ciddi tereddütlerimiz var hacı. Kaşkay ne ya. Arabadan anlamayan adam olsan :) 

Doğan Arşiray yazdı:

Tamam şampiyon sakin ol :)

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Emrah Altun yazdı:

İsterse Ferrari ayarında olsun. ÖTV teşvikine rağmen Çin'de sattığı aracın 2 katı fiyatına araba satıp, üstüne bir de pişkin pişkin işinize gelirse el mahkum alacaksınız tarzı açıklama yaptıkları an gözümde bitti bu firma. Çıkıp samimi bir özür dilemelerini bekliyorum. 

Gerisi fıs benim için.

Tekele dönüştüğü an ne yapar düşün.

Mehmet Göktürk yazdı:

Ancak çinlilerin ürünü sattıktan 1-2 sene sonra unuttuğu, firmada o işi bilenin kalmadığı, "artık biz ona destek vermiyoruz, yenisini alın" dedikleri doğrudur.

Bu algıya Çin ticareti deniyor piyasada.

Sadece otomotiv değil tüm ürünlerde aynılar. 

Örneğin Amazon'dan aldığın ama istediğin gibi çıkmayan ürünü döv döve geri veriyorken Temu'dan yediğimiz kazıkları pardon aldığımız ürünleri öyle iadeymiş itirazmış olmasızın genelde kabul ediyoruz.

Bu algıyı oturtan da Çin aslında.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mertol Kip yazdı:

Senin tercihlerinin rasyonalitesi hakkında ciddi tereddütlerimiz var hacı. Kaşkay ne ya. Arabadan anlamayan adam olsan :) 

İstediğim konfigürasyon sadece bundaydı :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Macaristan Başbakanı Viktor Orbán, geçen yıl Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i Budapeşte'de ağırlamış ve BYD de dahil olmak üzere birçok Çinli şirketi ülkeye yatırım yapmaya teşvik etmişti. BYD'nin Macaristan'daki fabrikaya 4 milyar euro yatırım yaparak 10.000 kişiye istihdam sağlaması bekleniyordu.

Ancak Avrupa Birliği yetkilileri, BYD'nin Macaristan’daki fabrikasını Çinli işçilerle inşa ettiğini ve bataryalar da dahil olmak üzere çoğu elektrikli araç bileşenini yurtdışından ithal etmeyi planladığını belirtiyor. Bu nedenle, projenin Macaristan ve Avrupa Birliği için ekonomik büyümeye yeterince katkı sağlamayacağı öne sürülüyor.

Sert yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir

AB'nin soruşturması, BYD'nin Macaristan'daki yatırımında Çin'den haksız yardım aldığını doğrularsa, şirket varlıklarını satmaya, üretim kapasitesini azaltmaya, aldığı sübvansiyonu geri ödemeye ve hatta AB'ye uyumsuzluk nedeniyle para cezası ödemeye zorlanabilir.

Bu soruşturma, geçen yıl Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen ve BYD de dahil birçok Çinli otomobil üreticisinin Çin hükümetinden haksız sübvansiyon aldığı sonucuna varılan önceki bir incelemenin devamı niteliğinde. O inceleme sonucunda, Çinli otomobil üreticilerinin ithalatına yönelik yeni gümrük vergileri getirilmişti.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

İstediğim konfigürasyon sadece bundaydı :)

kaşkaya rakip olabilcek denk seçenek en yakını merso da var o da x2 fiyata, hunday yaklaşamya çalışsa da tam oyuncak

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben de soru sordum zaten.. eleştirmedim :)

Alternatif varsa ona odaklanalım.. İstediğim konfigürasyon byd'de de var.. 

byd çinli, benim için yok hükmünde, bende bunu diyorumya zati :)

bu kadar vergi avantajına bu fiyat olayıda var, bana kalsa ülkeye sokmamda neyse...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...