Yahya Melih Ayaksız 26 Nisan Paylaş 26 Nisan İyi forumlar Arabamın el freni ortalama bir rampada tutmuyor. Haftaya da muayenem var. Bunu çözmek için el freni halatını sıkan somunla el frenini biraz fazla sıksam sorun çözülürmü? bu seferde arka tekerlerde el freni inikken tutulu kalma gibi bir durum olurmu? Bu yöntem idareten çalışsa da yeter. Muayeneden sonra geri alırım gerekirse. Aracın 3000 km önce komple fren, ön takım tertibatı sıfırlandı. Arka kampana tornaya gitti 2 ayrı soru sormuş oldum iki ayrı cevap yazarsanız daha iyi olur. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Cumartesi 13:21 Paylaş Cumartesi 13:21 Yaptırdığınız yere tekrar gidin bence. Muayeneye bu şekilde girmeyin. 2 Yorum bağlantısı
Deniz Kom Cumartesi 15:29 Paylaş Cumartesi 15:29 Muhtemelen arka kampana sistemi torna ile kurtulmadı, parça değişimi gerekiyor. El freni mekanizmasını elden geçirtmenizde fayda var. Benim eski arabada el freninin zayıf olduğundan şikayet ediyordum. Ön arka diskler ve balatalar değişti. Sorun çözülmeyince sürekli gittiğim eski (!) usta, senin el frenin süper, tam çekemiyorsun dedi. Bir gün yine tam çektikten sonra rampada arabanın peşinden koştum, ön kapıdan içeri daldım. Sonra tek işi frencilik olan başka bir yere götürdüm (Gebze oto fren). Oradaki çıraklardan bir tanesi meseleyi çözdü. Meğer tesisatta oluşan kirlilik, el fren kolunu tam çeksem de arka tarafın tam sıkmasını engelliyormuş. Mekanizmayı söktü, ben bir çay sigara yapana kadar temizledi ve birleştirdi. Problem ortadan kalkmış oldu. Sadece muayeneyi geçmek için teli gererseniz olmadık yerde kopartabilirsiniz. Muayene esnasında bile kopabilir. Siz sorunu geçiştirmek yerine çözmek yoluna girmeyi tercih edin. 2 Yorum bağlantısı
Coşku Mert Cumartesi 17:01 Paylaş Cumartesi 17:01 (düzenlendi) el fren telindeki somun ince ayar için. gereğinden fazla sıkarsan balatalar kampanaya yapışık kalır. iki tekerleği de kaldırıp kontrollü şekilde sıkabilirsin ama sorunu kökten çözmen için kapmana içindeki cırcırlardan ayar yapılması lazım. Cumartesi 17:03 tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız Cumartesi 18:06 Yazar Paylaş Cumartesi 18:06 Herkese teşekkür ederim. Bu aralar müsait değilim. Muayeneden geçemezse buraya editlerim artık. Fren sistemini ön takım ve şanzımanla birlikte motor ustasına yaptırdım. El frenleri tutmuyor diyince frenciye götür ben anlamam diyor. Madem anlamıyorsun neden yaptın demek lazım Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz Pazartesi 06:50 Paylaş Pazartesi 06:50 El freni halatlarını değiştirin , yeni ise güzelce gresleyin ,fren hidroliğini değiştirin el freni tepeye kadar rahat çekilir takılı kalma olmaz. Yorum bağlantısı
Alpay Köse Çarşamba 18:44 Paylaş Çarşamba 18:44 Fren halatı çok gerilirse tutmaz.o yüzden çok gerdirmeyin Yorum bağlantısı
Alpay Sumer Çarşamba 20:06 Paylaş Çarşamba 20:06 Geri giderken el freni cekerdik eskiden.. ayar yapardı sanki 😀 Yorum bağlantısı
Servet Aydın Çarşamba 20:32 Paylaş Çarşamba 20:32 Alpay Sumer yazdı: Geri giderken el freni cekerdik eskiden.. ayar yapardı sanki 😀 Hala da yapıyor 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts