İçeriğe Yönlendir

800 Bin TL'ye Otomatik HB Araba Önerisi

Ebubekir Kocaçam

Recommended Posts

Ebubekir Kocaçam

800bin tl bütçem var bu paraya yukarıda belirttiğim tarzda bir araba alacağım öneriniz ne olur?  eli yüzü düzgün kurcalanmamış bir araba almak istiyorum mümkünse değişeniz olmasına özen gösteriyorum bakarken. fazla araba kullanan biri değilim konfor değil de kafamın ağrımayacağı fazla sorun çıkartmayacağı bir araba almak istiyorum aşağıya düşündüğüm birkaç arabayı sıralıyorum.

1) clio 4 1.5dci 

2) i20 1.4mpi

3) 308 1.5bluehdi ya da 1.6bluehdi

4)golf 7

bu arabalardan en çok yanaştığım clio 4 şahsen hem alınca satmam icap ederse daha hızlı satarım diye düşünüyorum hem de kullanıcı yorumlarına baktığımda az yaktığı için. i20 ise çok yaktığından pek almak istemiyorum. golf'de ise dsg'nin sıkıntılı olduğunu söyleyenler var o yüzden pek mantıklı olacağını zannetmiyorum. sizce bunlardan hangisi diğerlerine göre daha mantıklıdır veya önerebileceğiniz bir araba var mı?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Egea HB veya Cross da olabilir.

Yorum bağlantısı
Ebubekir Kocaçam
(düzenlendi)
Evren Erakçora yazdı:

Egea HB veya Cross da olabilir.

Hangi motor seçeneğini önerirsiniz?

tarihinde Ebubekir Kocaçam tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Günümüz araçlarında hem sorunsuz hem otomatik hemde 800.000 tl nasıl desem Para Zaman Enerji üçgeni gibi.  Üçünden birisi mutlaka eksik oluyor. Sorunsuz otomatik oluyor fiyatı yüksek. Otomatik 800.000 tl oluyor sorunu bitmiyor. Manuel olsa fiyatı 800.000 tl olup sorunsuz olsa ? O zamanda hanim seneye ehliyet alinca kullanacak seçenegi devreye giriyor. Tavsiyem 0 km manuel vites 1.4 egea alın. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

otomatik öğrenecek sonra şekil bu.. arabayı yürütüyor ya D ye alınca. şöförlük tamam. otomatik çok tehlikeli acemiye.

image.png.2a84e2513d532d48ff6665c0732c0804.png

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

otomatik öğrenecek sonra şekil bu.. arabayı yürütüyor ya D ye alınca. şöförlük tamam. otomatik çok tehlikeli acemiye.

Şimdi aaaa olur mu dikkatini vitese debriyaja vereceğine tamamen yola verirciler gelir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
İlkay Başaran yazdı:

Şimdi aaaa olur mu dikkatini vitese debriyaja vereceğine tamamen yola verirciler gelir.

E vermiş işte, yol olmayan yeri yol yapmış :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Golf 7

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ebubekir Kocaçam yazdı:

Hangi motor seçeneğini önerirsiniz?

1.4 benzinli size yeter bence. Tabii performans çok iyi değil. 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Ben aradım bulamadım vazgeçtim galiba saygılar :S, eğer krediyle alınacaksa sıkıntı büyük.

i20 yi araştırdım tam güzel buldum dedim sonra baktım meğersem bunlar 4 ileri otomatikmiş 11-12 litre tüketimden bahsediyolar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Harun Kocaçalışkan yazdı:

i20 yi araştırdım tam güzel buldum dedim sonra baktım meğersem bunlar 4 ileri otomatikmiş 11-12 litre tüketimden bahsediyolar.

Manueli de 8.5 9 tüketiyor :) 

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Ben aradım bulamadım vazgeçtim galiba saygılar :S, eğer krediyle alınacaksa sıkıntı büyük.

Sani Gerşon yazdı:

Manueli de 8.5 9 tüketiyor :) 

1.4 benzin otomatiğini 15 gün - 1000 km İstanbul şehir içi kullandım 6,6 lt ortalamam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Emin Önal yazdı:

1.4 benzin otomatiğini 15 gün - 1000 km İstanbul şehir içi kullandım 6,6 lt ortalamam

İyiymiş öyle bişeyse ama genel kanı öyleydi bilmiyorum niye öyle dediler. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

kia rio 1.4 benzinli otomatik kardeşim kullanıyor 8 litre şehir içi tüketim değeri var kutköy /imes arası sabah akşam otoban trafik git gel kullanıyor. 

şehir dışı 5,5 ortalama ile İstanbul - Trabzon gidip geldim. çok performanslı değil ama 1.4 egea gibi de değil 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Mehmet Göktürk yazdı:

hocam benim kız ehliyet kursuna başladı seni dinledim manuel ehliyete yazdırdım kendisi hiç istemese de sıkıntı çıkarsa telefonunuzu kendisine vereceğim haberiniz olsun

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Harun Özden

Yeni kasa i20 1.4 otomatik olanlar 6 vites, bir önceki kasa 4 vites. Yeniler az tüketiyor.

İyiymiş öyle bişeyse ama genel kanı öyleydi bilmiyorum niye öyle dediler. 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Km'si çok değilse kaporta durumu da iyiyse eat6 şanzımanlı 308 1.6hdi derim. Bu paraya otomatik golf bitik olacaktır. İlk ikisi zaten alt segment.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

11-12 litre tüketimden bahsediyolar.

Rahat yakıyor,yaktığı kadar gitmiyorda

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

1.4 atmosferik 100 ps, tork konvertörlü otomatik araç. Nasıl kullanılır ise, o kadar yakar. Sorunsuz, LPG uyumlu.

1.0 T-GDI çok daha seri/performanslı, görece az yakan, kuru tip çift kavrama şanzımanlı. (ortalama 100K da kavrama değişiyor)

Clio 1.5 dci, Türkiye gerçeği

308 HDİ, Eat 6 ile keyifli, ekonomik, C sınıfı

Bulunduğunuz bölgenin servis/usta, parça tedarik durumu ve coğrafyası da önemli etken.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...