İçeriğe Yönlendir

Trigeri Değiştirmeli miyim?

Ozkan çoban

Recommended Posts

Ozkan çoban

Herkese çokça selamlar aracım 62 bin km oldu malum bulunduğum bölge itibarıyla da sık sık servise götürme şansım olmuyor mayıs gibi izne ayrılacağım bununla beraber triger seti + devirdaimi + termostat değiştirmeyi düşünüyorum ancak sanırım bizim araçlarda termostat gövdesiyle devirdaim iç içe beraber oluyormuş bilenler aydınlatırsa sevinirim görüşleriniz benim için önemli iyi akşamlar..

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Özkan bey merhaba. Aracınızın markasını modelini ve yaşını belirtmemişsiniz. Profilinizde yazan 1.4 tsi modelini baz alirsak normal şartlarda 8 / 10 yıl 120.000 km de triger degişimi yapilmali. Aracın ilk sahibi iseniz ve normal koşullarda zorlamadan kullaniyorsaniz triger 10 yıl 120.000 km rahat gider. Kafam rahat olsun illaki degisecegim derseniz 8 yil 90.000 km biraz erken olmakla beraber degistirilebilir. 1.2 motorlarda triger ve devirdaim ters. Yani bir birinden bağımsiz. 1.4 motorlari bilmiyorum. Beraber ise triger degisiminde  ikisinide değismekte fayda var. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

5 sene yada 60.000 km de değiştirilmeli.Hanımın arabanın trigerini 7. senede değiştirdim 40.000 km yapmamıştı bile.Motor ısınıp soğuduğu için  çatlaklar oluşmuş kayış sertleşmişti her an kopabilirmiş dedi usta.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Galiba bu konuda kafası en rahat araç sahipleri 1.2 puretech kullanıcıları. Garanti olması açısından 3 yıl yada 40.000 km  ( Hangisi erken dolarsa )    :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Mustafa Erkan yazdı:

Galiba bu konuda kafası en rahat araç sahipleri 1.2 puretech kullanıcıları. Garanti olması açısından 3 yıl yada 40.000 km  ( Hangisi erken dolarsa )    :)

11 yıl 72 bin kmde ilk defa değiştim :crazy:

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...