İçeriğe Yönlendir

Focus Buji Üstünde Yağlanma

Görkem Karakaş

Recommended Posts

Görkem Karakaş

Selamlar. Salı günü Arabanın yağını değiştirdim. Ustayla beraber hiç bir şeyine dokunmadan sadece yağını ve filtresini değiştirdik. İşlem bittikten sonra eve bıraktım. Bugün çalıştırdım doğru düzgün çalışmıyor aşırı derece tekleme ve silkeleme vardı. Buji tertibatını kontrol ettim. Motoru karşıya alıp bakınca sol taraftaki iki göz fena yağlanmış. Sağ taraftaki gözler temiz.

Biz bunu yarın açar bakarız üst kapak contası vs yenilebilir ama neden bi anda oldu? Yağ değişimiyle üst üste gelmesi şans mı?  3. 4. Göz niye tertemiz ?

Benim üstadlara sormak istediğim başka bir şey var. Üst kapağa giren bi hortum var. 1.si bu hortum nedir ne işe yarar ikincisi ne kadar önemlidir. Aşağıdaki fotoğrafta belli bendeki boru 2 parça ben yıllardan beri orada ısıya karşı bi yalıtım olduğunu düşünüyordum fakat bugün kurcalarken o borunun ekleme boru içindeki orj fomoco yazılı borunun kırık olduğunu fark ettim. Bu boruyla ilgisi olabilir mi? Yağ değişiminden sonra motorun sağını solunu temizlerken üst kapaktan bi çıkmıştı yerine takmıştım.

20250501_175841.jpg

Screenshot_20250501_181540_Photos.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tesadüf, külbütör contası değişecek geçmiş olsun diğeri karter havalandırma

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Çağlar Bayur yazdı:

tesadüf, külbütör contası değişecek geçmiş olsun diğeri karter havalandırma

Karter havalandırmanın bütünlüğü ne kadar önemli abi ? Aşağıdan gelen boru kırılmış iki üç parça ek halinde geliyor?

Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

Conta değişecek, olması gereken yerlerden sıvı conta mutlaka uygulanacak. Gerek yok diyen ustadan kaçın! 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Görkem Karakaş yazdı:

Karter havalandırmanın bütünlüğü ne kadar önemli abi ? Aşağıdan gelen boru kırılmış iki üç parça ek halinde geliyor?

rölantide titrer, devir düşer kalkar dıştan hava alırsa

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

Conta değişecek, olması gereken yerlerden sıvı conta mutlaka uygulanacak. Gerek yok diyen ustadan kaçın! 

Sağol abi yarın değişiriz nasipse

Çağlar Bayur yazdı:

rölantide titrer, devir düşer kalkar dıştan hava alırsa

Böyle sorunlarım yoktu şimdiye kadar ama ben onu gördüm ya onu da değişiriz

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bulabilirseniz VİCTOR REİNZ marka üst kapak contası alın kolay kolay deforme olmuyor.

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Servet Aydın yazdı:

Buji gevşek olmasın?

Sedici de aynı idi söktüğüm vakit

Böyle absürt bir şeyden şüpheleniyorum Servet abi. 3 ve 4. gözde yağlanma yok. Bulunduğum ilçede bunun parçası da yok ustalarda usta değil. Yarın ilk plan temizlik ve bujilerin kontrolü. Araba stabil çalışırsa denizli veya ıspartaya yürüyeceğim. 

Koray Demir yazdı:

Bulabilirseniz VİCTOR REİNZ marka üst kapak contası alın kolay kolay deforme olmuyor.

Aklımda olsun teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

Mutlaka uygulanacak diyemeyiz gibi geliyor bana. Motorun durumu da önemli tabi. Ne yeni devridaim pompası montajında ne de üst kapak conta değişiminde sıvı conta mutlaka kullanılır diyen gerekli eğitimleri almış ehil bir Ford ustası görmedim. 250 bin km de Focus sattım her 90 binde bir rutin bakım kapsamında üst kapak contası değişimi yapıldı hiçbirinde sıvı conta kullanılmadı ve motor ilk günkü kadar  tertemizdi. Burası kaçırabilir şeklinde bir durum varsa sorunun asıl kaynağına yönelik kesin ve kalıcı çözüm üretmek lazım diye düşünüyorum naçizane. Sıvı contayı basıp yapıştırmak en basit uygulama zira ustaların da kolayına geliyor. Gerek yok diyenden niye kaçalım ki 😊 Yaklaşım ve iyiniyet önemli. Fordda bildiğim kadarıyla yalnızca karter sökülürse mecburi olarak kullanılıyor orijinali bu şekilde takılmış çünkü. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Görkem Karakaş yazdı:

Böyle absürt bir şeyden şüpheleniyorum Servet abi. 3 ve 4. gözde yağlanma yok. Bulunduğum ilçede bunun parçası da yok ustalarda usta değil. Yarın ilk plan temizlik ve bujilerin kontrolü. Araba stabil çalışırsa denizli veya ıspartaya yürüyeceğim. 

Aklımda olsun teşekkür ederim

şüpheli bir durum yok yok conta nereden rast gelmişse oradan yağı sızdırmıştır buji ile alakalı durum değil

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Çağlar Bayur yazdı:

şüpheli bir durum yok yok conta nereden rast gelmişse oradan yağı sızdırmıştır buji ile alakalı durum değil

Gerçe doğru diyosun abi. Buji kablolarının oturduğu o boşluklarda hafif hafif yağ görüyordum. 2. Ve 3. Buji ortasındaki vidada yağlanma vardı sanki ordan atıyor olabilir. Belkide belli etti ben anlamadım 

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Zamanında benim vectradada aynısı oluyordu iki göz yağlanıyor diğer leri kuru kalıyordu bir süre bujiyi çıkarıp temizleyerek devam ettim sonra üst kapak contası değişti düzeldi

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Servet Aydın yazdı:

Yağ yalıtkan. Tekleme yapmaz araç

Konuyu açmadan önce biraz bakmıştım abi. Sıkı geçme buji bobin varsa tekleme olmaz denmiş. Bizimkinde buji kablosu var araya ıslaklık yapıyor şuan tekliyor araba. Temizlik sonrası bi deneyeceğiz bakalım

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Buji değiştirdik bujiler kötü çıktı.

tekleme kesildi. Üst kapak contası önümüzdeki hafta her zaman gittiğim bi özel servis var orada değişecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...