İçeriğe Yönlendir

Modem Tavsiyesi / Bıktıran Wi-Fi Kopma Sorunu.

Oğuzhan Çakır

Recommended Posts

Oğuzhan Çakır

Şuan evde TP-Link VC220-G3U kullanıyoruz.

Türk Telekom ile yaşadığımız sorunlar sebebi ile zamanında onlar önermiş bide almıştık. Wi-fi de bolca kopma sorunu vs mevcut. 5G 1-2 MT den anca çekiyor.

Birkaç arıza kaydı biraz uğraş vs derken geçen teknik gelip modemin adaptörünü değiştirip modeminiz de sorun var, değişmeli vs diyip gitmiş... 

Ben bu modemin eve geldiği günden beri bir sevmedim. Isınamamıştım zaten :crazy:

Maksimum 3k ya kadar ne almalı?

Tabii ki menzil önemli ama kopmasın yeter diyorum. Kopma sorunu bezdirdi bizi çünkü. 

Keenetic / Zte / Zyxel / Tenda veya sizin öneriniz?

**Tplink istemiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Basit bir modem alıp, kablosuz ağınızı Deco gibi mesh sistemlerle kurarsanız Wifi konusunda maksimum verimi alırsınız. Bahsettiğiniz 4 marka da iyi modemlerdir ancak Wifi ağı söz konusu olduğunda evdeki kısıtlayıcı faktörleri de göz önünde bulundurmalısınız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır
Deniz Kom yazdı:

Basit bir modem alıp, kablosuz ağınızı Deco gibi mesh sistemlerle kurarsanız Wifi konusunda maksimum verimi alırsınız. Bahsettiğiniz 4 marka da iyi modemlerdir ancak Wifi ağı söz konusu olduğunda evdeki kısıtlayıcı faktörleri de göz önünde bulundurmalısınız. 

Teşekkür ederim bunu bi araştırayım.

@Sani Gerşon ne dersin abi ? Önerin varmı 

Yorum bağlantısı
Alpaslan Göktaş

Keenetic hopper almıştım yanlışlıkla, yanlışlıkla diyorum dsl versiyonu yerine router almışım iade falan uğraşmamak için eski modemi köprü moduna aldım kullanıyorum. 165 m² evde çekmeyen konum yok. Modemin yaklaşık merkezi bir konumda olduğunu söylemem gerekir. Torrent ile ilgileniyorsanız daha da çok tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır
Alpaslan Göktaş yazdı:

Keenetic 

Keeneticler için Çekim gücünün çok iyi olduğunu, çekmeyen alanlarda dahi eski cihazlara göre çekim gücünün arttığına dair birçok yorum okudum. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Oğuzhan Çakır yazdı:

Birde bu var? Bu nasıldır 

https://app.hb.biz/nRPZF3QHFuED

Ayrıca çift çekirdek RAM bellekleri de iyi. Saçmalamaz sıkışınca. Bir de sinyal gürültüsü düşüren bir mevzusu vardı bunun. 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır
Çağrı Alaf yazdı:

Ayrıca çift çekirdek RAM bellekleri de iyi. Saçmalamaz sıkışınca. Bir de sinyal gürültüsü düşüren bir mevzusu vardı bunun. 

Evet bu cihazda farklı özellikler var. Uygulama kontrolü vs gibi. Bu mantıklı duruyor

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Oğuzhan Çakır yazdı:

Uygulama kontrolü

Yazılımı çok sağlamdır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Ali Darbaz yazdı:

Benim kombin . 
xiaomi mi router 4a

zyxel dx3200

ciddi iyi çalışıyor. 

IMG_0255.jpeg

Benim kombin de bunun aynısı. Router koridorda. Kablosuz repeater modunda yoğun kullanımda xiaomi şişme yapıyor (yada modem bilemiyorum) router i resetlemeden düzelmiyordu. Menüsünden her gece 12 de restart yap demiştim ancak yine de performans alamayınca router a kablo çekip modemin wifi yi kapatınca performans iyi oldu. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Erhan Doruk yazdı:

Benim kombin de bunun aynısı. Router koridorda. Kablosuz repeater modunda yoğun kullanımda xiaomi şişme yapıyor (yada modem bilemiyorum) router i resetlemeden düzelmiyordu. Menüsünden her gece 12 de restart yap demiştim ancak yine de performans alamayınca router a kablo çekip modemin wifi yi kapatınca performans iyi oldu. 

Valla bende şişme olmuyor. Bağlantı hızım aşağıda paylaştım. 

Bağlı olan cihazlar 

1 televizyon 

1 loptop

1 masaüstü

4 telefon 

1 Tablet 

Ekran görüntüsü 2025-05-04 175642.png

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Ruijie RG-EW1800GX Pro kullanıyorum. Evde akıllı ev sisteminden dolayı minimum 20 cihaz bağlı sürekli. Hiç bir sorun yaşamadım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu işin çözümü deco'lardır. Modem'in wireless'ı kapatılır ve deco'lar ile yeni bir ağ kurulur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Zyxel bir modem alın mesela

Zyxel Vdsl/Adsl2 Ac/N Combo Modem-Router VMG3625-T50B

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Bu işin çözümü deco'lardır. Modem'in wireless'ı kapatılır ve deco'lar ile yeni bir ağ kurulur.

Şerefsizim bunu diyecektim ;)

Ana modemin wifi kapatılır. 1 adet router kabloyla modeme bağlanır. Daha sonra router wifi ile eve dağıtım yapılır. Benim evimde (145 m2) şu anda bu şekilde kullanıyorum. Routerim bu. Eviniz büyük ise mesh ağı kurmanız tavsiye. Keenetic veya Tenda routerler ile çok rahat yapabilirsiniz.

tarihinde Cihat Küçükay tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli
Oğuzhan Çakır yazdı:

Şuan evde TP-Link VC220-G3U kullanıyoruz.

Türk Telekom ile yaşadığımız sorunlar sebebi ile zamanında onlar önermiş bide almıştık. Wi-fi de bolca kopma sorunu vs mevcut. 5G 1-2 MT den anca çekiyor.

Birkaç arıza kaydı biraz uğraş vs derken geçen teknik gelip modemin adaptörünü değiştirip modeminiz de sorun var, değişmeli vs diyip gitmiş... 

Ben bu modemin eve geldiği günden beri bir sevmedim. Isınamamıştım zaten :crazy:

Maksimum 3k ya kadar ne almalı?

Tabii ki menzil önemli ama kopmasın yeter diyorum. Kopma sorunu bezdirdi bizi çünkü. 

Keenetic / Zte / Zyxel / Tenda veya sizin öneriniz?

**Tplink istemiyorum. 

Tecrübeyle sabittir.Modemim Keenetic Peak.Evin duvarından interneti alır (Türk Telekom).Ethernet kablosu yardımıyla Tp-Link Deco M9 Plus a verir.M9 plus ana dağıtıcı oluyor.Keenetic Peak Modemin wifi sinyalleri kapatılır.(2,4 ve 5 ghz) Çünkü wifi sinyali için artık modeme ihtiyacım yok.Herşeyi Decolar yapacak.Diğer odalarda Tp-Link Deco M5 var.M5 ler M9 plustan aldığı sinyalleri kesintisiz olarak evin her köşesine dağıtır.Evin en ücra köşesinde dahi kesintisiz hem 2,4 ghz hemde 5 ghz internet sinyali alınır.Diğer odalarda bulunan TV gibi uydu alıcı gibi elektronik aletlerin internet ihtiyacını da kablolu olarak sağlıyorum.Bunun içinde yine Tp-Link Gigabit Powerline adaptör kullanıyorum.

Türk Telekomun vermiş olduğu modemi kullanmıyorum.Ayrıca kullanacağın ethernet kablosu mümkünse Cat 6 olsun.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır
Sani Gerşon yazdı:

En son teknik ekip geldiğinde bu sokakta başka sorun yok. Modeminiz değişmeli demiş. 10-15 dk da bir wi-fi kapanıyor. Modemde dsl ışığı kırmızıya dönüyor vs. Önce o yüzden düzgün çalışan bir modem almalıyım diye düşünüyorum abi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Oğuzhan Çakır yazdı:

En son teknik ekip geldiğinde bu sokakta başka sorun yok.

doğru değil derim ama ispat edemem öyle söylenmişse, digiturkçü komşuya gelmişti sayıp sövüo bina tesisatına, benim digiturk cihazını komşunun evine taktık tüm kanalaar billuur.... oturdu kaldı öyle...

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

ispat edemem

Sokağın başında T. Telekom a ait kutu var.. bazen dönerken karşısına araba park ediyor. Zor dönüyorum. Dönemesemmi ? Yada araba geri mi kaysa :crazy: yt değildir 

tarihinde Oğuzhan Çakır tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Oğuzhan Çakır yazdı:

En son teknik ekip geldiğinde bu sokakta başka sorun yok. Modeminiz değişmeli demiş. 10-15 dk da bir wi-fi kapanıyor. Modemde dsl ışığı kırmızıya dönüyor vs. Önce o yüzden düzgün çalışan bir modem almalıyım diye düşünüyorum abi

DSL kırmızıya dönüyorsa internet kopuyordur? Wireless ile alakası yok ki?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...