Görkem Karakaş 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs Selamlar. Babam uzak ve yakın göz hastası. Çift mercekli gözlük kullanıyor uzun süredir. Yaşlılığa bağlı zamanla göz numaraları artıyor. Katarakt başlangıcı da var. Hiç bir şey olmazsa katarakt ameliyatı olacak. Bu sürede akıllı mercekleri öğrendik tavsiye edenler var etmeyenler var. Sağlıklı operasyonlar sonucu çok memnun olanlar var. Bilgisi olanlar eşi dostu kendi yaptırmış olanlar varsa biraz bilgi almak isterim. Kafamız çok karışık. İşlem tamamen özel hastanelerde yapıldığı için tüm görüştüğümüz doktorlar yapalım memnun olursun diyor. Tabi burda ticari kaygılar var ve bize müşteri olarak baktıkları çok açık. İşlem 100 bin ila 250 bin arasında değişiyor son gittiğimiz hastane babamın göz yapısına uygun akıllı merceği 150-160 bine takacaklarını söylediler aldığımız fiyatlarda 220 bine kadar çıkıyor. Önümüzdeki hafta için devlet hastanesinde op. dr.'dan randevu aldık. Ticari kaygıları olmayan bir uzmandan fikir almak adına. Sizlerinde fikirlerini deneyimlerini merak ediyorum. İyi forumlar. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs Oha rakamlara bak.. Bir üniversite hastanesine gidin. Ben gözümdeki bir rahatsızlık sebebiyle bir ilaç kullanıyorum, bu ilaç da katarakt yapıyor ve yaptı.. Özeldeki doktorum araştırma ve kontrollerin sağlığı yönünden beni eğitim araştırma hastanesine yönlendirdi. Bir hastanenin uvea servisinin takipli hastasıyım. Demiştim ya sol gözüm katarakt yaptı, Özeldeki doktorum, bana akıllı lensin olmayacağını söyledi. Eğitim araştırmadaki doktorlarım da olmayacağını söyledi ve standart mercek takıldı. Yakını görme işini sorduğumda biz bi ayar yapacağız iyi olacak demişlerdi. Ameliyatımı olduk. Uzak sorunum tamamen ortadan kalktı, katarakt sorunum haliyle ortadan kalktı. Yakın; sağ gözümden daha iyi ancak biraz astigmat kaldı. Yakın zamanda yeni gözlük için muayeneye gideceğim. Demek istediğim; ticari kaygılar sebebiyle önerildiğini düşünüyorsanız, bir eğitim araştırma hastanesinin görüşünü alın. Hem özeldeki doktorum, hem hastatanedeki doktorlarım bana akıllı mercek önermedi. 5 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs https://www.ozelhayathastanesi.com.tr/ Üzeyir Özlük. Bursa ozel hayat hastanesi Göz doktoru. Kendisi ile görüşmeden karar vermeyin. Annemin katarkt ameliyatını yapmıştı . Kesinlikle tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs kaliteli optikler herzaman çok pahalı olacaktır. annem ve babamda bunlardan var, 3 sene önce 75 bin tl idi. zeiss marka. annem müthiş memnun herşeyi okuyor. inanılmaz parlak görüyormuş. babamda göz yapısı kaynaklı bir miktar geçici görüş kaybı oluşmaya başladığı için o memnuniyetini dile getirmemişti. ancak ışık miktarı çok fazla geliyormuş. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs Göze bıçak vurmak tek korktuğum işlem. Geri dönüşü yok 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs 10 senenin üzerinde olacak. Lazer tedavisi olalı. Çok şükür bir sıkıntı yok. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs Servet Aydın yazdı: Göze bıçak vurmak tek korktuğum işlem. Geri dönüşü yok narkoz sayın kaçtı? 38? 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs (düzenlendi) Arkadaşım düzce göz özel tıp merkezinde yaptırdı, amcam ise 1/3 fiyatına Hacettepe hastanesinde bir profesör doktora yaptırdı ikisi de memnun. 5 Mayıs tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 5 Mayıs Yazar Paylaş 5 Mayıs Doğan Arşiray yazdı: kaliteli optikler herzaman çok pahalı olacaktır. annem ve babamda bunlardan var, 3 sene önce 75 bin tl idi. zeiss marka. annem müthiş memnun herşeyi okuyor. inanılmaz parlak görüyormuş. babamda göz yapısı kaynaklı bir miktar geçici görüş kaybı oluşmaya başladığı için o memnuniyetini dile getirmemişti. ancak ışık miktarı çok fazla geliyormuş. Geçmiş olsun abi. Bir zaman sonra yağlanma oluyormuş bunu lazerle 10-15 sn içinde temizliyorlarmış Dedemin katarakt ameliyatından sonra da olmuştu dedi babam. Öyle bir şey olabilir babanızda. Servet Aydın yazdı: Göze bıçak vurmak tek korktuğum işlem. Geri dönüşü yok Bıçak gibi değil aslında işlem enjektörle takılıyor micro seviyede kesikler var. Bizim yaşlıların hepsi katarakt ameliyatı oldu hepsi de 1 gün sonra sorunsuz görüyorlardı. 15 dklık bi operasyon hepsi Mehmet Ozyurek yazdı: Oha rakamlara bak.. Bir üniversite hastanesine gidin. Ben gözümdeki bir rahatsızlık sebebiyle bir ilaç kullanıyorum, bu ilaç da katarakt yapıyor ve yaptı.. Özeldeki doktorum araştırma ve kontrollerin sağlığı yönünden beni eğitim araştırma hastanesine yönlendirdi. Bir hastanenin uvea servisinin takipli hastasıyım. Demiştim ya sol gözüm katarakt yaptı, Özeldeki doktorum, bana akıllı lensin olmayacağını söyledi. Eğitim araştırmadaki doktorlarım da olmayacağını söyledi ve standart mercek takıldı. Yakını görme işini sorduğumda biz bi ayar yapacağız iyi olacak demişlerdi. Ameliyatımı olduk. Uzak sorunum tamamen ortadan kalktı, katarakt sorunum haliyle ortadan kalktı. Yakın; sağ gözümden daha iyi ancak biraz astigmat kaldı. Yakın zamanda yeni gözlük için muayeneye gideceğim. Demek istediğim; ticari kaygılar sebebiyle önerildiğini düşünüyorsanız, bir eğitim araştırma hastanesinin görüşünü alın. Hem özeldeki doktorum, hem hastatanedeki doktorlarım bana akıllı mercek önermedi. Senin göz yapısıyla ilgili galiba abi biraz uzman görüşü alalım sonra karar veririz Metin Uzunoğlu yazdı: Arkadaşım düzce göz özel tıp merkezinde yaptırdı, amcam ise 1/3 fiyatına Hacettepe hastanesinde bir profesör doktora yaptırdı ikisi de memnun. İşlem üniversite hastanesi bünyesinde mi yapıldı yoksa doktorun kendi kliniğinde mi ? Önemli olan nokta bu. Ama burdan hareketle üniversite hastanesinde doktordan da randevu alıp görüşeceğim Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs Görkem Karakaş yazdı: Geçmiş olsun abi. Bir zaman sonra yağlanma oluyormuş bunu lazerle 10-15 sn içinde temizliyorlarmış yağ değil o gözün kendi dokusu. doktor,a meraklısı olduğum için epey soru sormuştum. orijinal bozuk ve eskiden esneyeb,len doğal lensi lazer ile temizlediklerinde en arka kısmı bırakıyorlarmış. çünkü alırlarsa yeni lens içeri düşermiş?! belli iyileşme olurken o tabaka tabi özelliğini yitirip opaklaşıyormuş. lazer ile onu eritiyorlar zamanı gelince. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs Görkem Karakaş yazdı: İşlem üniversite hastanesi bünyesinde mi yapıldı yoksa doktorun kendi kliniğinde mi ? Önemli olan nokta bu. Ama burdan hareketle üniversite hastanesinde doktordan da randevu alıp görüşeceğim Ameliyat Hacettepe üniversitesi hastanesinde yapıldı. Hoca için döner sermayeye ücret yatırıldı herşey resmi oldu. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs İki gözümden de Devlet hastanesinde 6 ay ara ile katarakt ameliyatı oldum monofocal mercek takıldı uzak idare eder ama yakın gözlüğü kullanıyorum. Trifocal mercek için araç kullanıyorsanız yüksek ışıkta (araç farı gibi) saniyelik odaklanma sorunu yaşarsınız denmişti tabii 4-5 sene önce belki daha çok geliştirilmiştir. O zaman 7,5 +7,5 =15 bin istemişti özel hastane. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs Tabi ki bu olay kişiye özeldir. Bende devam eden üvea sorunu olduğu için olmaz dediler. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: narkoz sayın kaçtı? 38? Geçen gün ile 40'ı geçtim 🔪 Görkem Karakaş yazdı: Faraza 5bin göz doktoru varsa iyisinden 4900'ü gözlük takıyor 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 5 Mayıs Paylaş 5 Mayıs Arkadaşımı geçen hafta ameliyat sonrası kontrolüne götürmüştüm, yıllar önce bir gözüne taktırmıştı merceği, şimdide diğer gözüne. Mersin üniversite hastanesinde 12-13 bin lira gibi birşey tutmuştu ameliyatı, mercek de orta kalite birşeymiş. İkisinden de memnun şuan. 1 Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 6 Mayıs Paylaş 6 Mayıs İki ay evvel iş arkadaşım oldu,Artık gözlük kullanmıyor,20 gün gibi bir alışma evresi yaşadı.Piyasada (olay ticari olduğu için bu terimi kullandım) çok çeşitli fiyatlar var.100-150 bin fiyat verende oldu.Doktoru pazarlığa yanaşmadı,kullandığım mercek kalitesine göre fiyat bu dedi (240 bin tl) .Prof.dr.Osman Şevki Arslan Operasyon Florence Nightingale hastanesinde yapıldı.İstanbul göz nurunu koruma vakfı da araştırılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 6 Mayıs Yazar Paylaş 6 Mayıs Servet Aydın yazdı: Faraza 5bin göz doktoru varsa iyisinden 4900'ü gözlük takıyor Terzi sökük hikayesi.. Benim gönlümden geçen katarakt olması zaten. Kataraktla beraber göz numarası ciddi düşecek belki uzak sorunu kalmayacak bile. Aga gözlük kullanmak istemiyorum dedi parası da var ikna olursa ameliyat olur 😄 Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 6 Mayıs Paylaş 6 Mayıs 2 sene önce amcam oldu herşey 10 numaraydı ama şuan retina yırtığından sağ gözü görmüyor doktorlar uğraşıyorlar yüzde 50 bile görüş sağlasak çok büyük başarı diyorlar.Göz bu birşeye benzemez ben kesinlikle oynatmam gerekirse şişe dibi gibi gözlük takarım . 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 6 Mayıs Paylaş 6 Mayıs optik malzemlerde, materyal ucuz olursa kromatik sapmalar olur. bu da, aydınlıkta yüksek kontrastlı durumlarda, mesela gölgeli bir kenara, aydınlık arkaplana karşı bakarken, net görüşün olmadığı yanılgısına neden olur. yani parası var ise mümkün olan en üst kalitedeki lensleri almalı insanlar. tabi en pahalısı en kaliteli demek de değil marka da para ediyor. doktora sormak lazım. https://tr.wikipedia.org/wiki/Renk_sapması 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 6 Mayıs Paylaş 6 Mayıs Babam katarak ameliyatı olup mercek taktırdı ama hastane sahibi olan doktoru kesinlikle tavsiye etmedi akıllı mercekleri. İstese ederdi çünkü daha pahalı akıllı mercek teknolojisinin daha gelişmesi lazım, tam verimle çalışmıyor o nedenle düz mercek taktırıp geçin o riski almayın derim. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 6 Mayıs Yazar Paylaş 6 Mayıs Ferhat Yavuz yazdı: 2 sene önce amcam oldu herşey 10 numaraydı ama şuan retina yırtığından sağ gözü görmüyor doktorlar uğraşıyorlar yüzde 50 bile görüş sağlasak çok büyük başarı diyorlar.Göz bu birşeye benzemez ben kesinlikle oynatmam gerekirse şişe dibi gibi gözlük takarım . Geçmiş olsun abi çok üzücü durum 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 6 Mayıs Paylaş 6 Mayıs Geçmiş olsun Görkem. Hangi ilde gittiniz doktora? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mayıs Paylaş 6 Mayıs Ferhat Yavuz yazdı: 2 sene önce amcam oldu herşey 10 numaraydı ama şuan retina yırtığından sağ gözü görmüyor doktorlar uğraşıyorlar yüzde 50 bile görüş sağlasak çok büyük başarı diyorlar.Göz bu birşeye benzemez ben kesinlikle oynatmam gerekirse şişe dibi gibi gözlük takarım . Katarakta gözlük fayda etmiyor Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 6 Mayıs Paylaş 6 Mayıs Ali Gülmez yazdı: bam katarak ameliyatı olup mercek taktırdı ama hastane sahibi olan doktoru kesinlikle tavsiye etmedi akıllı mercekleri istese ederdi çünkü daha pahalı akıllı mercek teknolojisinin daha gelişme lazım tam verimle çalışmıyor o nedenle düz mercek taktırıp geçin o riski almayın derim ameliyat sonrası komplikasyonlara hazır olun derim babamın ameliyatları çok başarılı da olsa şeker, tansiyon ve stresli bir tip olmasından kaynaklı ameliyat sonrası gözün arka kısmında iltihap mı ödem mi desem adını hatırlayamadım sorun oluştu tedavi edilmez ise körlüğe kadar yolu var denildi. Oluşma olasılığı düşük ilk başta iğneler yapıldı ama tam verimli olmadı bu sefer kataraktan daha da acı veren gözünün içine ameliyat ile hap yerleştirildi ve ödem geçti ama hala risk var. Düz mercek takıldığı içinde uzak numarası sıfır oldu ama yakın camı tam sıfır olmadığı için düşük numarada yakın gözlüğü takmaya devam ediyor ve hayatından memnun Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 6 Mayıs Paylaş 6 Mayıs Mehmet Ozyurek yazdı: Katarakta gözlük fayda etmiyor Akıllı mercek için söyledim abi katarakta kurtuluş yok mecbur ameliyat 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts