Metin Uzunoğlu 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Polis bir arkadaşımın tavsiyesi ile Düzce de butik olarak tüfek üreten CESA firmasından otomatik kısa namlulu bir tüfek almıştım. 7-8 yıldır yılda bir kaç kez atış yapıp temizlerim. Direkt üreticiden aldığım için bayağı ekonomik olmuştu. Namlusu Konya da üretiliyor diğer mekanizmaları burada üretiliyor. İsteyen olursa özelden telefon bilgilerini paylaşabilirim. Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Murat Öngür yazdı: eyw tşk ederim. Ruhsat için çok acelem yok beklemedeyim. çifte, tek kırma ve klasik alttan doldurmalı otomatik tüfek kullandım. taşıma konusunu başvurduğum yerdeki memurlara sordum ruhsat olduğu sürece bagajda kutusunda boş olarak taşıya bilirsiniz dedi. 300 m çok önemli değil koruma amaçlı kullanacağım . dağda bayırda hedefe ateş ederken yakalandığında bir şey diyemezler ama avlanırsan o zaman belge lazım. Peki Derya markasını çok meth ediyorlar bilginiz var mı ? Meşhur tüfek markalarının geçmişine bakarsanız %90'nın Konya Beyşehir ilçesinden çıktığını göreceksiniz. Huğlu ve Üzümlü isminde 2 mahalle tüfek imalatı üzerine uzmanlaşmıştır. Huğlu kooperatif olduğu için, el zanaatını devam ettirmek adına halen gravür işlemeleri ustalara elde yaptırıyor. Bu yüzden bazı tüfekleri ciddi pahalı. Bunun dışında küçük atölyelerde tüfek montajı yapanlar da var. Sağdan soldan malzeme alıp montajlayıp satıyorlar. Böyle küçük montaj yapan yerlerden almamanızı tavsiye ederim. Derya - Akdaş - Ermox gibi firmalar nispeten yeni kurulan modern tesisler. Tamamen üretimleri kendi bünyesinde. Amerika'ya konteynerle silah satan firmalar yada türk savunma sanayine üretim yapan firmalar. Ürünlerinde sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Son olarak av tüfeğinin av tüfeği gibi gözükmesi gerektiğini savunuyorum. Biraz daha klasikciyim sanırım. Derya'nın ürettiği leveraction tüfekler de güzel duruyor, bir göz atın isterseniz. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Fatih Keskin yazdı: 2 senedir derya 12 kullanıyorum fişekleri karmakarışık takıyorum şarjöre bi defa bile takılma yapmadı bi de çiftem var ama derya ile arka arkaya atış yapmak çok zevkli ruhsat a işletme işi olmasa bir tane de pompalı denilen tüfeklerden alacağım işletme varmı ki ?......... Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Doğan Arşiray yazdı: işletme varmı ki ?......... Sahip olduğunuz her tüfeği ruhsata işletmeniz gerek. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 7 Mayıs Yazar Paylaş 7 Mayıs Fatih Keskin yazdı: 2 senedir derya 12 kullanıyorum fişekleri karmakarışık takıyorum şarjöre bi defa bile takılma yapmadı bi de çiftem var ama derya ile arka arkaya atış yapmak çok zevkli ruhsat a işletme işi olmasa bir tane de pompalı denilen tüfeklerden alacağım Tşk ederim. Bende baya bir yere danıştım. En sorunsuz şarjörlü tüfek Derya m12 diyorlar. %90 derya M12 alacağım. Yorum bağlantısı
Celal Aydın 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Ben evrakları verdim, 10 günde çıktı satın alma belgem. Nedendir bilmiyorum ama, aklıma silah deyince Sarsılmaz geliyor, bir güven veriyor. Nitekim Sar Arms Taktik Pompalı tüfeği, Düzce'de bir Av bayisinden sipariş geçtim bekliyorum. Stoeger P3000 alacaktım, vazgeçtim, fazla sentetik hissettiriyor, Sarsılmaz tam kıvamında. Tüfek şu, Fotoğraf alıntıdır. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Sahip olduğunuz her tüfeği ruhsata işletmeniz gerek. eskiden vardı 5 adede kadar idi, şimdi tek bir kart var. her tüfeğin yeni kartı olması gerekmezmi? 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Doğan Arşiray yazdı: işletme varmı ki ?......... hatta tekrar hastane raporu istiyorlar Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Doğan Arşiray yazdı: eskiden vardı 5 adede kadar idi, şimdi tek bir kart var. her tüfeğin yeni kartı olması gerekmezmi? "Biz niye her tüfekten yeni ruhsat parası almıyoruz" şeklinde düşünme ihtimalleri %300 olduğu için sizin söylediğiniz şekilde de olabilir Emin değilim. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Fatih Keskin yazdı: hatta tekrar hastane raporu istiyorlar işletme değil işte yeni karttır o halde. yeni dosya demek bu. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Fatih Keskin yazdı: hatta tekrar hastane raporu istiyorlar Raporun süresi 1 yıl başkanım, süresi içinde alırsan istemiyorlar ama senin yıl dolmuştur muhtemelen Doğan Arşiray yazdı: eskiden vardı 5 adede kadar idi, şimdi tek bir kart var. her tüfeğin yeni kartı olması gerekmezmi? Yeni bir tek kartta hepsini belirtiyorlar, tabi ki yeni kart, yeni dosya paracıkları 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 7 Mayıs Paylaş 7 Mayıs Doğan Arşiray yazdı: takılmasın en dandik fişekle çalışsın en kötü anda diyorsan ya çifte alıncak ki mantıksız, yada kısa boylu bir pompalı tüfek. ben o şekilde almıştım yerli malı birşey. evde öyle duruyor. bir tane de bullpup alayım diyorum ufak kalibrede. sonrada üşeniyorum amaan 5 sene sonra tekrar ruhsatı yenilerken alırım deyip sallıyorum. 5. sene sonunda sarı kağıttaki ruhsatı değiştirmen lazım dediler 7 sene sonunda gittim 8 ayda kimlik anca geldi... çok saçma bir sistem var hala. tekrar uğraşamayacağım. sistem bildiğin 1990 larda kalmış hala. sicili tertemiz temiz olanlara, vergi borcu cs olmayanlara, tüm zihinsel muayeneleri geçenlere, ve temel eğitimi alabilenlere, belli yaşın üzerinde olanlara, taşıma ruhsatlı tabanca verselerde bitse bu işkence... Doğan, beş sene doldu mesaj geldi: Eğer 31 Aralık tarihine kadar( o yılın sonu oluyor) ruhsat yenilemesem 5000 lira civarında bir ceza uygulanacağına dair. Sarı defterden kart tipi ruhsatımda 3- 5 günde geldi. Küçük şehirlerde daha kontrollü ve hızlı oluyor demekki. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 7 Mayıs Yazar Paylaş 7 Mayıs Celal Aydın yazdı: Ben evrakları verdim, 10 günde çıktı satın alma belgem. Nedendir bilmiyorum ama, aklıma silah deyince Sarsılmaz geliyor, bir güven veriyor. Nitekim Sar Arms Taktik Pompalı tüfeği, Düzce'de bir Av bayisinden sipariş geçtim bekliyorum. Stoeger P3000 alacaktım, vazgeçtim, fazla sentetik hissettiriyor, Sarsılmaz tam kıvamında. Tüfek şu, Fotoğraf alıntıdır. E tabi sarsılmaz yılların markası kalitesi tartışılmaz 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 8 Mayıs Yazar Paylaş 8 Mayıs Nihayet 10. Gün kod ve mesaj geldi. Araştırmalarım sonucu %90 Derya mk12 %10 da ve 99 bora almaya karar verdim. Huğlu sıkıştırma problemleri. Typoon ağır olduğundan vaz geçtim. Alınca resimlerini paylaşırım. Yorum yazan herkese teşekkürler. 🙋🏻♂️ 5 Yorum bağlantısı
Recommended Posts