Rıdvan Ergün 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Merhaba. 2016 Mercedes E180 aracın klima açma kapama AC tuşu kumanda etmiyor. Havalandırma sistemini açınca AC ışığı hep yanıyor. Düğmeye bassam da kapanmıyor. Tuşu söküp baktık, tuştaki temassızlıkla bir ilgisi yok. Komple kumanda panosu ile ilgili olabilir. Sadece ışık yanmıyor, klima kompresörü de hep devrede. Ayrıca havalandırma sistemi çok titreşimli çalışıyor. İstanbul'da tercihen Avrupa yakasında usta tavsiyesinde bulunursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Olay klima sistemi ile ilgili değil de, kumanda paneli ile alakalı gibi geldi bana. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Kompresör nasıl devrede yani klima kapatılsa bile halen kompresör çalışıyor mu? Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 14 Mayıs Yazar Paylaş 14 Mayıs Sani Gerşon yazdı: Olay klima sistemi ile ilgili değil de, kumanda paneli ile alakalı gibi geldi bana. Genişlet Paneli söktük baktık. Tuşta temassızlık yok. Ömer Sarıgül yazdı: Kompresör nasıl devrede yani klima kapatılsa bile halen kompresör çalışıyor mu? Genişlet Havalandırmayı komple kapatırsam kapanıyor. Ama havalandırma açıksa, AC hep açık. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs Rıdvan Ergün yazdı: Paneli söktük baktık. Tuşta temassızlık yok. Havalandırmayı komple kapatırsam kapanıyor. Ama havalandırma açıksa, AC hep açık. Genişlet Hava yönü Camdayken sürekli çalışıyor olabilir. Değiştirerek denedinizmi ? 1 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 14 Mayıs Yazar Paylaş 14 Mayıs Ersen Tapan yazdı: Hava yönü Camdayken sürekli çalışıyor olabilir. Değiştirerek denedinizmi ? Genişlet Hava yönünün nerede olduğu hiç fark etmiyor. Havalandırma açıksa AC düğmesi hep açık ve klima kompresörü devrede. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs Paylaş 14 Mayıs cihaz olmadan olmaz bence servise başvurun orada burada sağı solu söküp deneme tahtası yapmasınlar 1 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 15 Mayıs Yazar Paylaş 15 Mayıs Coşku Mert yazdı: arıza tespit cihazına bağlamadınız mı? Genişlet Çağlar Bayur yazdı: cihaz olmadan olmaz bence servise başvurun orada burada sağı solu söküp deneme tahtası yapmasınlar Genişlet Cihazda arıza tespiti gözükmüyor Ersen Tapan yazdı: Hava yönü Camdayken sürekli çalışıyor olabilir. Değiştirerek denedinizmi ? Genişlet Hava yönünün nerede olduğu hiç fark etmiyor. Havalandırma açıksa AC düğmesi hep açık ve klima kompresörü devrede. Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 15 Mayıs Paylaş 15 Mayıs Bence yetkili servise gidin. Düğmenin değiştirilmesi/auto nun takılı kalması veya modülün yeniden programlanması ile sorun çözülebilir. Ek belki işinize yarayabilir. 1 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 16 Mayıs Yazar Paylaş 16 Mayıs Oktay Demirağ yazdı: Bence yetkili servise gidin. Düğmenin değiştirilmesi/auto nun takılı kalması veya modülün yeniden programlanması ile sorun çözülebilir. Ek belki işinize yarayabilir. Genişlet İstanbul'da ismi en büyük olan yetkili servise gittim. Eleman arabaya oturdu tuşlara bastı. Tuş takımı aynı zamanda klimanın kumanda beyni. Burası komple çıkacak, değişecek ama elimizde yok Almanya'dan gelecek; ortalama 3 hafta bekleriz fiyatı 30 bin lira dedi. Aracı cihaza bağlamaya gerek görmediler. Nasıl güvenilir nasıl verirsin o parayı. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 16 Mayıs Paylaş 16 Mayıs Rıdvan Ergün yazdı: İstanbul'da ismi en büyük olan yetkili servise gittim. Eleman arabaya oturdu tuşlara bastı. Tuş takımı aynı zamanda klimanın kumanda beyni. Burası komple çıkacak, değişecek ama elimizde yok Almanya'dan gelecek; ortalama 3 hafta bekleriz fiyatı 30 bin lira dedi. Aracı cihaza bağlamaya gerek görmediler. Nasıl güvenilir nasıl verirsin o parayı. Genişlet Parça kodu ile ikinci el baksanız. Belki direk çalışabilir yada yinede modül programlanması yapmak gerekebilir. Fiyatları bu ise denenebilir bence. Olmazsa sizde satarsınız. Ya da aldığınız yere çalışmıyorsa iade ederim gibi diyebilirsiniz. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-mercedes-w212-w218-klima-paneli-a2129008808-1179798789/detay 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Maslak Erten mekanik klima.Yıllar önce aracımın klimasını tamir ettirmiştim hiç problem yaşamadım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Ben yine de kontrol paneli sorunu olabileceğini düşünüyorum. Cam yönlendirmesi kapatmıyor olabilir. Cama yönlendiği sürece klimayı çalıştıtıyor.. REsetleme işlemi vardır illaki öğrenip denemek lazım. Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 18 Mayıs Yazar Paylaş 18 Mayıs Mehmet Ozyurek yazdı: Ben yine de kontrol paneli sorunu olabileceğini düşünüyorum. Cam yönlendirmesi kapatmıyor olabilir. Cama yönlendiği sürece klimayı çalıştıtıyor.. REsetleme işlemi vardır illaki öğrenip denemek lazım. Genişlet Yağ değişimi vs bir kaç işim daha vardı. Atatürk Oto Sanayi Sitesinde Mercedes Özel Servisi olarak çalışan Tuna Otomotiv'e gittim. Klimayı da gösterdim. Servis sahibi Tuna Bey oldukça ilgili ve güven veren bir yapısı var. Resetlemeye çalıştı. Reset olmadı. Bir başka çıkma ünite bulup taktı. O da bozuk çıktı😁 Boşuna fazla para harcama. Ben sana çıkma bir ünite bulup haber veririm dedi. Cama yönlendirme düğmesi bozuk değil. AC tuşunun kumanda etmesi ile ilgili bir problem. Üniteyi açtı. Tuşta oksitlenme falan yok. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 18 Mayıs Paylaş 18 Mayıs Eğer N22/7 (klima paneli) üzerindeki AC kompresör tuşu çalışmıyor ve kompresörü devreye sokmuyorsa, bu durum yazılımsal bir kısıtlama, arıza, veya başka bir modül tarafından engelleme anlamına gelebilir. Aşağıda olası nedenleri ve kontrol adımlarını sıraladım: 1. Klima Kompresörünün Çalışmasını Engelleyen Nedenler Mercedes araçlarda kompresörün devreye girmesi birkaç koşula bağlıdır. Aşağıdakilerden biri karşılanmıyorsa, klima çalışmaz: Koşul Açıklama Soğutucu gaz basıncı uygun mu? Düşük veya çok yüksekse kompresör devreye girmez. Basınç sensörü devre dışı bırakır. Motor sıcaklığı çok mu yüksek? Aşırı sıcaksa kompresör güvenlik amacıyla devreden çıkar. Klima gazı var mı (R1234yf)? Gaz eksikse sistem çalışmaz. Motor kontrol modülü (ME) engelliyor mu? Güç yönetimi modülü (sam/ECU), voltaj düşüklüğü durumunda kompresörü devre dışı bırakabilir. Fan çalışıyor mu? Soğutma fanı arızalıysa kompresör devreye girmez. AC kompresör rölesi/arızası var mı? Röle veya sigorta arızalıysa sinyal gider ama cihaz çalışmaz. AC düğmesi panelde çalışıyor ama ZGW’ye gitmiyor mu? N22/7'den gelen sinyal CAN üzerinden ME modülüne ulaşmıyor olabilir. Chatgpt Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Mayıs Paylaş 19 Mayıs Bu paylaşıma göre. Rölee bozuk olabilir. Sürekli açık pozisyondadır. Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 19 Mayıs Yazar Paylaş 19 Mayıs Ömer Sarıgül yazdı: Eğer N22/7 (klima paneli) üzerindeki AC kompresör tuşu çalışmıyor ve kompresörü devreye sokmuyorsa, bu durum yazılımsal bir kısıtlama, arıza, veya başka bir modül tarafından engelleme anlamına gelebilir. Aşağıda olası nedenleri ve kontrol adımlarını sıraladım: 1. Klima Kompresörünün Çalışmasını Engelleyen Nedenler Mercedes araçlarda kompresörün devreye girmesi birkaç koşula bağlıdır. Aşağıdakilerden biri karşılanmıyorsa, klima çalışmaz: Koşul Açıklama Soğutucu gaz basıncı uygun mu? Düşük veya çok yüksekse kompresör devreye girmez. Basınç sensörü devre dışı bırakır. Motor sıcaklığı çok mu yüksek? Aşırı sıcaksa kompresör güvenlik amacıyla devreden çıkar. Klima gazı var mı (R1234yf)? Gaz eksikse sistem çalışmaz. Motor kontrol modülü (ME) engelliyor mu? Güç yönetimi modülü (sam/ECU), voltaj düşüklüğü durumunda kompresörü devre dışı bırakabilir. Fan çalışıyor mu? Soğutma fanı arızalıysa kompresör devreye girmez. AC kompresör rölesi/arızası var mı? Röle veya sigorta arızalıysa sinyal gider ama cihaz çalışmaz. AC düğmesi panelde çalışıyor ama ZGW’ye gitmiyor mu? N22/7'den gelen sinyal CAN üzerinden ME modülüne ulaşmıyor olabilir. Chatgpt Genişlet Bende havalandırma açıksa kompresör hep açık. AC tuşu kumanda etmiyor. Kompresörü kapatamıyoruz. Havalandırmayı komple kapatmak gerekiyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Mayıs Paylaş 19 Mayıs Mehmet Ozyurek yazdı: Bu paylaşıma göre. Rölee bozuk olabilir. Sürekli açık pozisyondadır. Genişlet mersoda röle? klima beyni vardır onda Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Mayıs Paylaş 19 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: mersoda röle? klima beyni vardır onda Genişlet Kesin Sağ ve sol için iki ayrı beyin bile olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts