İçeriğe Yönlendir

Mazda 323 mü Toyota Corolla mı?

Murat Kırçal

Recommended Posts

Murat Kırçal

Yaklaşık 2 aydır babama suv bir araç bakıyorduk dahiatsu suzuki gibi vs. Ama rotayı toyota corolla ve mazda 323 çevirdik. 2000 model mazda 323 1.5 motor araçlara bakıyoruz 5 kapı olana ama corolla da aklımıza takıldı ama 2000 model mazda ile 98 corolla arasında bayağı fark var. Mazda corollayı önde bırakıyor diye biliyorum. Kısmet olursa biraderle yarın konya'da bir mazda'ya bakacağız.

Sizce corolla mı? mazda mı? .  Konya daki bu aracın rengi hariç aynısı sahibiyle görüştük boya haricinde sıkıntı yok dedi.  https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-99-model-mazda-323-1.5-1241248055/detay

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

bu kıyaslamada mazda 323 derim ben. corolla efsane kasa diye bi saçmalıktan dolayı sanırım gereğinden fazla pahalı bi araba. bomboş ama efsane :)

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

en zor seçimin yapılacağı bir aralık, kafa karıştırabilir ama ben olsam modeli de yüksek olan Lancer bakardım. mekaniği şasesi oldukça sağlamdır, parçası da bulunuyor, MAzda ile sanayide parçacıda biraz eziklik hissediyor insan, corollaya da öyle paralar vermezdim

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-orjinal-arayanlara-ilk-elden-2005-lancer-lpg-siz-tertemiz-klima-1241945662/detay

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bence de lancer çok daha iyi bir seçenek olur. Ya da almera alınabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Lancer dizel olmasın da. İki aydır radyatör alt hortumu yok bulunamıyor

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Servet Aydın yazdı:

Lancer dizel olmasın da. İki aydır radyatör alt hortumu yok bulunamıyor

dizel capon mu olurmuş

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

2000 modellerde seat da bakabilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mahmut Yıldız yazdı:

dizel capon mu olurmuş

Çok yok sorunda o

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

Çok yok sorunda o

Japon mu yok? :crazy:

• Beğenme 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
(düzenlendi)

Corolla 'nın hangi motoru?

1.3 karbüratör, 1.6 karbüratör, 1.6 enjeksiyonlu seçenekleri var. 96 model 1.6 enjeksiyonlu ve 97 model 1.6 enjeksiyonlu arasında az da olsa beygir farkı var. Ama Corolla 'nın 5 kapılısının da piyasası, sedanına göre zayıf.

tarihinde Selim Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Corolla gereksiz pahalı. Diğer japonlar için de parçacıdan hangisinin parçası en bol ve ucuz diye sorarak tercih yapılabilir 

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Olacaksa Mazda 626 olsun.

images.jpeg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Corollalar bencede gereksiz pahalı bir kaç kez efsane kasaya bindim ve hiç hoşuma gitmedi parasının arabası değil bence

Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
Çağlar Bayur yazdı:

en zor seçimin yapılacağı bir aralık, kafa karıştırabilir ama ben olsam modeli de yüksek olan Lancer bakardım. mekaniği şasesi oldukça sağlamdır, parçası da bulunuyor, MAzda ile sanayide parçacıda biraz eziklik hissediyor insan, corollaya da öyle paralar vermezdim

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-orjinal-arayanlara-ilk-elden-2005-lancer-lpg-siz-tertemiz-klima-1241945662/detay

Abi paylaştığın araba bizim eski mekandaymış. İyi denk gelmiş. Yeşilköy babamın 48 yılı orda geçti. Aslında lancer bakılabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Azalma

Corolla klimalı ise tercih sebebi olur. 1.6 enjeksiyonlu olması avantaj. her ikiside benzer olsa da , corolla daha fazla parça ve usta tedariği ile öne çıkar. ikisi de yaşına göre hala yürütülebilir araçlar. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Mazda 323 familia(1.8 114 hp)  97 de sıfır km alıp 2012 ye kadar kullandı babam 160.000 km gibi satmıştık. 1 kez akü değişti başka sorun yaşatmadı. Klasik japondur. 
kullanıcıdan ayağa düşmemiş mazda da toyota da alınabilir, lancer de mantıklı olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alp Turgay

Ciddi misiniz şaka mı, bu paraya adam ön arka sensörlü Rover satıyordu vaktinde, coupe, gri, içi kırmızı deri 5 ileri manuel, sunroof ne ararsan var...

hatta onu bırak arka kameralı Auris

hani bulamadıysanız bi Galant tarzı bi şey olmadı Subaru, bu paralar bu çöp tenekelerine verirmez.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Saydığın arabaların yürütme maliyetini bi araştır bakalım

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Alp Turgay
Servet Aydın yazdı:

Saydığın arabaların yürütme maliyetini bi araştır bakalım

OBD var bi kere o bahsettigim araçlarda özellikle Rover coupe, gayet saglam bi motor.

2.0 l4, masrafı hiç bi şey resmen

vergisi çok düşük, siz daha ne anlatıyorsunuz? :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Alp Turgay yazdı:

Ciddi misiniz şaka mı, bu paraya adam ön arka sensörlü Rover satıyordu vaktinde, coupe, gri, içi kırmızı deri 5 ileri manuel, sunroof ne ararsan var...

hatta onu bırak arka kameralı Auris

hani bulamadıysanız bi Galant tarzı bi şey olmadı Subaru, bu paralar bu çöp tenekelerine verirmez.

amerikada araba pazarında 10 yıllık camry ile 5 yaşında bmw aynı paraya satılıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alp Turgay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

amerikada araba pazarında 10 yıllık camry ile 5 yaşında bmw aynı paraya satılıyor

Abi bizim ülkemizde yok degil öyle bir piyasa, zaten çogu şey Amerika'dan alınma bu ülkede.

Gördügünüz atmosferik / ütopik rakamların hiç bir yeri dogru degil, 500k istenen Rover 128 olsa 300k'ya sahibi bırakır...

BMW çöp zaten, Camry bin basar.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ben bişe anlatmıyorum. Bostancı sanayi girişine rover ve land rover heykeli dikilse yeridir sanayinin. İşim gereği bilirim bazi şeyleri

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...