İçeriğe Yönlendir

Yeni Frontera 2025

Onur Demir

Recommended Posts

Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Psa ötv’de batarya kapasite kriter meselesini önceden haber alıp bu kadar küçük batarya koymuş olabilir. Olmayabilir de

ekleyebilsek keşke. 2x mesela. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Psa ötv’de batarya kapasite kriter meselesini önceden haber alıp bu kadar küçük batarya koymuş olabilir. Olmayabilir de

Belli mi ki? Belki buyuk bataryali olan daha dusuk otv li olacak? (Pollyanna agliyor)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Ne guluyon ya, ben olsam oyle yapardim.

Soyle dusun, 80 kw ustu bataryasi olanin matrahini 200 bin yuksek yaparsin mesela. Dolayisi ile dolayli yoldan daha az otv verir, 60 kw altina ise %5 fazla otv alirsin.

Sarj istasyonlarinin altyapi maliyetinin %80ine devlet tesvigi var. Sonucta dusuk kapasiteli bataryasi olan kisi sarj istasyonunu daha fazla kullanacak, devletin tesviginden daha fazla yararlanacak. Batatya kac kw olursa olsun %20-80 arasi 25-30 dk işte. Boylece ureticiler daha buyuk bataryalari gelistirmek icin dolayli subvansiyonda almis olur. Kalem pil boyutunda bataryalarla ugrasmaz insanlar.

Zaten şu phev lere otv neden dusuk onu hic anlamadim. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Boylece ureticiler daha buyuk bataryalari gelistirmek icin dolayli subvansiyonda almis olur.

buna gülüyorum :) 

Türkiye’nin elektrik üretim kurulu gücü, tüketimin 2,75 katı. Teorik olarak böyle. Gerçekte 2 katı diyelim 

bunun %60 yenilebilir enerjiden geliyor. 

türkiye’de 5 milyar litre benzin, 30 milyar litre mazot kullanılıyor. Bunun %25’i otomobil olsa 10 milyar dolar petrole veriyoruz. 

yani ben olsam elektrikli arabaların daha çok satılmasını isterim. Ötv’yi bataryaya bağlamadan serbest bırakırım. Çünkü ciddi anlamda cari açığı kapatıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ama sen akıllı bir adamsın. Öyle bi fark var. Onlar sen değil. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...