Doğan Arşiray 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Psa ötv’de batarya kapasite kriter meselesini önceden haber alıp bu kadar küçük batarya koymuş olabilir. Olmayabilir de ekleyebilsek keşke. 2x mesela. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Psa ötv’de batarya kapasite kriter meselesini önceden haber alıp bu kadar küçük batarya koymuş olabilir. Olmayabilir de Belli mi ki? Belki buyuk bataryali olan daha dusuk otv li olacak? (Pollyanna agliyor) 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Ne guluyon ya, ben olsam oyle yapardim. Soyle dusun, 80 kw ustu bataryasi olanin matrahini 200 bin yuksek yaparsin mesela. Dolayisi ile dolayli yoldan daha az otv verir, 60 kw altina ise %5 fazla otv alirsin. Sarj istasyonlarinin altyapi maliyetinin %80ine devlet tesvigi var. Sonucta dusuk kapasiteli bataryasi olan kisi sarj istasyonunu daha fazla kullanacak, devletin tesviginden daha fazla yararlanacak. Batatya kac kw olursa olsun %20-80 arasi 25-30 dk işte. Boylece ureticiler daha buyuk bataryalari gelistirmek icin dolayli subvansiyonda almis olur. Kalem pil boyutunda bataryalarla ugrasmaz insanlar. Zaten şu phev lere otv neden dusuk onu hic anlamadim. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Mertol Kip yazdı: Boylece ureticiler daha buyuk bataryalari gelistirmek icin dolayli subvansiyonda almis olur. buna gülüyorum Türkiye’nin elektrik üretim kurulu gücü, tüketimin 2,75 katı. Teorik olarak böyle. Gerçekte 2 katı diyelim bunun %60 yenilebilir enerjiden geliyor. türkiye’de 5 milyar litre benzin, 30 milyar litre mazot kullanılıyor. Bunun %25’i otomobil olsa 10 milyar dolar petrole veriyoruz. yani ben olsam elektrikli arabaların daha çok satılmasını isterim. Ötv’yi bataryaya bağlamadan serbest bırakırım. Çünkü ciddi anlamda cari açığı kapatıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Ama sen akıllı bir adamsın. Öyle bi fark var. Onlar sen değil. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: buna gülüyorum Türkiye’nin elektrik üretim kurulu gücü, tüketimin 2,75 katı. Teorik olarak böyle. Gerçekte 2 katı diyelim bunun %60 yenilebilir enerjiden geliyor. türkiye’de 5 milyar litre benzin, 30 milyar litre mazot kullanılıyor. Bunun %25’i otomobil olsa 10 milyar dolar petrole veriyoruz. yani ben olsam elektrikli arabaların daha çok satılmasını isterim. Ötv’yi bataryaya bağlamadan serbest bırakırım. Çünkü ciddi anlamda cari açığı kapatıyor. Neyine güldün merak ettim. Batarya buyudugu zaman orandal olarak bir sey degismiyir. 50kw batarya icin 50 kw+kayiplara, 100 kw icinde 100kw+kayiplara ihtiyacin var. Devlet acisindan buyuk ve kucuk bataryada tuketim acisindan bir sey degismez. Vatandasin konforu degisir, araclarin istasyonda kalma suresi degisir, dolayisi ile isgal ettigi alan duser (istersen hesaplariz) ve bu araclar daha yayginlasacagi icin bundan devlet kazanir. Herseyi fatura mi saniyorsun anlamadimki. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Türkiye’nin elektrik üretim kurulu gücü, tüketimin 2,75 katı. Teorik olarak böyle. Gerçekte 2 katı diyelim Hal böyle iken elektriğe çinden ithal muamelesi yapıp faturaya onlarca şey ekleyip pahalı satın alıyoruz.. Demekki biz petrol ihracatçısı olsak tablo yine değişmeyecek, benzini mazotu yine pahalı alacağız. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mertol Kip yazdı: Neyine güldün merak ettim. Batarya buyudugu zaman orandal olarak bir sey degismiyir. 50kw batarya icin 50 kw+kayiplara, 100 kw icinde 100kw+kayiplara ihtiyacin var. Devlet acisindan buyuk ve kucuk bataryada tuketim acisindan bir sey degismez. Vatandasin konforu degisir, araclarin istasyonda kalma suresi degisir, dolayisi ile isgal ettigi alan duser (istersen hesaplariz) ve bu araclar daha yayginlasacagi icin bundan devlet kazanir. Herseyi fatura mi saniyorsun anlamadimki. abi böyle şeyleri sen düşünüyorsun. Analiz yapanlar düşünüyor. Devlet şu an toplayacağı paranın peşine düşmüş. Düşünmüyor geleceği. Yoksa saçma sapan ötv sistemi devam eder miydi? Ali haydar tivit atıyor mehmet şimşek’e. Yaptığınız düzenlemeler çok geçici artık kalıcı şeyler yapın diyor. Ama yok yani. Buna güldüm Mehmet Ozyurek yazdı: Hal böyle iken elektriğe çinden ithal muamelesi yapıp faturaya onlarca şey ekleyip pahalı satın alıyoruz.. Demekki biz petrol ihracatçısı olsak tablo yine değişmeyecek, benzini mazotu yine pahalı alacağız. Norveç petrol zengini. Avrupa’nın en pahalı benzinini kullanıyorlar. senin dediğini yapan arabistan. Bazen akıllarına 50 yıl sonra biz ne yapacağız diye düşünce geliyor. Ama hemen çıkıveriyor norveç kendi çıkardığı petrolü neden halkına ucuz vermeyip fonda değerlendiriyor? 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Hal böyle iken elektriğe çinden ithal muamelesi yapıp faturaya onlarca şey ekleyip pahalı satın alıyoruz.. Demekki biz petrol ihracatçısı olsak tablo yine değişmeyecek, benzini mazotu yine pahalı alacağız. Gabar'da çıkmadı mi olm zaten ahsjdjfjfkf Yorum bağlantısı
Mertol Kip 54 dakika önce Paylaş 54 dakika önce "Bence" devlet elektrik dağıtım şirketlerine direktif gönderip "evden şarj edecekler için" yeni aboneliği şart koşmalı ve o abonelere elektrik fiyatında sübvansiyon uygulanmamalı. Tüm evlerdeki abonelerin kurulu şebeke gücünüde 5kw a düşürüp monitör etmeli. Böylece desteklenen ev elektriğinden kullanımın önüne geçebilir. Yok illede evden şarj edecekse de monofaz 3kw ile etsin edebiliyorsa ama onda da gece tarifesinden cikartilsin. Evden 2.6 liraysa kw i, arabasini diger abonelikten 5 liradan şarj etsin. Hala ucuza gelir ve adil olur. Şu anki durum hiç adil ve hakkaniyetli değil. Neden diyeceksiniz, devlet eğer gercekten elektrik faturasinin bir kismini subvansiyonla karşiliyorsa, sıradan vatandas baskasinin arabasinin elektrik faturasina neden vergilerinden para kesilmesi yolu ile katkida bulunsun ki? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 54 dakika önce Paylaş 54 dakika önce Mehmet Ozyurek yazdı: i biz petrol ihracatçısı olsak venezuella m dedin? Mertol Kip yazdı: ve o abonelere elektrik fiyatında sübvansiyon uygulanmamalı. önce hali hazırdaki tüm abonelerin fatura ödemesini sağlasa mı? sonrasına bakılır altı üstü konuşulur muahhyer Yorum bağlantısı
Mertol Kip 49 dakika önce Paylaş 49 dakika önce Çağlar Bayur yazdı: venezuella m dedin? önce hali hazırdaki tüm abonelerin fatura ödemesini sağlasa mı? sonrasına bakılır altı üstü konuşulur muahhyer Tahsilat benim sorunum degil, memlekette deli gibi universite mezunu işsiz var, belli bir yuzde karsiligi odeme olacak sekilde salsin sokaklara, cok ciddiyim yaya gecitlerine, duraklamak yasak tabelalarinin altina, yolun ortasina park eden mallara ceza kesse cari açik falan kalmaz, hazine ihya olur. Bak elektrik parasi tahsilatina bile gerek kalmaz. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 36 dakika önce Paylaş 36 dakika önce Mertol Kip yazdı: Gabar'da çıkmadı mi olm zaten ahsjdjfjfkf Bizim Cabbar her gün gaz çıkarıyor en doğalından. Petrol ne ki? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 34 dakika önce Paylaş 34 dakika önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Norveç petrol zengini. Avrupa’nın en pahalı benzinini kullanıyorlar. senin dediğini yapan arabistan. Bazen akıllarına 50 yıl sonra biz ne yapacağız diye düşünce geliyor. Ama hemen çıkıveriyor norveç kendi çıkardığı petrolü neden halkına ucuz vermeyip fonda değerlendiriyor? Hımm Bu durumda camları açma yada V8 lere binme şansımız yok. Camları bari açsaydık. Çok heves etmiştik. Mertol Kip yazdı: Gabar'da çıkmadı mi olm zaten ahsjdjfjfkf Çıktı diyorlar da, göremedik bi. Gidip baksam gösterirler mi 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 32 dakika önce Paylaş 32 dakika önce Mertol Kip yazdı: devlet Kaçak elektriği çözsünler. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 dakika önce Paylaş 30 dakika önce Mertol Kip yazdı: Neden diyeceksiniz, devlet eğer gercekten elektrik faturasinin bir kismini subvansiyonla karşiliyorsa, sıradan vatandas baskasinin arabasinin elektrik faturasina neden vergilerinden para kesilmesi yolu ile katkida bulunsun ki? Devlet elektriği kendi dağıtsa daha çok kazanır. Herhangi bir şey sübvansiyon etmesine gerek kalmaz. Bir de. Kaçakları önlesinler. Yine bir şeye gerek kalmaz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 dakika önce Paylaş 22 dakika önce Mehmet Ozyurek yazdı: Devlet elektriği kendi dağıtsa daha çok kazanır. bakış açısına bağlı Yorum bağlantısı
Mertol Kip 20 dakika önce Paylaş 20 dakika önce Mehmet Ozyurek yazdı: Çıktı diyorlar da, göremedik bi. Gidip baksam gösterirler mi Gosterirler de ne gosterirler bilemem. Mehmet Ozyurek yazdı: Devlet elektriği kendi dağıtsa daha çok kazanır. Herhangi bir şey sübvansiyon etmesine gerek kalmaz. Bir de. Kaçakları önlesinler. Yine bir şeye gerek kalmaz. Yaw realiteye donelim. Dagitim sirketleri amerikalilarda yanlis hatirlamiyorsam. Bilmem kac yillik anlasma da var. Kamulastiramazsin ozetle. Tamer Topaç yazdı: Kaçak elektriği çözsünler. Kacak elektrik devletin degil dagitim sirketinin problemi. Devlet urettigi elektrigi dagitim sirketine satiyor. 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts