Ali Darbaz Dün saat 13:40 Paylaş Dün saat 13:40 Merhaba Bugün benim Citroenin aynısı 2013 model bir 1.4 vti kullandım. Aynı şanzıman sistemine sahibiz. Onun şanzımanında vitesin geçişi hiç anlaşılmıyor. Ben bu referans ile kendi aracımın debriyajının aksiyonerini test ettim. Aksiyoner kavrama ananında pat pat ses yapıyor ve kısa süreli vuruntu yapıyor. Aksiyoneri değiştireyim derken onun gayet doğru düzgün çalıştığını gözlemledim. Sorun baskı ile volan arasında kaynaklanıyor. Arabayı alırken debriyajın yeni değişini belirtmişti. Bende buna göre almıştım. Şimdi video bakıp sorunun ne olduğu hakkında fikri olan var mı? Yorum bağlantısı
Servet Aydın Dün saat 16:01 Paylaş Dün saat 16:01 Bu sorunu ustana neden sormuyorsun? Burada şanzıman tamircisi mi var ki? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 17:03 Yazar Paylaş Dün saat 17:03 Servet Aydın yazdı: Bu sorunu ustana neden sormuyorsun? Burada şanzıman tamircisi mi var ki? Kartal Ekip Otodan bir arakadaş danıştım. Debriyaj montaj aparatı olmadan debriyaj montajı yapılmış. Bu modelin debriyajı özel bir aparat ile monte edilmedinde böyle sorun çıkarıyormuş. Ahanda aparatta bu. Komple debriyaj baskısı yeniden değişecek. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 18:49 Paylaş Dün saat 18:49 Ali Darbaz yazdı: Arabayı alırken debriyajın yeni değişini belirtmişti. sanayide genlede hatalı montaja sık sık rastlanır Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 19:14 Yazar Paylaş Dün saat 19:14 Çağlar Bayur yazdı: sanayide genlede hatalı montaja sık sık rastlanır Valla ben debriyaj yeni diye aldım, debriyaj çöp olmuştur şimdi. Arabayı alırken en büyük dayanak noktalarımdan biri koptu gitti. https://x.com/DrChrisCombs/status/1923502031022490092 Yorum bağlantısı
Servet Aydın Dün saat 20:12 Paylaş Dün saat 20:12 E tamam işte. Biliyorsun sorunu. Forumda konu başkığı kirliliği oluyor böyle. Kendi arabanın konusunda yazmalısın ki takip eden üye misafir marka bazında bilgi alsın Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 20:41 Paylaş Dün saat 20:41 Ali Darbaz yazdı: Valla ben debriyaj yeni diye aldım, debriyaj çöp olmuştur şimdi. Arabayı alırken en büyük dayanak noktalarımdan biri koptu gitti. Değişeli kaç km oldu ki. Tekrar ayar yapılamıyor muymuş.. Belki de kalibrasyon sorunu var. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 21:39 Yazar Paylaş Dün saat 21:39 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Değişeli kaç km oldu ki. Tekrar ayar yapılamıyor muymuş.. Belki de kalibrasyon sorunu var. 2 defa kalibre edildi. Ben bu kawrama anındaki titreşimin doğal olduğunu sanıyordum. Oysaki bugün kullandığım başka bir C3 de vitesleri değişirken hiç hissetmiyorsun. Anında kafamda ampüller çaktı. Daha ilk kalkışta hissettim aradaki farkı. Üstelik arabanın orjinal debriyajı ve orjinal aktuatörü halen değişmemiş. Servet Aydın yazdı: E tamam işte. Biliyorsun sorunu. Forumda konu başkığı kirliliği oluyor böyle. Kendi arabanın konusunda yazmalısın ki takip eden üye misafir marka bazında bilgi alsın 100 sayfa içinde kaybolur gider kendi başlığı olmalı indexlenmesi açısından. Geçen Ay cruze 5 nci vitese geçmiyor başlığında googlede gelen oldu. Arabasını tamir etti. Teşekur mesajı aldım. Dün saat 21:45 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 21:44 Yazar Paylaş Dün saat 21:44 (düzenlendi) Y Dün saat 21:45 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 21:51 Yazar Paylaş Dün saat 21:51 Çağlar Bayur yazdı: sanayide genlede hatalı montaja sık sık rastlanır Arabanın Debriyajı takribi 8000 km evvel değiştirilmiş. Citroen ustası olmayan birine taktırılmış. Sonra kalibresi için arabayı başka ustaya götürmüşler. Durumumuz bu maalesef. Ben bu pimpiriklikle arabayı bu halde kullanamam. Debriyajı özenle takacak ustaya gideceğim. Gerekirse debriyajı, baskıyı, çatalı ve merkezi değiştirir, volantına kadar söktürürüm. Rahat 20 bin tl tutar. Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 19 saat önce Paylaş 19 saat önce 3 gün sonra psikolojik olarak tamiri olmuş olur. (Bugün su almak için Şile tarafına yaptığım yolculukta vites geçişlerinin neredeyse pürüzsüz olduğunu fark ettim.......) Yorum bağlantısı
Recommended Posts