İçeriğe Yönlendir

Mcp Sanziman 3. Vites Üzerine Cıkmıyor

Berkan Yıldız

Recommended Posts

Berkan Yıldız

Merhaba, Aracım 2013 Citroen II Otomatik e-Hdi.  Kuzey Marmara yolunda 120 ile giderken ileride trafik kazası oldugunu farkettim ve yavaşladım. Tahminen 50 mt kadar hız kesmeden 2. viteste ilerledim ve araç servis ışığı yaktı.  Ayni zamanda esp off oldu. Arabayı 20 dk. dinlendirdim. Bu sefer de araba 3. vitesin uzerine çıkmıyor. Tekrar saga cektim akü kutup basini sokup 20 dk bekledim. Tekrar kutup basini baglayip calistirdigimda sorun duzelmis gibiydi. 130 ile giderken 6. vitese kadar cikti fakat giselere geldigimde yavasladim ve tekrar hizlanmak istediğimde 3. vitese uzerine cikmadi. Bu esnada ekrandaki auto ışığı sürekli yanıp sönüyor. Vitesi manuele aldim fakat manuelde vitesi 1. vites uzerine cikaramiyorum. Aracın aküsu de zayif olabilir emin degilim. Konu hakkinda bir fikri olan var mı? 

IMG_7137.jpeg

Yorum bağlantısı
Berkan Yıldız
Ali Darbaz yazdı:

Hava yağmurluydu şanzıman beyni çok aşağıda içine su kaçmış olabilir mi. 

Öyle olsa sanzimandan daha farkli sorunlar almazmiydim. Cunku 3. Vitese kadar sorunsuz cikiyor. Sanki arac kendini korumaya almış gibi davranıyor.

Çağlar Bayur yazdı:

arıza teşhis cihazına bağlanmalı,

Pazartesini bekleyeceğiz mecbur. Önöz Otomotiv den Önder Ustayı aradım bana direk enjektörün arızalanmış dedi. İstanbulda olsam sorun yok da Bursada tanidik usta yok bakalım nelerle karşılaşacağız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Usta Esp ışığına göre enjektör demiştir.. 

Aracın çalışmasında bir sorun var mı? Titreme, tekleme, geç marş, duman vs. bir sorun var mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

3. vites derken hızı sınırlandımş olabilir, kızdırma bujisi de olabilir olma olasıklarını yazmak yardımcı olmaz, cihaza bağlamalı bilinçli bir ustada

Yorum bağlantısı
Berkan Yıldız
Mehmet Ozyurek yazdı:

Usta Esp ışığına göre enjektör demiştir.. 

Aracın çalışmasında bir sorun var mı? Titreme, tekleme, geç marş, duman vs. bir sorun var mı?

Hayır aracın calisması yada yurumesi ile ilgili hic bir sorun yok. 3. Viteste dün 40 km yol geldim.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Berkan Yıldız yazdı:

Hayır aracın calisması yada yurumesi ile ilgili hic bir sorun yok. 3. Viteste dün 40 km yol geldim.

Merhaba o zaman manuel arttırmayı denediniz mi

Yorum bağlantısı
Berkan Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

3. vites derken hızı sınırlandımş olabilir, kızdırma bujisi de olabilir olma olasıklarını yazmak yardımcı olmaz, cihaza bağlamalı bilinçli bir ustada

Aynen çağlar hocam. Pazartesi nasip olursa bakacağız.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...