İçeriğe Yönlendir

Elektrikli Araçlar Gerçekte Ne Kadar Yakıyor?..

Abdussamed Acar

Recommended Posts

Abdussamed Acar

Aslında hemen herkesin tüketimi aracın göstergesinde okuduğumuzdan ortalama %10 daha yüksek.. Çünkü harcadığımız enerjinin ortalama %10 unu aracı doldururken daha yola çıkmadan harcamış oluyoruz.

Gerek araçların göstergesinde gözüken, gerek şarj istasyonlarında gözüken değerlere ilişkin yeni global ve ulusal standartların çıkacağı aşikar...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Abdussamed Acar yazdı:

Videoda DC de %7,5 AC de %11-12

Ben hep evden şarj ediyorum 10.6kw ile %10 enerji kaybım var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)
Erdoğan Temur yazdı:

Ben hep evden şarj ediyorum 10.6kw ile %10 enerji kaybım var.

Hep 50 TL ‘lik alıyorum gibi olmuş. :) 

Ben de evden şarj ediyorum ama her zaman değil. Sabit ve  kapalı otoparkım yok, balkondan şarj cihazını sallayıp şarj ediyorum. Birinci katta olduğum için sıkıntı yok ama komşulardan dolayı Yanaşamıyorum ya da sabah çıkmak problem olabiliyor.Bu arada Spritmonitor uygulamasından yaktığım elektriği hesaplayabiliyorum dediğiniz gibi yüzde onluk bir kayıp hatta yüzde 11-12’lik bir kayıp var.

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben Tesla Y Sr alsam aylık 70 bin tl faiz getirisi kaybederdim. Bu benim c3 arabamın 1 yıllık yakıt, bakım, vergi ve sigorta masraflarından çok daha fazla. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alp Turgay
Ali Darbaz yazdı:

Ben Tesla Y Sr alsam aylık 70 bin tl faiz getirisi kaybederdim. Bu benim c3 arabamın 1 yıllık yakıt, bakım, vergi ve sigorta masraflarından çok daha fazla. 

Hepsi bir birinden çöp tenekesi, kapı kollarından tutun kadransızlıga kadar.

Alın size otomobil.. :)

8c5fa9a2-a39d-4c38-80a6-b965381c1dcc-Lin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe

Şarj sırasındaki kayıp dışında, özellikle bağlantılı araçların durduğu yerde harcadığı da yaklaşık %5-%10 enerjiyi hesaba katmak gerekiyor. Bu söylediğim uzun yolda geçerli değil fakat şehir içi kullanımda bunu da hesaba katmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

nakit varsa boşver zaten araba değişmeyi, o paranın getirisi zaten yıllık tüm masrafını çıkarır hatta geçer, paranda cebinde kalır ilerde gerekirse değişirsin, bin arabana keyfine bak, elektrikli hergün işi git gel yapan için iyi, oda en ucuzunu alırsan, ben şuan alacak olsam, yani hergün İstanbul gibi bir şehirde işe git gel yapsam, mesela zoe alırdım.

Bu arada bizim ülkede bu pillileri daha ucuza satabilecekken habire bindiriyorlar bence, özellike yapıyorlar, mesela puma, fiyata bak, resmen benzinlisinin satışını kesmesin diye bindirmişler, üstelik otosan üretiyormuş....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Pildeki depolu 50kwh enerjinin tamamı (araç içi elektrik hariç) da tekere iletilmiyor. Isıya dönüşen kısmı da %10-15

yani gerçek elektriğin %75’i yola aktarılıyor. Benzinlide ortalama %30

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Pildeki depolu 50kwh enerjinin tamamı (araç içi elektrik hariç) da tekere iletilmiyor. Isıya dönüşen kısmı da %10-15

İçten yanmalıların en kralı bile enerji verimliliği konusunda facia zaten...

Yorum bağlantısı
Alp Turgay

Olay enerji falan degil, arabanın karoser, iç mekan ve hepsinin toplamında ortaya çıkar olaydır..

mesela sürtüme kuvveti, kol gibi Jeep'de bulunmaz drag coefficiency yerlededir... hatta Moose test'de batmıştır...

bi 90 model Ghibli, Torsen sistem ve 5-ileri ile suyundanda koyun lütfen. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

BYD bataryadan tekere %92’lere çıktığını iddia ediyormuş. Şu an bir çok modelde %85’lerde diye biliyorum. 

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Mustafa Arıkan yazdı:

BYD bataryadan tekere %92’lere çıktığını iddia ediyormuş.

Doğru olsa bile şarj kısmında %90 verim var.

Yani 110 kWh in 92 si tekere verilir. %83,5 verim yapar yaklaşık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

😀 Abi daha havalar tam ısınmadı. Şimdilik 400km de bir 150 TL lik alıyorum 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ömer Çayırtepe yazdı:

Şarj sırasındaki kayıp dışında, özellikle bağlantılı araçların durduğu yerde harcadığı da yaklaşık %5-%10 enerjiyi hesaba katmak gerekiyor. Bu söylediğim uzun yolda geçerli değil fakat şehir içi kullanımda bunu da hesaba katmak gerekiyor.

Böyle birşey yok. haftada yüzde 1 kaybeder etmez.  

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
Mehmet Göktürk yazdı:

Bekçi modunun güç tüketimini denedin mi hocam hiç? hareketin çok az ya da hiç olmadığı durumda 24 saatte ne kadar eksiliyor acaba batarya? 

Yorum bağlantısı
Alp Turgay
Erdoğan Temur yazdı:

😀 Abi daha havalar tam ısınmadı. Şimdilik 400km de bir 150 TL lik alıyorum 

Abi Little Konea yani bu durum...

hem Kona alıyorsunuz, hem spacer'la 225'lik Eagle F1 Cadogan Bey gibi, hem de üstüne üstlük çöpten çıkma bi Hyundai koltukları acaip rahatsızdı bindigimde...

Little Konea'da bi 2024 Kona alıcak fiyat olsa yerine gider Checkmate alır :D :D.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Abdussamed Acar yazdı:

Bekçi modunun güç tüketimini denedin mi hocam hiç? hareketin çok az ya da hiç olmadığı durumda 24 saatte ne kadar eksiliyor acaba batarya? 

bekçi modu niye açık olsun ki? günde yüzde 5 yakabilir ama o aracı kapatmamak demek. 

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Alp Turgay yazdı:

Abi Little Konea yani bu durum...

hem Kona alıyorsunuz, hem spacer'la 225'lik Eagle F1 Cadogan Bey gibi, hem de üstüne üstlük çöpten çıkma bi Hyundai koltukları acaip rahatsızdı bindigimde...

Little Konea'da bi 2024 Kona alıcak fiyat olsa yerine gider Checkmate alır :D :D.

Kusura bakma da ne dediğinden hiçbir şey anlamadım.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe
Mehmet Göktürk yazdı:

Ben mesajımı biraz eksik yazmışım aslında haklısınız. Bu söylediğim durum, aracın bağlantılı özelliklerinin kullanılması, bilmediğim konumlarda park ettiğimde güvenlik modu kullanımı(günde 1-2 saat) vb. dahil. Yazın kullanımdan önce yaptığım ön iklimlendirmeyi hiç saymıyorum, o da bir bu kadar yiyor ama sağladığı konfor yanında hiçbir şey.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
Mehmet Göktürk yazdı:

bekçi modu niye açık olsun ki? günde yüzde 5 yakabilir ama o aracı kapatmamak demek. 

Yabancı bir otoparka bırakınca mantıklı olabilir...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Abdussamed Acar yazdı:

Yabancı bir otoparka bırakınca mantıklı olabilir...

özellikle avm otoparklarında çok işe yarar. son yazılım güncellemesi ile tüketimi minimum seviyeye düşürmüşler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...