İçeriğe Yönlendir

Motor Arıza Lambası Kapalı

İbrahim Aslıoğlu

Recommended Posts

İbrahim Aslıoğlu

İyi akşamlar arkadaşlar, arabam LPG li, fazla tanınan LPG kiti de değil arabamdaki. Arabam LPG den kaynaklı sürekli motor arıza lambasını yakıyordu. Fakat uzun süredir motor arıza lambası yanmıyor. OBD cihazı "gösterge arıza lambası KAPALI" diyor. Ampul sağlam, kontağı açınca lamba yanıyor. Hem OBD nin hem de göstergenin fotolarını yüklüyorum. Sorum: OBD cihazındaki "gösterge arıza lambası KAPALI" kısmı; arıza ışığı yanmasın diye kapatıldı mı, düzeltilmesi mi gerekiyor?

gösterge.jpeg

obd.jpeg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kaaplı yani yanmıyor anlamında olabilir. yazılımdan kurcalansa zaten o elinizdeki cihazda bunu göremezsiniz

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

Bir daha arıza lambası yandığı zaman tekrar cihazla bakarsınız gösterge arıza lambası kapalı yazmıyorsa @Çağlar Bayurabinin dediği gibi yanmıyor anlamına gelir. Büyük ihtimalle de öyledir zaten ampul sağlam kontak açınca yanıyor demişsiniz. Ayrıca bizdeki arıza tespit cihazları aman aman özelliklere sahip değil. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
(düzenlendi)

Çağlar Bey, her 30 km gidince arıza lambası yanıyordu. Bu yüzden Adana dahil 4- 5 ustaya gittim. Ustanın birisi benden bıkınca LPG kaynaklı ışık yanmasın diye bir şeyler mi yaptı diye düşünmüyor da değilim. LPG istasyonumu (marka) değiştirmemin bu işle alakası mutlaka vardır, ama bu denli değildir diye düşünüyorum. Çünkü ustalar LPG kitinin arabaya uygun olmadığını, bu ışık yakma olayının devam edeceğini söylediler. Sakarya' da bir ustaya uğradım, ondan sonra hiç yanmadı.

Mustafa Resül Kara yazdı:

Bir daha arıza lambası yandığı zaman tekrar cihazla bakarsınız gösterge arıza lambası kapalı yazmıyorsa @Çağlar Bayurabinin dediği gibi yanmıyor anlamına gelir. Büyük ihtimalle de öyledir zaten ampul sağlam kontak açınca yanıyor demişsiniz. Ayrıca bizdeki arıza tespit cihazları aman aman özelliklere sahip değil. 

Mustafa Bey, lamba vücudumuzdaki ağrı uyaranları gibi. Ciddi sorunlarda da yanmasa diye endişeleniyorum. Ustaya gide gele LPG arızalarını kanıksadım zaten.

tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

İstasyondan dolayı arıza ışığı yanabilir sizinde başınıza gelmiştir. Arıza ışığı yanar mı diye test etmek kolay bir tane sensörün soketini çıkarın büyük ihtimalle yanar. Yanmıyorsa o zaman işler değişir 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

İyi akşamlar arkadaşlar, arabam LPG li, fazla tanınan LPG kiti de değil arabamdaki. Arabam LPG den kaynaklı sürekli motor arıza lambasını yakıyordu. Fakat uzun süredir motor arıza lambası yanmıyor. OBD cihazı "gösterge arıza lambası KAPALI" diyor. Ampul sağlam, kontağı açınca lamba yanıyor. Hem OBD nin hem de göstergenin fotolarını yüklüyorum. Sorum: OBD cihazındaki "gösterge arıza lambası KAPALI" kısmı; arıza ışığı yanmasın diye kapatıldı mı, düzeltilmesi mi gerekiyor?

gösterge.jpeg

obd.jpeg

Yanmadığı için kapalı diyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Mustafa Resül Kara yazdı:

İstasyondan dolayı arıza ışığı yanabilir sizinde başınıza gelmiştir. Arıza ışığı yanar mı diye test etmek kolay bir tane sensörün soketini çıkarın büyük ihtimalle yanar. Yanmıyorsa o zaman işler değişir 😊

Bunu deneyeceğim.

Ali Darbaz yazdı:

Yanmadığı için kapalı diyor. 

İnşallah öyledir, hepimize arızasız sürüşler diliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

İnsanoğlu işte. Sen arabanı kapalı garajda en köşeye koyarsın kedi gelir boydan çizer, başkası sokağın ortasına araba koyar yanından tır geçer bir şey olmaz. Millet arıza ışığını söndürmek için cebelleşir kimisi arıza ışığım yanmıyor yardım edin diye konu açar :biggrin:

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Mustafa Şahin2 yazdı:

İnsanoğlu işte. Sen arabanı kapalı garajda en köşeye koyarsın kedi gelir boydan çizer, başkası sokağın ortasına araba koyar yanından tır geçer bir şey olmaz. Millet arıza ışığını söndürmek için cebelleşir kimisi arıza ışığım yanmıyor yardım edin diye konu açar :biggrin:

Sakınan göze çöp batar derler Anadolu da 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Ustanın birisi benden bıkınca LPG kaynaklı ışık yanmasın diye bir şeyler mi yaptı diye düşünmüyor da değilim.

o kadar kolay ve bedava değil bunun için yazılıma girip işlem yapmak.

İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Çünkü ustalar LPG kitinin arabaya uygun olmadığını, bu ışık yakma olayının devam edeceğini söylediler.

arıza kodunu bilmeden buna yorum yapılamaz, kit uyumsuz ne demek onu hele bir anlatsınlar, tüm lpg kitleri aynıdır temelde,reklam en büyük farklarıdır 3.0 motor olur hatalı nozül takar o ayrı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz

OBD'li LPG kitlerinde bir ayar var, arıza sil diye, acaba o açılmış olabilir mi?

Arıza yaktığı an otomatik siliyor, arıza ışığı hiç yanmıyor. 

IMG_1592.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...