İçeriğe Yönlendir

En İyi Motor Ne Diyorum, Honda Dio

Azad Mirzade

Recommended Posts

Azad Mirzade
(düzenlendi)

Selamlar,

15 yıldır Çamlıca, Mecidiyeköy arası gidip geliyorum, 2 ay önce yeter ya diyerek bi bunaldığımı hissettim. (3 ay önce de sigarayı bıraktığım için iyice canım sıkılıyor tabii :D )

İşe skuterle gidip gelmeye karar verdim. Daha önce hiç motor tecrübem yoktu, direkt A1 e başvurdum. Hülasa tercihim beyaz bir honda dio oldu, 10 günde iyi bir seviyeye geldim sanırım ama gördüğüm kadarıyla arabacı arkadaşların en az %50 sinin motorculara saygısı yok, kaç defa şeritin sağına beni atarak önüme geçtiler ki takip mesafesiyle öndeki aracın arkasından ilerliyorum :D 

İşe 20 dakikada gelmek gerçekten harika bir duygu :D 

Rodaja dikkat et dediler ama gerçekten rodaj olayı önemli mi o kadar?

Bu arada vakıfbank kampanyası vardı 135k ya bayiden 2025 model olarak aldım. Anahtarsız çalışma özelliği gelmiş ek olarak.

IMG_0286.jpeg.8edc20f9debb8c1215f12ceb839573a9.jpeg

tarihinde Azad Mirzade tarafından düzenlendi
  • Beğen 13
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Hayırlı olsun. İlk yağ değişimine kadar bence maks hız vs deneyip motoru sıkmayın yeter. Yoksa rodaj için pek yapacağınız birşey yok. Çalıştırınca eldiven ve kaskı takana kadar zaman verin sonra işletme sıcaklığına gelene kadar tam gaz açmadan yola devam. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Hayırlı olsun gülerek kullan, ıslak zeminlerde dikkat et, Zafer akçayı vs takip et işine yarar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Eski çamlıcalı ve ünalanda 30 yıl yaşadım. Mecidiyeköy ile Çamlıca arası sadece köprü var. Çok yakın mesafe ama işte o trafikte 2 saate anca gitmişliğim oldu. Halkbankda 2010 yılında çalışırken servis beni 20 30 dakikada eve getirip götürürdü çokda trafik olmazdı. Ne olduysa son 10 yılda oldu berbatlaştı. Köprüden kötü havalarda nasıl geçiçeksin merak ettim. 

Yorum bağlantısı
Erkam Elma
Azad Mirzade yazdı:

Selamlar,

15 yıldır Çamlıca, Mecidiyeköy arası gidip geliyorum, 2 ay önce yeter ya diyerek bi bunaldığımı hissettim. (3 ay önce de sigarayı bıraktığım için iyice canım sıkılıyor tabii :D )

İşe skuterle gidip gelmeye karar verdim. Daha önce hiç motor tecrübem yoktu, direkt A1 e başvurdum. Hülasa tercihim beyaz bir honda dio oldu, 10 günde iyi bir seviyeye geldim sanırım ama gördüğüm kadarıyla arabacı arkadaşların en az %50 sinin motorculara saygısı yok, kaç defa şeritin sağına beni atarak önüme geçtiler ki takip mesafesiyle öndeki aracın arkasından ilerliyorum :D 

İşe 20 dakikada gelmek gerçekten harika bir duygu :D 

Rodaja dikkat et dediler ama gerçekten rodaj olayı önemli mi o kadar?

Bu arada vakıfbank kampanyası vardı 135k ya bayiden 2025 model olarak aldım. Anahtarsız çalışma özelliği gelmiş ek olarak.

IMG_0286.jpeg.8edc20f9debb8c1215f12ceb839573a9.jpeg

Hayırlı olsun Azad bey 45 inden sonra beni de merak sardı 250 lik arora alma arefesindeyim A2 ehliyete başvurdum haftaya sınav var ehliyet kazanılırsa  B ehliyet değişimi gerekiyor mu acaba?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Selçuk Bakış yazdı:

Hayırlı olsun gülerek kullan, ıslak zeminlerde dikkat et, Zafer akçayı vs takip et işine yarar.

Zafer'in bütün videolarını izledim sayılır :D 

Ali Darbaz yazdı:

Eski çamlıcalı ve ünalanda 30 yıl yaşadım. Mecidiyeköy ile Çamlıca arası sadece köprü var. Çok yakın mesafe ama işte o trafikte 2 saate anca gitmişliğim oldu. Halkbankda 2010 yılında çalışırken servis beni 20 30 dakikada eve getirip götürürdü çokda trafik olmazdı. Ne olduysa son 10 yılda oldu berbatlaştı. Köprüden kötü havalarda nasıl geçiçeksin merak ettim. 

Valla aynen öyle Ali abi, arabayla gidip gelemiyorum zaten, deli saçması bir durum -saat fark etmeksizin trafik var artık-

Kötü havalarda akbille geçicem :D 

Erkam Elma yazdı:

Hayırlı olsun Azad bey 45 inden sonra beni de merak sardı 250 lik arora alma arefesindeyim A2 ehliyete başvurdum haftaya sınav var ehliyet kazanılırsa  B ehliyet değişimi gerekiyor mu acaba?

Teşekkür ederim Erkam bey, sadece A1 için muafiyet var, sizde değişiyor olması gerekiyor. Sınavı geçtiğinizde kursunuz yönlendirecektir. 

Valla Balıkesir'de çok daha rahat kullanırsınız, iyi yapmışsınız.  

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Hayırlı olsun , kazasız belasız

Kötü havalarda taktik :) 

Lodos Fırtınasında Köprüdeki Motor Kuryelere Siper Olan Metrobüsler Sosyal  Medyada Gündem Oldu

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Köksal Yılmaz yazdı:

Hayırlı olsun , kazasız belasız

Kötü havalarda taktik :) 

Lodos Fırtınasında Köprüdeki Motor Kuryelere Siper Olan Metrobüsler Sosyal  Medyada Gündem Oldu

Valla aşırı rüzgarlı havalarda hiç niyetim yok, altunizade'den metrobüse biner devam ederim :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:nazar: motöre saygı biraz kkozmetik ile ilgili bence,

k-light-250-20240102-113716-1.png

şunu yolda sıkıştıracak kitle azdır.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Çağlar Bayur yazdı:

k-light-250-20240102-113716-1.png

şunu yolda sıkıştıracak kitle azdır.

İlerde olur bu ancak :D ama katılıyorum tamamen psikolojik, adam beni önünde ilerlerken görmek istemiyor :D

bu arada baktım benim honda dio ile aynı para neredeyse ya :D ama tabi a2 lazım buna.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

Doğru, teyitli bilgi. Cüssesine göre muamele var.

Arabada marka seçmece olduğu gibi.

Ama foto yanıltıyor bu mötör göründüğü kadar cüsseli değil abi. 

tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Hayırlı olsun. Kaza istatistiği duymak isterseniz yazarım. Şimdi durup dururken kötüyü çağırmayayım

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Çok şirin bişeye benziyor bu.. 

Güle güle kullan :)

solda vites kolu var bildiğin arabadaki gibi otomatik lem

Emin Önal yazdı:

bu mötör göründüğü kadar cüsseli değil abi. 

üstüne binecen şarapnel kask, bid e hellbois mont.... sıkıysa ittirsin kenara dileyen olursa..

pl22915833-abs_ordu_sava_kask_h_zl_sald_

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Hayırlı olsun. Motora alışınca hele şehir içinde arabaya binesi gelmiyor insanın. Park yeri aramak yok. Aradan dereden her yere gir. Götür marketin kapısının önüne koy. Hayatı çok rahatlattı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Hayırlı olsun :nazar: motor almamak için kendimi zor tutuyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Adnan Çakır yazdı:

Hayırlı olsun tekerin düz bassın 🧿🏍️

Düz basarsa dönemez abi :p

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Ali Darbaz yazdı:

Başka yandan üsten profilden. Üstüne binice çökmüş resimleri yok mu

bana mı diyorsun çağlar abinin paylaştığına mı abi 😁 yarın bakarım bir kaç foto genelde binmekle meşgulüm 😁

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hayırlı olsun. Kaza istatistiği duymak isterseniz yazarım. Şimdi durup dururken kötüyü çağırmayayım

yok sağolasın babam motorcu yıllarca binmeme izin vermedi zaten ben de 9 yaşında kaza yaptım bisikletle sol topuğum yok. ama sigarayı bıraktım en azından 😂

Serdar Göktaş yazdı:

Hayırlı olsun. Motora alışınca hele şehir içinde arabaya binesi gelmiyor insanın. Park yeri aramak yok. Aradan dereden her yere gir. Götür marketin kapısının önüne koy. Hayatı çok rahatlattı. 

kilo alıcam diye korkuyorum zaten sigarayı bırakınca bi 6-7 kilo aldım 😁

Kemal Korkmaz yazdı:

Hayırlı olsun :nazar: motor almamak için kendimi zor tutuyorum...

tutmayın valla her geçen gün zarar, istiyorsanız hemen alın 👍

Adnan Çakır yazdı:

Hayırlı olsun tekerin düz bassın 🧿🏍️

amin hayırlısıyla 😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Çağlar Bayur yazdı:

üstüne binecen şarapnel kask, bid e hellbois mont.... sıkıysa ittirsin kenara dileyen olursa..

pl22915833-abs_ordu_sava_kask_h_zl_sald_

Pratikte pek öyle olmuyor be abim :)

Bu kask değil zaten fes gibi birşey :P

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...