Yusuf Aygüler 22 Mayıs Paylaş 22 Mayıs Herkese merhabalar, 2014 Fiesta 1.6 Powershift Benzinli aracımda 2024 kış ayından beridir dikkatimi çeken bir sorun var ancak sorun mudur bilemediğim için sizlere de danışmak istiyorum. Sabah ilk çalıştırma sırasında gayet normal olarak 1-2 dakika içerisinde araç ısınır, devir 1000 altına iner ve hareket ederim. Diyelim ki aracı park ettim aradan 30-40 dakika zaman geçti ve aracı tekrar çalıştırıp hareket edeceğim, sıcaklık göstergesi 1 veya 2 den başlıyor ancak devir 1300-1600'lerde seyrediyor. Sürekli takip ettim bu durumu ancak neden kaynaklı olduğunu bilemedim. İlk başlarda termostat açık kalıyor ve motor erken soğuyordur diye düşündüm ama sıcaklık göstergesi iyi bir durumda başlayınca şüphede kaldım. Şimdilerde havalar gayet sıcak ve ben benzer durumu yine yaşıyorum. Ekte yüklediğim fotoğrafta hararet göstergesi 4. çizgide olmasına rağmen ve kısa süreli bir beklemeden sonra araç çalışmasına rağmen devir 1000'in altına 2-3 dakikada iniyor. bazen hareket halindeyken duraksadıktan sonra devrin düştüğünü görüyorum. Ben bu durumun nedeni hakkında bilgi sahibi olanlardan beni yönlendirmelerini istiyorum. Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum. Herkese güvenli sürüşler diliyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts