İçeriğe Yönlendir

Led veya Xenon Far Artık Muayenede Ağır Kusur mu?

Kamil Dede

Recommended Posts

Kamil Dede

1226472151_IMG-20230123-WA0016(002).jpg.407103fba5d4917e595bf84eef6e1fb0.jpgIMG_20230713_201840.jpg.784e0a765d8e7c3799deed1ddeff4b26.jpgmerhaba arkadaşlar muayene istasyonunda çalışan veya mayıs ayı içerisinde maueye yaptıran oldumu sonradan yapılmış olan led ve ya xenon farların direk ağır kusur olarak muayeneden kaldığı söyleniyor aklımda iki soru var 1.araca göre değişir mi mesela passatın bazı modellerinde sarı far var şimdi onu led far yaptığımızda istasyon görevlisi passat'da zaten xenon orjinaldir der geçirir mi 2. sonradan yaptırılmış olsada orjinal malzemeler ile yapıldıysa yinede sonradan yapıldı diye kalır mı bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim benim aracımda sonradan yapılmış ama çizgisi var photon kullanıyorum görsellerini de ekliyorum benim arabamdaki mercekli far mı yoksa standart dışı far mı şimdiden teşekkür ederim yardımcı olacaklara

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

önceden yaptıkları gibi muayenede sonradan takılan xenon a bakar gibi led e bakarlarsa geçemez. halojen takıp geçirilecek. temel sorun bu deği, benimki gibi normalde önünün göstermeyen son derece kötü halojen farları olan bir arabayla gece yolculuk  yaparken ledsiz dolaşılamıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Aydınlatması dağı taşı aydınlatan deli mavi renkte yanan (şahin doğan tayfasının taktığı ) led/xenon muayenede geçmiyor ama ayarlı, çizgisi düzgün araçlar geçiyor bildiğim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kamil Dede
Cem Işık yazdı:

Aydınlatması dağı taşı aydınlatan deli mavi renkte yanan (şahin doğan tayfasının taktığı ) led/xenon muayenede geçmiyor ama ayarlı, çizgisi düzgün araçlar geçiyor bildiğim. 

bende öyle biliyorum fakat kalanlar olmuş işin tuhaf tarafı photon far satan bayiler açıklama kısmına muayeneden geçer diye özellikle yazmışlar 

Çağlar Bayur yazdı:

aydınlatma çizgisi esastır teknik olarak

sıkıntı biraz orada başlıyor sonradan takıldı ise standartlara uyup uymadığına bakılmaksızın direk ağır kusur yazılmaya başlanmış 

Yorum bağlantısı
Recep Demirci

15 Mart 2025te muayeneye girdim ama benim ampüller beyaz halojen ve geçtim bir problem olmadı.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Cem Işık yazdı:

zaten geçiyordu. yeni açıkalamdan sonra ne oldu acaba bende merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

bazı vw'lerde mercek yok. muayeneden geçse bile polis yakalarsa ceza yazabilir.

mercekli olup da led varsa muayeneden geçip geçmeyeceği belli değil. polis görürse ceza yazıp yazmayacağı da belli değil.

çok yardımcı olduğumu düşünüyorum

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

mercekli olup da led varsa muayeneden geçip geçmeyeceği belli değil. polis görürse ceza yazıp yazmayacağı da belli değil.

Arabayı satıp Corolla hibrit mi alsak diye anladım.

Doğan Arşiray yazdı:

önceden yaptıkları gibi muayenede sonradan takılan xenon a bakar gibi led e bakarlarsa geçemez. halojen takıp geçirilecek. temel sorun bu deği, benimki gibi normalde önünün göstermeyen son derece kötü halojen farları olan bir arabayla gece yolculuk  yaparken ledsiz dolaşılamıyor.

image.png.0680c15b754b7f18e94201c3639b50e6.png

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ona bakarsan h7r diye merceksiz far için bir xenon ampul var. volvo larda filan kullanılıyordu. o da ceza yer şimdi. kendini bilmez etiketçi salaklar yüzünden herkes mahrum oluyor.

olması gereken far ayarı düzgün olacak, muayenede ışık miktarı çizgi haricinde yüksek olmayacak.  polis ise ayarsız fara, yada aşırı parlaksa far ayarın bozuk diye ceza yazacak. parlak led e de far ayarın hatalı diye ceza yazacak. mid gibi yıldırma politikası. oldu bitti. o zaman ithalarını yasaklasınlar led ampulün... dediğim gibi bu ara muayeneler sorunlu olur. ceza filan yazılır sonra eski düzen devam.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Uzayı aydınlatıyor, selektör yapıyorum, o da selektör yapabiliyor ilginç bir şekilde, uzayı biraz daha aydınlatıyor :) 

O geçer, ben mercekli fara led taksam geçemem, eminim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kamil Dede yazdı:

direk ağır kusur yazılmaya başlanmış 

zaten teknik olarak demiştim, yani, tüv sel bir durum yok. 3-5 ay böyle gider sonra değişir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kamil Dede
Çağlar Bayur yazdı:

zaten teknik olarak demiştim, yani, tüv sel bir durum yok. 3-5 ay böyle gider sonra değişir

5 6 yıl önce cam filmlerini bi kaç ay çok aşırı sıkmışlardı onun gibi olur muhtemelen bir iki ay sıkarlar sonra eski sistem devam eder 2 yıl önce aynı far aynı sistem ile geçmiştim muayeneden sanırım benim aracımdaki mercekli far ayarı düzgünse bi problem olmaz diye düşünüyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

5 gün önce muayenem vardı ancak riske girmemek için merceksiz farlara halojen takıp gittim ama  yinede kısa uzun far ayarı hatalı dediler :)

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ

Sosyal medyada biri denemiş, sonradan takılan mercekli LED ampüllerle muayene girdi ve kaldı. Nasıl ölçüyorlar bilmiyorum da, çizgisine birşeyine bakıyorlarmış sanırım. Orjinal ampül düzeneği ile muayeneye girmek garanti olur. 

Yorum bağlantısı
Kamil Dede
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Sosyal medyada biri denemiş, sonradan takılan mercekli LED ampüllerle muayene girdi ve kaldı. Nasıl ölçüyorlar bilmiyorum da, çizgisine birşeyine bakıyorlarmış sanırım. Orjinal ampül düzeneği ile muayeneye girmek garanti olur. 

burda saçmalık var dün şirkete egea urban aldılar sıfır km arabada xenon var kapalı otoparkta dikkat ettim karşıyı dalga dalga aydınlatıyor benım arabamda orjinal değil çok daha iyi 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Murat Sürmeli yazdı:

Uzayı aydınlatıyor, selektör yapıyorum, o da selektör yapabiliyor ilginç bir şekilde, uzayı biraz daha aydınlatıyor :) 

O geçer, ben mercekli fara led taksam geçemem, eminim

Onlar uzunu yakınca arkalarını aydınlatan tayfa

Kamil Dede yazdı:

burda saçmalık var dün şirkete egea urban aldılar sıfır km arabada xenon var kapalı otoparkta dikkat ettim karşıyı dalga dalga aydınlatıyor benım arabamda orjinal değil çok daha iyi 

Haklısın. Bana kalsa halojen farlı bir tane opeli trafiğe salmam. Berbat ışık dağılımı var farkarın. Ha keza yılların en iyi farlaeını yapan reno da saçmaladı halojen farlarda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Onlar uzunu yakınca arkalarını aydınlatan tayfa

Haklısın. Bana kalsa halojen farlı bir tane opeli trafiğe salmam. Berbat ışık dağılımı var farkarın. Ha keza yılların en iyi farlaeını yapan reno da saçmaladı halojen farlarda

taliant’ın ayna taslı farı muhteşem. Benimkinden çok daha iyi. Epey iyi hatta

Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

sonradan takılan mercek kötü demekki. Yani uyumlu olmamış ve görevli bunu fark etmiş denebilir

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Kamil Dede yazdı:

merhaba arkadaşlar muayene istasyonunda çalışan veya mayıs ayı içerisinde maueye yaptıran oldumu sonradan yapılmış olan led ve ya xenon farların direk ağır kusur olarak muayeneden kaldığı söyleniyor aklımda iki soru var 1.araca göre değişir mi mesela passatın bazı modellerinde sarı far var şimdi onu led far yaptığımızda istasyon görevlisi passat'da zaten xenon orjinaldir der geçirir mi 2. sonradan yaptırılmış olsada orjinal malzemeler ile yapıldıysa yinede sonradan yapıldı diye kalır mı bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim benim aracımda sonradan yapılmış ama çizgisi var photon kullanıyorum görsellerini de ekliyorum benim arabamdaki mercekli far mı yoksa standart dışı far mı şimdiden teşekkür ederim yardımcı olacaklara

Sonradan takılan xenon far zaten geçmiyordu artık led de geçmiyor. Muayene görevlileri zaten kolayca anlıyordur artık, orjinal led farın ampulü dışarıdan görünmüyor. Xenon zannetmesi de imkansız çünkü far yıkama olur orjinal xenon farda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Kamil Dede yazdı:

Egea'da xenon olacağını sanmıyorum, leddir bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Chatgpt’ye forumlarda son hafta muayene olan araçların yorumlarını araştır dedim

• Team Doblo Forum'da bir kullanıcı, 2010 model Opel Astra aracının uzun, kısa ve sis farlarını LED ampullerle değiştirdiğini ve geçen hafta bu şekilde muayeneden geçtiğini belirtmiştir .Team Doblo

• Aynı forumda başka bir kullanıcı, LED ampullerin muayeneden geçtiğini, ancak Xenon farların mercekli sistemle kullanılmadığında sorun yaşanabileceğini ifade etmiştir .

• Mazda Garaj Forum'da bir kullanıcı, Gölcük muayene istasyonunda LED farların kabul edilmediğini, ancak Köseköy istasyonunda geçtiğini belirtmiştir .

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Chatgpt’ye forumlarda son hafta muayene olan araçların yorumlarını araştır dedim

• Team Doblo Forum'da bir kullanıcı, 2010 model Opel Astra aracının uzun, kısa ve sis farlarını LED ampullerle değiştirdiğini ve geçen hafta bu şekilde muayeneden geçtiğini belirtmiştir .Team Doblo

• Aynı forumda başka bir kullanıcı, LED ampullerin muayeneden geçtiğini, ancak Xenon farların mercekli sistemle kullanılmadığında sorun yaşanabileceğini ifade etmiştir .

• Mazda Garaj Forum'da bir kullanıcı, Gölcük muayene istasyonunda LED farların kabul edilmediğini, ancak Köseköy istasyonunda geçtiğini belirtmiştir .

grok a sor bunları. o güncel veri çekebiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

grok a sor bunları. o güncel veri çekebiliyor.

grok şu an güney afrikayla uğraşıyor. Kafası çok karışıkmış

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Kamil Dede
Selçuk Keleş yazdı:

Egea'da xenon olacağını sanmıyorum, leddir bence.

abi ben beyaz ışık görünce hepsine xenon diyorum :biggrin:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Cevdet Şentürk
  • Yeni Oluştur...