İçeriğe Yönlendir

Mega=N

Aytac Sakal

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
Metin Akbal yazdı:

Hava soğutmalı su sogutmali ve sanzimansiz motorları eklemeyi unuttum. Kendimi ve unutanları da çok esefle kınıyorum

2T leride unutma, ayıptır :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

bu arada, içten yanmalı araçlarınıza iyi bakın, daha çooooooook uzun yıllar kullanacksınız çünki, başka araç alamyacağınızdan değil, 1. sırada kalacakları için ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bu arada, içten yanmalı araçlarınıza iyi bakın, daha çooooooook uzun yıllar kullanacksınız çünki, başka araç alamyacağınızdan değil, 1. sırada kalacakları için ;)

bence alamayacağız da . eskiden E segmenti araba almak nispeten kolaydı. mesela 1.4 Tipo S 100 birimken, BMW e39 520i, nin sıfırı yaklaşık 5 adet tipo gibiydi. bugün egeanın en ucuzu 999 bin TL. mesela Mercedes E180 in fiyatı da 5.3 milyon TL. aslında orantı aynı ama o 5.3 milyon u toplamak için gereken efor belki 3 kez daha fazla olmalı.

kabaca 5 kişi yaşayan bir ev düşünürsek, ve evin geçimi için gereken gerçekten elzem harcamalar 50 bin tl civarı tutuyorsa, kira hariç ise, iki kişinin çalıştığını düşünürsek, iki öğrenci, mesela 1 kaynana varsa, eve kaç para girmelidir ki bu ev kendine kredisiz şekilde  bir otomobil alabilsin. egea alacaksak her ay 30 bin tl verebilseydik, 30 ay sürecektir. şaka gibi. bir arakadaş anlatmıştı yoksa ben nereden bileyim değilmi.. bentley bayiininden yazıyorum latte içerken.

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Doğan Arşiray yazdı:

bence alamayacağız da . eskiden E segmenti araba almak nispeten kolaydı. mesela 1.4 Tipo S 100 birimken, BMW e39 520i, nin sıfırı yaklaşık 5 adet tipo gibiydi. bugün egeanın en ucuzu 999 bin TL. mesela Mercedes E180 in fiyatı da 5.3 milyon TL. aslında orantı aynı ama o 5.3 milyon u toplamak için gereken efor belki 3 kez daha fazla olmalı.

kabaca 5 kişi yaşayan bir ev düşünürsek, ve evin geçimi için gereken gerçekten elzem harcamalar 50 bin tl civarı tutuyorsa, kira hariç ise, iki kişinin çalıştığını düşünürsek, iki öğrenci, mesela 1 kaynana varsa, eve kaç para girmelidir ki bu ev kendine kredisiz şekilde  bir otomobil alabilsin. egea alacaksak her ay 30 bin tl verebilseydik, 30 ay sürecektir. şaka gibi. bir arakadaş anlatmıştı yoksa ben nereden bileyim değilmi.. bentley bayiininden yazıyorum latte içerken.

Aileden miras kalma fabrikatör bir arkadaşıma yönelttiğim pahalılık ve alım gücü hakkında ne düşünüyorsun sorusuna bizlik bir şey yok size yansıtıyoruz asıl siz düşünün demişti 😄 Minimum %130’un üstünde kar marjı olmazsa otomatikman batarsın. 1 birime ürettiğini 2.5 birime satacaksın bunun adı da serbest piyasa, ekonomik konjonktür, makro ticaret vs olacak. Sonrasında getiriyi Arge, fizibilite, know how adı altında kamufle edeceksin. Aslında en güzeli markalaşıp franchising imtiyaz hakkı vermek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

Biz de sozde fabrikatoruz, agzimiz kokacak yakinda bu gidisle. Sistem kendini yuzde 36 civarında bir kar ile normallestiriyor, hersey normal ise ve rekabet sartlari editse böyle. Gercekte nasildir herkes kendi bulsun. Yani borc harc kredi yok, ama mal arayan da yoksa kisir donguye giriyor. Buna sunk cost fallacy denir. Batik maliyet safsatasi. Dandik insan iliskileri gibi. O kadar yatirim yaptim az daha denerim demek tam olarak. Yani eger olmayan yada aranan bir sektore giriliyorsa ve zamanlama dogru, ilk yatirimlar verimli ise sistem 4 5 senede oturup 8 9 senede optimum noktaya ulaşıp pesinden kontrollü cokuse basliyor. Rekabet olusuyor. Kar dusuyor. Benim gozlemim bu sekilde. Bu yuzde uretimde yuzde 125 gibi karlar, bir seylerden taviz vermeden kesinlikle mumkun degil bana gore. 

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Aytac Sakal yazdı:

Dün İzmir Ünye yaptık yaklaşık 1080 km.

Çoğu gece tek başıma yolculuk yaptım.Ben hız yapmayı sevmiyorum yavaş gittim zaten artık istesemde yapamam ceza yemek istemiyorum Klima hiç açmadım ve araç yüklüydü.

4.1 Lt Bu kadar az yakmasını beklemiyordum..

20250706_125617.jpg

20250706_125545.jpg

2277 Km yolculuğumuzu 4,3 lt ortalama ile tamamladık.Yapılan yolun sadece 550 km klima açıktı.Yavaş seyir hızinda yolculuk yaptık direksiyon eski araçlarıma oranla biraz daha sertti onun dışında memnun kaldım.

20250714_054726.jpg

20250714_054715.jpg

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...