İçeriğe Yönlendir

Mega=N

Aytac Sakal

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
Metin Akbal yazdı:

Hava soğutmalı su sogutmali ve sanzimansiz motorları eklemeyi unuttum. Kendimi ve unutanları da çok esefle kınıyorum

2T leride unutma, ayıptır :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

bu arada, içten yanmalı araçlarınıza iyi bakın, daha çooooooook uzun yıllar kullanacksınız çünki, başka araç alamyacağınızdan değil, 1. sırada kalacakları için ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bu arada, içten yanmalı araçlarınıza iyi bakın, daha çooooooook uzun yıllar kullanacksınız çünki, başka araç alamyacağınızdan değil, 1. sırada kalacakları için ;)

bence alamayacağız da . eskiden E segmenti araba almak nispeten kolaydı. mesela 1.4 Tipo S 100 birimken, BMW e39 520i, nin sıfırı yaklaşık 5 adet tipo gibiydi. bugün egeanın en ucuzu 999 bin TL. mesela Mercedes E180 in fiyatı da 5.3 milyon TL. aslında orantı aynı ama o 5.3 milyon u toplamak için gereken efor belki 3 kez daha fazla olmalı.

kabaca 5 kişi yaşayan bir ev düşünürsek, ve evin geçimi için gereken gerçekten elzem harcamalar 50 bin tl civarı tutuyorsa, kira hariç ise, iki kişinin çalıştığını düşünürsek, iki öğrenci, mesela 1 kaynana varsa, eve kaç para girmelidir ki bu ev kendine kredisiz şekilde  bir otomobil alabilsin. egea alacaksak her ay 30 bin tl verebilseydik, 30 ay sürecektir. şaka gibi. bir arakadaş anlatmıştı yoksa ben nereden bileyim değilmi.. bentley bayiininden yazıyorum latte içerken.

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Doğan Arşiray yazdı:

bence alamayacağız da . eskiden E segmenti araba almak nispeten kolaydı. mesela 1.4 Tipo S 100 birimken, BMW e39 520i, nin sıfırı yaklaşık 5 adet tipo gibiydi. bugün egeanın en ucuzu 999 bin TL. mesela Mercedes E180 in fiyatı da 5.3 milyon TL. aslında orantı aynı ama o 5.3 milyon u toplamak için gereken efor belki 3 kez daha fazla olmalı.

kabaca 5 kişi yaşayan bir ev düşünürsek, ve evin geçimi için gereken gerçekten elzem harcamalar 50 bin tl civarı tutuyorsa, kira hariç ise, iki kişinin çalıştığını düşünürsek, iki öğrenci, mesela 1 kaynana varsa, eve kaç para girmelidir ki bu ev kendine kredisiz şekilde  bir otomobil alabilsin. egea alacaksak her ay 30 bin tl verebilseydik, 30 ay sürecektir. şaka gibi. bir arakadaş anlatmıştı yoksa ben nereden bileyim değilmi.. bentley bayiininden yazıyorum latte içerken.

Aileden miras kalma fabrikatör bir arkadaşıma yönelttiğim pahalılık ve alım gücü hakkında ne düşünüyorsun sorusuna bizlik bir şey yok size yansıtıyoruz asıl siz düşünün demişti ? Minimum %130’un üstünde kar marjı olmazsa otomatikman batarsın. 1 birime ürettiğini 2.5 birime satacaksın bunun adı da serbest piyasa, ekonomik konjonktür, makro ticaret vs olacak. Sonrasında getiriyi Arge, fizibilite, know how adı altında kamufle edeceksin. Aslında en güzeli markalaşıp franchising imtiyaz hakkı vermek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

Biz de sozde fabrikatoruz, agzimiz kokacak yakinda bu gidisle. Sistem kendini yuzde 36 civarında bir kar ile normallestiriyor, hersey normal ise ve rekabet sartlari editse böyle. Gercekte nasildir herkes kendi bulsun. Yani borc harc kredi yok, ama mal arayan da yoksa kisir donguye giriyor. Buna sunk cost fallacy denir. Batik maliyet safsatasi. Dandik insan iliskileri gibi. O kadar yatirim yaptim az daha denerim demek tam olarak. Yani eger olmayan yada aranan bir sektore giriliyorsa ve zamanlama dogru, ilk yatirimlar verimli ise sistem 4 5 senede oturup 8 9 senede optimum noktaya ulaşıp pesinden kontrollü cokuse basliyor. Rekabet olusuyor. Kar dusuyor. Benim gozlemim bu sekilde. Bu yuzde uretimde yuzde 125 gibi karlar, bir seylerden taviz vermeden kesinlikle mumkun degil bana gore. 

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Aytac Sakal yazdı:

Dün İzmir Ünye yaptık yaklaşık 1080 km.

Çoğu gece tek başıma yolculuk yaptım.Ben hız yapmayı sevmiyorum yavaş gittim zaten artık istesemde yapamam ceza yemek istemiyorum Klima hiç açmadım ve araç yüklüydü.

4.1 Lt Bu kadar az yakmasını beklemiyordum..

20250706_125617.jpg

20250706_125545.jpg

2277 Km yolculuğumuzu 4,3 lt ortalama ile tamamladık.Yapılan yolun sadece 550 km klima açıktı.Yavaş seyir hızinda yolculuk yaptık direksiyon eski araçlarıma oranla biraz daha sertti onun dışında memnun kaldım.

20250714_054726.jpg

20250714_054715.jpg

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Araba 3 gündür aynı yerde Parketmiş duruyor.Sabah baktım birşey yoktu öğleden sonra Lastikteki manzara bu.Tam ust noktada yarık var kasıt olabilirmi ? yada ben çokmu kötümserim ?

20250718_195412.jpg

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Aytac Sakal yazdı:

Araba 3 gündür aynı yerde Parketmiş duruyor.Sabah baktım birşey yoktu öğleden sonra Lastikteki manzara bu.Tam ust noktada yarık var kasıt olabilirmi ? yada ben çokmu kötümserim ?

sanki çakımsı birşey değmiş gibi :angry:

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Durduğu yerde yarılmaz, dışarıdan darbe var. Geçmiş olsun 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Araba boş arazide duruyordu.

Canı Gönülden söylüyorum bunu yapan bana iyiki denk gelmedi yada Kamera Görüntüsü yok.

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Akşam akşam Lastikçi buldum Bridgestone Turanza sıfır yoktu çıkma vardı mecbur değiştirdim zaten yamada varmış.Müsait olunca yenilerim artık.

Geçen Cumartesi arkadaşın araba lastik patladı 2 yama yaptı 400 tl ödedik.

20250718_205106.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Aytac Sakal

38580 km Yetkili Serviste  yıllık bakımını yaptirdık.

Yağ Stresi yok 🙂 karışmak yok.Kullanılan yağ 5W30RN720.

20251220_110212.jpg.e7512f7eebe31d83fed5de8364a57967.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
İlkay Başaran yazdı:

Ooo yanlış yağ koymuşlar 

Ali Beyi konuya bekliyoruz 🙂.

Karışmadım 🙂.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Niye beni cagirdinz yağınla ilgili sorun mu var araba yağ mı eksiltiyor. Arabayı zaten aldım 35.000 km’de hiç yol yapmamışsın süs diye mi aldın . Yoksa senin de benim gibi şirket araban mı var. Ailen gezmeyi hiç mi istemiyor. Benim Citroën bile markete git gel okula git gel yılda 5000’i geçiyor. Tez zamanda aile kurmak isterim

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Ali Darbaz yazdı:

Niye beni cagirdinz yağınla ilgili sorun mu var araba yağ mı eksiltiyor. Arabayı zaten aldım 35.000 km’de hiç yol yapmamışsın süs diye mi aldın . Yoksa senin de benim gibi şirket araban mı var. 

Ali Cihangiroğlu Beyi kast etmiştim 🙂.

1.3 Tce Yağ ile ilgili bayağı bir yorumunu okumuştum.Araç şirket aracı değil benim.Farklı konularda Sizin yorumlarınızıda takip ettim.Araç Mayısta geldi çalışmaktan az yol yaptık.Şunara sadece hafta sonu kullanıyorum.

Yağ eksiltme yada herhangi bir sorun yok  :nazar:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Aytac Sakal yazdı:

Ali Cihangiroğlu Beyi kast etmiştim 🙂.

1.3 Tce Yağ ile ilgili bayağı bir yorumunu okumuştum.Araç şirket aracı değil benim.Farklı konularda Sizin yorumlarınızıda takip ettim.Araç Mayısta geldi çalışmaktan az yol yaptık.Şunara sadece hafta sonu kullanıyorum.

Yağ eksiltme yada herhangi bir sorun yok  :nazar:

zamanla olacak sorun ama hemen değil, bence RN17 kullan serviside boşver, dışarda yaptır geç, sonra İkay gibi sandık kolleksiyonu yapma :tongue:

faturaya bak, birde extra kontroller ücretiz yazmışlar, bak sen, motorsiklette zondada olduğu gibi, eee 89 noktaya baktık, ee yani ne yapayım hem nasıl baktınız 20 dk sürdü bakım, motor ülem bu, ver bilmem kaç kağıt, ne zaman baktınız, hale bak vuran vurana vallahi be, hele indirimler kısmı tam komedi...

kardeş çok daha iyi yağın 5 lt.si 3000tl. LM toptec 4410 5w-30 RN17

hava filtresi 500 tl

yağ filtresi mais yani onaylı yan sanayi :) 400 tl

karbonlu filtron polen 340 tl.

=4240 tl. daha sözüm yok, garanti deme yok öyle birşey....

7054 tl servise ver, ohh ne güzel, yapılan ne, yağ ve filtre değişti, altına yatıp sök tak değiş 30 dk. sürüyor yanında çayımıda içiyorum üstelik, sallana sallana tork anahtarını parlata parlata hemde, muhabbet eklenirse 1 saat :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

zamanla olacak sorun ama hemen değil, bence RN17 kullan serviside boşver, dışarda yaptır geç, sonra İkay gibi sandık kolleksiyonu yapma :tongue:

faturaya bak, birde extra kontroller ücretis yazmışlar, hele indirimler kısmı tam komedi...

kardeş çok daha iyi yağın 5 lt.si 3000tl. LM toptec 4410 5w-30 RN17

hava filtresi 500 tl

yağ filtresi mais yani onaylı yan sanayi :) 400 tl

karbonlu filtron polen 340 tl.

=4240 tl. daha sözüm yok, garanti deme yok öyle birşey....

Garanti seneye doluyor sonra özel servis yağı filtreleri kendim alıp götüreceğim.

Ne yapalım elimiz mahkum.Seneye özel serviste  balata şanzıman yağı hatta devirdsim ne olursa girer sonra kafa olarak rahat ederim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Aytac Sakal yazdı:

Garanti seneye doluyor sonra özel servis yağı filtreleri kendim alıp götüreceğim.

en güzeli.... bu sürede sorun olmaz zaten, anladığım kadarıyla çok km de yağmıyorsun hiçbirşey olmaz, ben garantiyide boşvermiştim zaten kıvırıma yüzdesi çok yüksek, neyse sen bana bakma, süre bitince özelden devam, başında durmak kaydıyla ama....

yağıda LM bayisinden alırsın, bazen İzimirdeyken denk geliyor gidip alıyorum....

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Ali Cihangiroğlu yazdı:

en güzeli.... ben garantiyide boşvermiştim zaten kıvırımay yüzdesi çok yüksek, neyse sen bana bakma, süre bitince özelden devam, başında durmak kaydıyla ama....

Aslında eski bir ustam var ama otomatikte yeni nesilde biraz tecrübesiz.Arabayı götürdüğümde beraber bakım yapardık bende öğreniyordum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Aytac Sakal yazdı:

Aslında eski bir ustam var ama otomatikte yeni nesilde biraz tecrübesiz.Arabayı götürdüğümde beraber bakım yapardık bende öğreniyordum.

daha güzel, beraber yaparsınız işte, alt korumanın vidalarını karıştırma, Meganda nedir durum bilmem ama Clioda böyle uzun kısa civataları var,  fitre kapağını 25 nm ile sık, üstünde yazar zaten, karter tapa 35 nm. ile sıkılacak, koruma vidaları 10 nm. bitti bakım :D

Şanzıman yağıda basit korkacak birşeyi yok, bozamazsınız, şanzıman ılıkken 8 alyan tapayı sök yağı boşalt, sol tekerin arkasında beyaz kelebek seviye tapası var, onuda sök önce, rahat aksın,  sonra alt tapayı geri tak, oringlidir pul yok, oring sağlamsa direk tapayı tak 47 nm ile sık, yandaki dolum yerinden yaklaşık 4 lt yağ koy, taşınca tamamdır, süzülsün tapayı elle tak çok abanmadan elle sık bitti şanzıman yağ değişim, bin devam et, başka işlemi yok, manuel şanzımanla aynıdır yöntem.

şanzıman yağın Motul High Torque DCTF yada LM 8100 olsun , DW5 onaylı yağdır, ben Motul kullanıyorum, kendi yağından daha iyi sonuç aldım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Ali Cihangiroğlu yazdı:

daha güzel, beraber yaparsınız işte, alt korumanın vidalarını karıştırma, Meganda nedir durum bilmem ama Clioda böyle uzun kısa civataları var,  fitre kapağını 25 nm ile sık, üstünde yazar zaten, karter tapa 35 nm. ile sıkılacak, koruma vidaları 10 nm. bitti bakım :D

şanzıman yağıda basit korkacak birşeyi yok, şanzıman ılıkken 8 alyan tapayı sök yağı boşalt, sol tekerin arkasında beya kelebek seviye tapası var, onuda sök önce rahat aksın, sonra tapayı geri tak, oringlidir pul yok, tapayı tak 47 nm ile sık, yandaki dolum yerinden yaklaşık 4 lt yağ koy, taşınca tamamdır, süzülsün tapayı elle tak çok abanmadan elle sık bitti şanzıman yağ değişim, bin devam et, başka işlemi yok.

şanzıman yağım Motul High Torque DCTF yada LM 8100 olsun , DW5 onaylı yağdır, ben Motul kullanıyorum, kendi yağından daha iyi sonuç aldım.

Motor yağı filtre soun olmazda Şanzıman ile Devirdaim biraz çekiniyorum.

Malum sebebten Dikkat etmek lazım 40 binde DD. değişse iyi olur diyorlar.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Aytac Sakal yazdı:

Motor yağı filtre soun olmazda Şanzıman ile Devirdaim biraz çekiniyorum.

Malum sebebten Dikkat etmek lazım 40 binde DD. değişse iyi olur diyorlar.

Şanzımanı dert etme, birşey olmaz kolay kolay.....  devirdaimda termostadda çeşme suyu yada hatalı antifiriz kullanmazsan zor bozulur, haftada bir kaputu açıp suya bak, eksilme varsa o zaman önce termostada bak, akünün orada şanzımanın üstünde termostad, bakınca orada su göllenmesi görürsen direk termostadı değişeceksin, devirdaim zaten belli eder bakınca görürsün ıslaklığı, ama yeni nesilse bunlar sorun çıkacağını sanmam, yinede arada bakar ol....

termostad patlatanların geneli deli gibi basanlarmış, habire sert kullnamım aşırı ısı yanlış antifiriz vs. canına okuyorlar, genelde kiralık araçlarda var bu sorun, bizde neden olmuyor bu sıkıntılar...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...