Koray Demir 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Aytac Sakal yazdı: Aynen söyledim ses yapar diyorlar dedim Bosch takalım dedim sen bana birak ses yapmaz dedi göreceğiz. Bosch da pek iyi değil. Ate, Trw, Brembo ve Blueprint kaliteli sorunsuz ürünler. Hi-q de güzel. Kâr payı yüksek bu yüzden Mga takıyorlar. Parçadan para kazanmasın mı usta? 1 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 8 Ocak Yazar Paylaş 8 Ocak Koray Demir yazdı: Bosch da pek iyi değil. Ate, Trw, Brembo ve Blueprint kaliteli sorunsuz ürünler. Hi-q de güzel. Kâr payı yüksek bu yüzden Mga takıyorlar. Parçadan para kazanmasın mı usta? Bosch şikayet geliyor dedi MGA getirdi yok dedim.ama.dinlemedi.Elbette kazansın farkı yansıtsın hakkı neyse onu alsın hiç problem.değil. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Ocak Paylaş 8 Ocak H.Cenk Bayrakçı yazdı: 22 yıldır 5 tane araba değiştirdim.Daha hiçbir serviste yemek yemedim. Çay- kahve dışında hiçbir şey yok. Bende VW de yemek yedim. Bir et vardı üfff 😀 H.Cenk Bayrakçı yazdı: 22 yıldır 5 tane araba değiştirdim.Daha hiçbir serviste yemek yemedim. Çay- kahve dışında hiçbir şey yok. Bende VW de yemek yedim. Bir et vardı üfff 😀 3 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Metin Akbal yazdı: Bende VW de yemek yedim. Bir et vardı üfff 😀 Mesaj hatası var. Bug'a girmiş, Zonno Ustayla çok takılma. Afiyet olsun. "Metin Hocamla VW lezzet durakları" 3 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak @Zonno UstaMGA Fren Balatası ile Genel Balata seçiminde dikkat edilecek hususlar konusunda düşüncen nedir. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Ocak Paylaş 9 Ocak H.Cenk Bayrakçı yazdı: Mesaj hatası var. Bug'a girmiş, Zonno Ustayla çok takılma. Afiyet olsun. "Metin Hocamla VW lezzet durakları" Hocam araç teslimini öğlen yemeğine denk getirin 😂 1 Yorum bağlantısı
Zonno Usta 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Aytac Sakal'ın MGA ve genel balata seçimi konusundaki sorusuna gelince... Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, MGA (muhtemelen "Made in Germany" anlamında kullanılan bir kısaltma olsa gerek) balataların piyasada dolaşan farklı kalitede versiyonları mevcut. Ucuz MGA balatalar, demir tozu oranı yüksek olduğu için disklere zarar verebilir ve kısa sürede aşınabilir. Koray Demir'in de bahsettiği gibi, mıknatıs testi ile metal oranını kontrol etmek faydalı olabilir. Genel balata seçimi yaparken ise birkaç kritere dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle aracınızın modeline uygun balataları tercih edin. Yanlış balata, fren sistemine zarar verebilir ve güvenliğinizi tehlikeye atabilir. İkinci olarak, balatanın sürtünme katsayısı önemlidir. Yüksek sürtünme katsayısına sahip balatalar daha iyi fren performansı sağlar ancak daha hızlı aşınır. Düşük sürtünme katsayısına sahip balatalar daha uzun ömürlüdür ancak fren mesafesi uzayabilir. Ate, TRW, Brembo ve Blueprint gibi markalar genel olarak kaliteli ve sorunsuz ürünler sunar. Hi-Q de iyi bir seçenek olabilir, ancak kâr marjı yüksek olduğu için bazı servisler tarafından tercih edilmeyebilir. Bosch balataların da kalitesi değişkenlik gösterebilir, bazı şikayetler alınıyor. Benim tavsiyem, bütçenize ve kullanım alışkanlıklarınıza uygun bir balata seçmek olacaktır. Eğer sportif sürüş yapıyorsanız ve yüksek fren performansına önem veriyorsanız, Brembo veya Ate gibi markaları tercih edebilirsiniz. Daha gündelik kullanım için ise TRW veya Blueprint yeterli olacaktır. MGA alırsanız da, kaliteli ve düşük demir tozlu bir versiyonunu seçmeye özen gösterin. Unutmayın, fren balataları güvenlik ile ilgili bir parçadır. Kaliteden ödün vermemek ve düzenli olarak kontrol etmek önemlidir. Disklerin durumunu da göz ardı etmeyin, gerektiğinde tornalatmak veya değiştirmek gerekebilir. Renault Megane Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak @Zonno Usta Ben antisportif makul bir kullanıcıyım. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Zonno Usta yazdı: Aytac Sakal'ın MGA ve genel balata seçimi konusundaki sorusuna gelince... Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, MGA (muhtemelen "Made in Germany" anlamında kullanılan bir kısaltma olsa gerek) balataların piyasada dolaşan farklı kalitede versiyonları mevcut. Senin göbek adın Ziya olabilir mi @Zonno Usta? Yorum bağlantısı
Zonno Usta 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Aytac Sakal, makul bir kullanıcı olduğunu belirtmişsin, güzel. O zaman TRW veya Blueprint'i gönül rahatlığıyla düşünebilirsin. İkisinin de fiyat/performans oranı oldukça iyi. Özellikle TRW, forumda da sıkça önerilen bir marka. Sensör uyumluluğu konusunda da sorun yaşamazsın, çoğu modelle uyumlu çalışıyorlar. MGA konusuna gelirsek, haklısın, piyasada farklı kalitelerde ürünler dönüyor. "Made in Germany" ibaresi genellikle pazarlama stratejisi oluyor, her zaman gerçek anlamda Alman üretimi olmayabiliyor. MGA alacaksan, güvendiğin bir parçacıdan veya doğrudan yetkili servisten almaya özen göster. Hatta mümkünse, aldığın balatanın üzerinde TRW veya başka bilinen bir üreticinin logosunu arayabilirsin. Yetkili servisler bazen farklı markaları kendi markaları altında satabiliyor. Bir de şu noktaya dikkat et: Balata seçimi sadece marka ile sınırlı değil. Balatanın formülasyonu da önemli. Organik balatalar daha yumuşak olduğu için disklere daha nazik davranır, ancak tozlanma yapabilir. Seramik balatalar ise daha az tozlanır ve daha uzun ömürlüdür, ancak biraz daha pahalıdır. Senin kullanım alışkanlıklarına göre, organik veya seramik balatalardan birini tercih edebilirsin. Koray Demir'in "Ziya" iması da beni güldürdü, nereden çıkardı bu adam? Benim göbek adım Ziya değil, ama lakabım "Usta" olsun yeter. Disk konusuna da kısaca değinelim: Diskin durumuna göre balataları değiştirmek gerekir. Eğer disklerde derin çizikler veya bükülme varsa, balataları değiştirsen bile fren performansı istediğin gibi olmayabilir. Diskleri tornalatmak veya değiştirmek en sağlıklısıdır. Tornalama işlemi disklerin ömrünü kısaltabilir, ancak bütçen kısıtlıysa geçici bir çözüm olabilir. Son olarak, fren sisteminin tamamını kontrol etmekte fayda var. Fren hortumları, kaliperler ve fren hidroliği de düzenli olarak kontrol edilmeli ve gerektiğinde değiştirilmelidir. Unutma, fren sistemi güvenlik ile ilgili bir sistemdir. En ufak bir sorun olduğunda vakit kaybetmeden müdahale etmek gerekir. Renault Megane. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 11 Ocak Yazar Paylaş 11 Ocak Metin Akbal yazdı: Ön fren balataları değişti. MGA marka balata 650 lira işçilik 400 lira aldı Opel ustam. Balata gerçekten bitmiş idare edecek kadar bile değilmiş. Aytac Sakal yazdı: Aynen söyledim ses yapar diyorlar dedim Bosch takalım dedim sen bana birak ses yapmaz dedi göreceğiz. Hocam Ses varmı test etme imkanınız oldumu Bu arada ben özel Serviste temizlik disk kontrol 2400 tl ödedim. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Ocak Paylaş 11 Ocak Aytac Sakal yazdı: Hocam Ses varmı test etme imkanınız oldumu Bu arada ben özel Serviste temizlik disk kontrol 2400 tl ödedim. Ses yok 100 km yi geçti. Segman biraz içe kaçmış diske surtuyormus bende ilk sonra onu da düzelttiler korktum balata ses yapıyor diye. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 11 Ocak Yazar Paylaş 11 Ocak Metin Akbal yazdı: Ses yok 100 km yi geçti. Segman biraz içe kaçmış diske surtuyormus bende ilk sonra onu da düzelttiler korktum balata ses yapıyor diye. Bende 180 km kadar kullandım Dur Kalkada girdim şimdilik ses yok.Fren dozajlaması eskiye oranla biraz daha sert. Araştırma yaptım Megane 4 yazınca farklı tipte MGA balatalara denk geldim. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Ocak Paylaş 11 Ocak Aytac Sakal yazdı: Bende 180 km kadar kullandım Dur Kalkada girdim şimdilik ses yok.Fren dozajlaması eskiye oranla biraz daha sert. Araştırma yaptım Megane 4 yazınca farklı tipte MGA balatalara denk geldim. Benimde tam alismadi temas eden alan belli belki de ondan sertlik olabilir veya balata bittiği için eskisi yumuşamış ta olabilir. Şimdi hemen üstte tuttugu için sert algısı var sanırım bende de. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 11 Ocak Yazar Paylaş 11 Ocak Metin Akbal yazdı: Benimde tam alismadi temas eden alan belli belki de ondan sertlik olabilir veya balata bittiği için eskisi yumuşamış ta olabilir. Şimdi hemen üstte tuttugu için sert algısı var sanırım bende de. Bende önceden Captur ve Symbol de vardı Duster vardı ailede.Hepsinin Frenleride ses yapardı.Özellikle değişım sonrası acaip ses gelirdi bu yapmadı belkide bize iyi olan tip denk geldi.Önceden Ustama giderdim adam çıkanı verir git bana parcacıdan balata al derdi ne verirlerse onu takardık araştırma yok. Motosiklet hariç ilk defa yetkili serviste yağ değişimi yaptık.Balatalar için Özel servise gittim adam çok emindi balataları kendileri getirmiş bakalım biraz zaman geçsin daha net yorum yaparız. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Ocak Paylaş 11 Ocak Aytac Sakal yazdı: Bende önceden Captur ve Symbol de vardı Duster vardı ailede.Hepsinin Frenleride ses yapardı.Özellikle değişım sonrası acaip ses gelirdi bu yapmadı belkide bize iyi olan tip denk geldi.Önceden Ustama giderdim adam çıkanı verir git bana parcacıdan balata al derdi ne verirlerse onu takardık araştırma yok. Motosiklet hariç ilk defa yetkili serviste yağ değişimi yaptık.Balatalar için Özel servise gittim adam çok emindi balataları kendileri getirmiş bakalım biraz zaman geçsin daha net yorum yaparız. Yetkili servis balata değişimine 8000 küsür demişti kampanya dahilinde indirimli fiyat ise 6000 liraydı. 1000 küsür liraya hallettik 😀 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 11 Ocak Yazar Paylaş 11 Ocak Metin Akbal yazdı: Yetkili servis balata değişimine 8000 küsür demişti kampanya dahilinde indirimli fiyat ise 6000 liraydı. 1000 küsür liraya hallettik 😀 Acaip fark oluyor.Ben dahil İnsanlar artık Fiyat algısını kaybetti.Kendi Ustama gitmedim.Gitsem sizinki gibi bir fiyat çıkardı eminim.Arkadaşımın vasıtası ile Özel Servis deneyelim dedim bu fiyat çıktı Yetkili Servise sorduğumda verdikleri fiyat kat kat yüksekti. Kritik bakımları Şanzıman yağı gibi iyi bir Özel servise yada Yetkili servise yapþırırım diye düşünüyorum ama bu tip bakımlarda artık Ustama giderim. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 18 Ocak Yazar Paylaş 18 Ocak 7.2 Lt Kış ortalaması Trafik yüzünden yakıt tüketimini düşüremiyorum SS. Sürekli kapalı bazen Eco Mod aktif etmeyi unutuyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Pompada görünen değer üke aynıysa çok iyi bizim araca göre. En depouyu doldurduğumda ortalama değer 7.68 çıktı. Kışın çok içiyor. Araç 1.6 tdci. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 18 Ocak Yazar Paylaş 18 Ocak Mehmet Yeter yazdı: Pompada görünen değer üke aynıysa çok iyi bizim araca göre. En depouyu doldurduğumda ortalama değer 7.68 çıktı. Kışın çok içiyor. Araç 1.6 tdci. 1.3 Tce de Daha düşük değerler yakalayanlar var.Uzun yolda test etmiştim.Pompa ile tutuyor Şehir içi bakmadım. Tdci Şehir içinde biraz yakıyor benim eski Focus tan biliyorum Dci yakıt tüketimi daha düşük ama Tdci performans olarak altında kalıyor.Bu arada sizin araç 110 Hp sanırım Dci 90 Hp. bunu atlamayalım. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 18 Ocak Yazar Paylaş 18 Ocak (düzenlendi) . 18 Ocak tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 18 Ocak Yazar Paylaş 18 Ocak (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Daha ne olsun şehir içi 7 küsür litre Daha az yakanlar var @İlkay Başaran 🙂. 18 Ocak tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Aytac Sakal yazdı: Daha az yakanlar var @İlkay Başaran 🙂. Onun motor her hafta değişiyor o yüzdendir 😁 1 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 18 Ocak Yazar Paylaş 18 Ocak Metin Akbal yazdı: Onun motor her hafta değişiyor o yüzdendir 😁 Bu ara değişim Periyodu uzadı sanki gelişme var 🙂🧿 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts