Çağrı Alaf Dün saat 11:44 Paylaş Dün saat 11:44 Köksal Yılmaz yazdı: Karamürsel virajlarında kaç yakıyordu hiç bakmadık Her arabada çok yaktırır diye biliyorum, hele ki rampa yukarı atmosferikse abouuvvv(düşük hacim atmosferikler) Valla ben normalde az yaktırır zannediyordum ancak acı gerçek ile 2.0L Atmosferik Mazda ile uzun yola çıkınca yüzleştim. Öyle bir abanıyor ki sanki Roll yapıyoruz. Bunun da bir ayarı olsa keşke. Normalde ceza yememek için sabitleme açarım ancak Head-up var artık o risk de bayağı az. Hiç kullanmamak en iyisi. Sadece bazen yorgunsam Radar CC için açıyorum kendisi gitsin diye. Mesafeyi falan tatlı koruyor. Yorum bağlantısı
Önder Özcan Dün saat 12:03 Paylaş Dün saat 12:03 Önder Özcan yazdı: Bir zamanlar 2.7 lt, 5 silindir, 1700 kg arabasıyla aynı tüketim değerlerini yakalayan bir arkaaş tanıyorum. Selçuk Bakış yazdı: park halinde Köksal Yılmaz yazdı: Karamürsel virajlarında kaç yakıyordu hiç bakmadık Hani şu, sen kullanırken benim neredeyse kusacağım virajlar mı? O günün hesabı senden sorulacak! 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Dün saat 14:53 Yazar Paylaş Dün saat 14:53 Ali Darbaz yazdı: Benim sağ bacağım uzun süre sabit kalınca ağrı yapıyor. O yüzden hız sabitleme medikal olarak ihtiyacım var. Egea ile uzun yolculuklarda çok zorlanıyorum. Ama işin ucunda masrafları azaltmak olunca katlanıyorum. hız sınırlayıcıda ayak ağrımaz, sol ayağı boşta nasıl bırakıyorsan onun gibi düşün. Sabitleyici gibi uykuda getirmez ve daha da az yakarsın Çağrı Alaf yazdı: Valla ben normalde az yaktırır zannediyordum ancak acı gerçek ile 2.0L Atmosferik Mazda ile uzun yola çıkınca yüzleştim. Öyle bir abanıyor ki sanki Roll yapıyoruz. Bunun da bir ayarı olsa keşke. Normalde ceza yememek için sabitleme açarım ancak Head-up var artık o risk de bayağı az. Hiç kullanmamak en iyisi. Sadece bazen yorgunsam Radar CC için açıyorum kendisi gitsin diye. Mesafeyi falan tatlı koruyor. aynı arabada hız sabitleyici gibi gaza basabilsek çok canlar yakarız Önder Özcan yazdı: Hani şu, sen kullanırken benim neredeyse kusacağım virajlar mı? O günün hesabı senden sorulacak! acilen görsel talep ediyorum Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Alptuğ Özcan yazdı: Çok iyi değer bence Ben bu aralar 8'in altına inemiyorum yol bilgisayarında senin araba çok yakıyormuş be 😄 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Oğuzkan Işık yazdı: senin araba çok yakıyormuş be 😄 Benzinli 1.4 için iyi değer. Limited Ed Egea iyi olurdu 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Oğuzkan Işık yazdı: senin araba çok yakıyormuş be 😄 Sorma biraz fazla yakıyor Toz al biraz Yorum bağlantısı
Murat Sahın 9 saat önce Paylaş 9 saat önce CC olur da kullanılmaz mı ya? Mondeo 7 lt civarı yakıyor. 1.3 egea da 6 lt üzerinde yakıyordu bende. Focus 1.6 tdci de 6,5 lt yakıyordu. Çok da şaapmamak lazım sanki. Hepimiz hipermilci olacak değiliz Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Murat Sahın yazdı: CC olur da kullanılmaz mı ya? Benim uykumu getiriyor, birazda virajlarda vs ayak hareketi ile fren vermeden gaza basmadan dönme işini yapmıyor sürekli gaz veriyor. Ben güvenli bulmadığım için kullanmıyorum. Konya ovasında açıyorum sadece oda ışıkta felan durunca unutup yine sınırlama açıyorum Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Murat Sahın yazdı: Focus 1.6 tdci de 6,5 lt yakıyordu. Çok da şaapmamak lazım sanki. Hepimiz hipermilci olacak değiliz O ne ya, karavan mi cektiniz 😂 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Selçuk Bakış yazdı: hız sınırlayıcıda ayak ağrımaz, sol ayağı boşta nasıl bırakıyorsan onun gibi düşün. Sabitleyici gibi uykuda getirmez ve daha da az yakarsın Çağrı Alaf yazdı: O öyle olmuyor işte. Ayağımı gazdan çekip tabana dümdüz basarak ayak bileğimin acısını almam lazım. Bmp5(egt5) şanzımanda uzun yolda manual moda alıp vites değiştirince hız sabitleme devre dışı kalmıyor. Bunun avantajını 508 sahipleri auto6r şanzımanda sıklıkla kullanıyormuş. Auto6r şanzımanda rampada vites küçültüp geri yükseltme yapıyormuş. Bunun sebebi debriyaj vites atarken yavaş olduğundan hız düşüyor. Yüksek vitese takıp düşen hızı karşılamak isteyen hız sabitleyici Gaza fazla basınca , otomatik şanzıman beyni tekrar vites küçültme talebi olarak görüyor. Yalnız şöylede bir durum var. Benimde tecrübe ettiğim kadarı ile vites kutusu rampada olduğunu anlıyor ana nedense hız sabitleyici açıksa bu sensörler düzgün çalışmıyor. Yada rampanın açısı durumu kurtarmıyor. Normal sürerken otomatikleştirilmiş manual şanzıman rampada gayet vitesi doğru kullanıyor. İnatla vites attırmıyor . Aynısını inerkende yapıyor Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Ali Darbaz yazdı: O öyle olmuyor işte. Ayağımı gazdan çekip tabana dümdüz basarak ayak bileğimin acısını almam lazım Sol ayağını nasıl kullanıyorsan sağ ayakta bende aynı durumda, sınırlamada ikisi içinde değişik bir durum yok, sen ehtiyarlamışsın Hız sabitleme 2008de vites değişince devreden çıkmıyor ama hiç yokuş yukarı kullanmadım, uzun yola artık bir aksilik olmazsa 207 ile gideceğim için daha da ne zaman denk gelir kullanırım Allah bilir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ali Darbaz yazdı: ayak bileğimin acısını almam lazım. günde 20bin adım atacağım diye eklemlerde klaıcı hasara neden olunmamalı 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Erdem Doğan yazdı: O ne ya, karavan mi cektiniz 😂 Bol gazlama, ani hızlanma falan 1.5 dci symbolde bile 5,5 litre yakıyordum. Selçuk Bakış yazdı: Benim uykumu getiriyor, birazda virajlarda vs ayak hareketi ile fren vermeden gaza basmadan dönme işini yapmıyor sürekli gaz veriyor. Ben güvenli bulmadığım için kullanmıyorum. Konya ovasında açıyorum sadece oda ışıkta felan durunca unutup yine sınırlama açıyorum Ben hep kullanıyorum. Rahat ettiriyor 180'le giderkende açıyorum. Sadece mahalle arası yollarda kullanmıyorum çoluk çocuk çıkar diye. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Çağlar Bayur yazdı: günde 20bin adım atacağım diye eklemlerde klaıcı hasara neden olunmamalı Kilo verdiğim dönemde diyetisyenin bana dediği şu: yürümene gerek yok boğazını tut yeter illa egzersiz yapacam diyorsan yarım saat yürü fazlasına gerek yok demişti. yani diyor ki dizine bileğine binen yükün eklemlere verdiği zararı saymak istemiyorum demişti. Hatta bunun benzerini fitness salon sahibi bu kadar insan sadece yemeğini azaltsa buraya da gelmesine bile gerek yok demişti Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Çağlar Bayur yazdı: günde 20bin adım atacağım diye eklemlerde klaıcı hasara neden olunmamalı Askerlikten beri olan bişey. Yorum bağlantısı
Recommended Posts