İçeriğe Yönlendir

Arabayı Satmak mı Yoksa Bakım Yapmak mı

Erman Uzun

Recommended Posts

Ali Darbaz
Erman Uzun yazdı:

150 binden LPG yok 

Aynen abi benimde cekincelerimden biri bu alacagimda da sorun cikma ihtimali 

O motorun daha 100.000 km gideri var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ

Ben olsam eldeki arabaya biraz masraf edip gittiği yere kadar kullanırdım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu durumda maceraya girmeyin bence 

Elinizdekinin bakımlarını yavaş yavaş yaptırın. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alp Özkök

Bugün 2012 e-hdi mcp c5 imi istemeyerek de olsa sattım..Baskı balata ve triger bakımları gelmişti. Sizin aracın yüksek km de olmaması ve benzinli kullanılması bir artı. Türkiye'de 1.6 thp lerin dilinden anlayan usta az diye biliyorum. Aracınızda varolan sıkıntıları böyle bir ustaya danışsanız yerinde olur. Enjektör problemi vb. can sıkabilir ama yine de parça parça yaptırmak mantıklı gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mustafa Resül Kara

Arabasını yeni değiştirmiş biri olarak satıp düşük km bir araca geçmenizi tavsiye ederim. Arabalar yaşlandıkça farklı arızalar verebiliyor. Eskiden ekonomik şartlar gereği sevdiğimi alırdım, şimdi aldığımı seviyorum 😊

Ha şu da bir gerçek her arabanın masrafı olur. Yeni de alsanız ufak tefek çıkacaktır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erman Uzun

Dun yetkili serviste tanıdığım usta ile görüştüm çok yoğunuz bayram sonrasına kadar dedi beni bir iki ustaya yönlendirdi Ali Darbaz beyin dediği gibi bu motordan anlayan az , biri o motora biz bakamayiz dedi diğer dediği usta gel bakalım dedi

bugün sabah gittim araçtan anlıyor belli ancak isimlendirmek istemediğim bir durum oluştu termostat değişecek bujiler üç bakimdir değişmemişti bobinleri de değişelim dedi tamam dedim parçasısın aradı buji bobin Termostat için fiyat aldı ben daha önce İnt birkaç kurumsal yere orjinalleri için fiyat araştırması yapmıştım

ustanın parcacisi termostat için 12 dedi İnt 6 civarinda dedim internetteki de orjinal bu kadar fark vs nasıl olur İnt sahte ürün geliyor vs diye geveledi bujilere 3 dedi İnt orjinal 2 bir tek bobinlere uygun fiyat dedi neyse bakalım haber ederim dedim çıktım yetkili servisin parça bölümüne uzun bir uğraş sonucu ulaştım sonuç termostat 6 dedi perşembeye yetkili servise randevu aldım 

Şimdi bu duruma ne isim vermek lazım bu almaya veya calmaya çalıştığı  parayı nasıl kendisi ve ailesine yedirecekti 

Unutmadan işçilik içinde 7 alırım dedi 

Arabamı yaptiracam zaten değişmek için çok daha fazla üstüne koymak lazım bir süre daha gitsin değişme işine su okul eğitim işleri rayına girince yapmaya çalışacağım 

Ali Darbaz yazdı:

Aklımda olanı yazıya dokmussunuz teşekkürler Ali bey

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Sana bmw logolu parçamı satıyorlar. 
yuh o fiyata termostatmı olur. Sen hangi memlekette idin nasıl ustası olmazmış onun. Bari düm düz bmw ustasına git oda yapar. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Erman Uzun yazdı:

2011 model 508 aracımı alalı 6 yılı doldurduk şükür yolda bırakma veya başka menfi durumlarla karşılaşmadım ancak yaşı itibariyle yavaş yavaş parclari değişme zamanı geldi gibi yakın zamanda araçta tekleme meydana geldi sonra gecti ama buji bobin Termostat (arac hararet 90 a gelmiyor su gunlerde ) değişmeyi düşünüyorum bahar dönemi radyatör berbat hale gelmiş onu değiştim usta 4. Silindirdeki enj bir baktir dedi (zamanım yoktu o dönem) vs vs daha neler çıkar yaşına ve aşınmaya bağlı bilemiyorum 

Aracın yaklaşık piyasa değeri 700 civarı satsam üstüne koyup daha genç birsey almak için satarım ancak onun içinde en azından 300 civarinda bir rakam gerek ki sattığım segment alamam zaten yada 50 100 bakmadan eksiği gedigi giderip bir kac yıl daha bineyim 

Bu yıl kızım unv gidecek nasipse oğlum dershaneye başlıyor tek memur maaşı hangisi daha mantıklı olur 

Ustune 300 ekleyip alacaginiz araba sizinkinden cok cok daha iyi olmayacak. Bence sorunu yoksa binmeye devam edin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Uzun
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Sana bmw logolu parçamı satıyorlar. 
yuh o fiyata termostatmı olur. Sen hangi memlekette idin nasıl ustası olmazmış onun. Bari düm düz bmw ustasına git oda yapar. 

Samsunda malesef pek usta yok forumlarda Facebook de çok araştırdım birkaç isim söylediler onların durumu da bu buranın sadece sanayi değil esnaf olarak iş yaptırmak hele sorunsuz iş yaptırmak cok zor hepside toklar evin cogu seyini sirf bu yuzden youtube dan bakarak ogrene boza yapiyorum , Eskişehir'de (büyükler orda yasiyor) bir usta buldum yolum düşünce bakımı vs orda yaptırıyorum 

Mertol Kip yazdı:

Ustune 300 ekleyip alacaginiz araba sizinkinden cok cok daha iyi olmayacak. Bence sorunu yoksa binmeye devam edin. 

Kesinlikle aynı fikre kanı oldum

tarihinde Erman Uzun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...