Tamer Topaç Salı 13:40 Paylaş Salı 13:40 Özetle, İ20 1.4 atmosferik 6 ileri tam otomatik. Çok iyi sorunsuz şanzıman. LPG uyumlu, uzun ömürlü motor. İ20 1.0 T-GDI 7 ileri çift kavrama. Diğer çift kavramalılara göre kısmen daha sağlam. Ortalama 100-150 K' da kavrama değişimi. Bilinen 1-2 ufak sorun dışında iyi motor. Corsa 1.2 T 8 ileri tam otomatik. Çok iyi sorunsuz şanzıman. Saatli bomba motor. 2 Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA Salı 13:50 Yazar Paylaş Salı 13:50 Talha Bilgi yazdı: 2020 ve altı evet 4 ileri zaten motoru ve şanzımanı eski nesil ve o parayı haketmiyor ama kadın sürücü için ideal uzun yol yapılmayacaksa ideal. Boyalı yada şase direkleri problemsiz üst kasa (2021) alınabilir şöyle 900 bin civarına onlar sanırım 6 ileri şanzıman. Onlarda problemsizdir diye tahmin ediyorum ( 6 ileri olan 2021 sonrası) Hocam 6 ilet yeni kasalar 950 ile 1 arası benim bütçe 800 900 arası 1.4 dizel manuel düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar Salı 14:56 Paylaş Salı 14:56 Mehmet Cihat yazdı: öyle garip bir grup ki bu psa grubu 1.2 benzinliside sıkıntılı 1.5 dizelide. Güvenip alamadım Aynen ben de. Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz Salı 16:26 Paylaş Salı 16:26 Mertol Kip yazdı: Sigortacilar krali modellerini daha iyi bilir ben karistiriyorum artik ama cmax 2018di galiba. 2020 crossland duz vites 2020 kuga otomatik 2022 grandland otomatik 2021 kuga otomatik. Hepsi 1.5 dizeldi. 100 -110 bin km civari satarim genelde. Ona uymayan sadece grandland vardir muhtemelen onu siyah diye erken sattim. 40-50 bin falandi galiba. Cmax tanidikta, 300 bin km de motor yapildi. (Yag degistirmeye gerek gormemis sahibi) Kugalardan biri de tanidikta o 140 bine falan geldi galiba hala biniyor, triger yeni degisti daha. Bu arada abimin eşinde de 1.2t motorlu mokka var, o da 100 bine yaklasmistir sorun yok. (Y.Servis bakimli, arada triger degisti mi bilmiyorum) Bakimlari zamaninda ve dogru parca ile yapilmazsa her alet sorun cikartir. Yapilirsa da cikartabilir, onun icin garanti denen sey var zaten. Ben her aldigim ikinci el arabada, yasina km sine bakmaksizin bastan asagi bakimini yapartiririm ve kimsenin demesine de bakmam. Sadece Alper (25 senelik hem arkadasim hem de servisim) ne derse o olur. Onu da vakti zamaninda Eresinler (ford yetkili servisiydi) orada servis danismaniyken tanidim, simdi kendi servisi var (europar mi ne bir şey adı) ve hala orada yaptiriyorum bakimlarini. Ki evime 25 -30 km uzaklikta olmasina ragmen. Teşekkürler abi, görünen o ki sen sıkıntısız binmişsin hepsine.Benim 1.5 dizel 5008 110bin km'ye yaklaştı yaklaşık 1 ay önce ve bir de bu sabah ilk çalıştırmada zincir sesi olduğunu düşündüğüm bir ses duydum her iki seferde de hemen stop edip çalıştırınca ses gelmedi tekrar,insanı tedirgin etmiyor değil.8mm zincire dönme mevzusu var,bu işlem için de 40-50bin TL fiyatlar söyleniyor.Ben de mantıken şöyle düşündüm; üzerindeki zincir 100bin km gitmiş,tekrar bir sürü şey değiştirip 2 katı masraf yapacağıma 7mm zinciri yenileyip devam edilebilir,zaten o kdr daha binmem arabaya.Bugün onun için Samsun'da bir Usta'dan fiyat aldım 19bin TL fiyat verdi, bunun 10bini işçilik.Ne yapmalı? 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Salı 16:53 Paylaş Salı 16:53 "Ben olsam" triger degistirirken degistirirdim. Onu kontrol etmesi o kadar zor degil, uzama yoksa cok da şeetmeye gerek yok. 7 mm zincir velev ki sorunlu, 110 bin km gitmis, triger degistirtirken onu da gene 7 mm ile degistirirseniz bi 100 bini daha var demektir. Siz araba ile nikah kiymayi dusunmuyorsaniz zaten o arada satarsiniz. Oyle cok agresif falan kullanmiyorsaniz sorun olacagini dusunmuyorum acikcasi. Ilk calistirmada yaglama baslayana kadar zincir sesi gelmesi anormal degil bu arada. Uzamayi kontrol edin yeter. Langir lungur sallaniyorsa degistirtirsiniz. 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal Salı 18:04 Paylaş Salı 18:04 Özgür ÇETİNKAYA yazdı: Hocam internette clio otomatik şansuzman için pek iyi bakmıyorlar (çift kavramalı olduğu için) i20 2021 yılı öncesi 4 vites olduğundan ben bakmıyorum (yakıtı 10 litre civarı yakıyormuş) i20 dizel manuel daha sıcak bakmaya başladım. Ne dersiniz Clio 1.0 TCE X-Tronic olanlar CVT şanzıman. Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz Salı 18:07 Paylaş Salı 18:07 Mertol Kip yazdı: "Ben olsam" triger degistirirken degistirirdim. Onu kontrol etmesi o kadar zor degil, uzama yoksa cok da şeetmeye gerek yok. 7 mm zincir velev ki sorunlu, 110 bin km gitmis, triger degistirtirken onu da gene 7 mm ile degistirirseniz bi 100 bini daha var demektir. Siz araba ile nikah kiymayi dusunmuyorsaniz zaten o arada satarsiniz. Oyle cok agresif falan kullanmiyorsaniz sorun olacagini dusunmuyorum acikcasi. Ilk calistirmada yaglama baslayana kadar zincir sesi gelmesi anormal degil bu arada. Uzamayi kontrol edin yeter. Langir lungur sallaniyorsa degistirtirsiniz. Aldığım arkadaş triger setini değişmiş,o zaman kontrol edilmiş midir emin değilim abi.Ben de zaten 50-60bin km ancak binerim arabaya, sakin ve titiz kullanıcıyımdır.Babadan da dizel araç kullanmaya alışkınız zaten,o konudaki püf noktalara da kesinlikle uyuyorum.40-50bin verip 8mm'e geçmeyeceğim kesin,en fazla 7 mm ile yenileyip kafamdaki soru işaretini gideririm. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Altun Salı 20:09 Paylaş Salı 20:09 Otomatik şanzımanın 4 oranlı olması sizi neden olumsuz etkiledi onu ben pek anlamlandıramadım da? Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA Dün saat 04:55 Yazar Paylaş Dün saat 04:55 Emrah Altun yazdı: Otomatik şanzımanın 4 oranlı olması sizi neden olumsuz etkiledi onu ben pek anlamlandıramadım da? Eski teknoloji olması benzinlinin çok yakacağını düşünmesi yüksek devirde çok bağırıyor diyolar Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 05:08 Paylaş Dün saat 05:08 Tork konvertörlülerin kavrama oranı manuel vitese kıyasla daha düşük. Dolayısı ile güç aktarımında ister istemez kayıp var. Bu durumda da arabayı hareket ettirmek için daha çok gaza basıyorsunuz, daha çok tüketiyor ama çok vitesli olanlarda biraz daha dengeli. Günlük kullanıma etkisi tartışılır ama 4 ileri vitese sahip küçük hacimli motora sahip araçlarda tüketim anlamında sevimli olmayan sonuçlarla yüzleşmeye neden olabilir. Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA Dün saat 06:48 Yazar Paylaş Dün saat 06:48 Mertol Kip yazdı: Tork konvertörlülerin kavrama oranı manuel vitese kıyasla daha düşük. Dolayısı ile güç aktarımında ister istemez kayıp var. Bu durumda da arabayı hareket ettirmek için daha çok gaza basıyorsunuz, daha çok tüketiyor ama çok vitesli olanlarda biraz daha dengeli. Günlük kullanıma etkisi tartışılır ama 4 ileri vitese sahip küçük hacimli motora sahip araçlarda tüketim anlamında sevimli olmayan sonuçlarla yüzleşmeye neden olabilir. Kullanıcı deneyimlerine göre 10 litre diyorlar. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Özgür ÇETİNKAYA yazdı: Kullanıcı deneyimlerine göre 10 litre diyorlar. Şehiriçi atmosferik 4 ileri tork konvertörlü otomatik için çok şaşırtıcı bir tüketim değil. Kullanıma göre de değişir ama oynasın oynasın 1 litre oynasın. 1 Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Şehiriçi atmosferik 4 ileri tork konvertörlü otomatik için çok şaşırtıcı bir tüketim değil. Kullanıma göre de değişir ama oynasın oynasın 1 litre oynasın. Bir arkadaşım Clio 1.3 tce önerdi. Ama şamzuman olarak i20, konfor ve sürüş için tce diyor. EDC lerde Çok sıkıntı yaşanıyor mu? 19 saat önce tarihinde Özgür ÇETİNKAYA tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Özgür ÇETİNKAYA yazdı: EDC lerde Çok sıkıntı yaşanıyor mu? Getrag 7DCT300 şanzıman var. Islak kavrama. Bazı sensör hataları olabiliyor. Oldukça seri ve kuru kavramalara göre biraz daha uzun kavrama değişimi. Ortalama 100-150 K. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Özgür ÇETİNKAYA yazdı: Bayram sonrası elimdeki aracı satabilir isem y bayram öncesi piyası izlemekte fayda olabilir, zaman da var. nasip kısmettir Yorum bağlantısı
Mertol Kip 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Özgür ÇETİNKAYA yazdı: Bir arkadaşım Clio 1.3 tce önerdi. Ama şamzuman olarak i20, konfor ve sürüş için tce diyor. EDC lerde Çok sıkıntı yaşanıyor mu? Röno bana o kadar uzak ki hiç ilgilenmedim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts