Ahmet Karaayvaz Salı 09:50 Paylaş Salı 09:50 (düzenlendi) Arkadaşlar merhaba klimayı ac modu ile soğutmayı açtığında sol taraf şöför tarafı soğuk sıkıntısız üflerken yolcu tarafı 2-3 derece daha ılık üflüyor. Sıcak ayarına getirdiğim zaman herhangi bir sorun yok .İki tarafta da aynı sıcaklıkta eşit üfleme yapıyor. Digital çift yönlü klima var araçta. İnternette klape sorunu olabilir ya da gaz azalmıştır gibi yorumlar görüyorum. İlçede ikamet ediyorum. Çok uzman ustalar ilçemizde mevcut değil. Bir tane elektrikçiye sordum gazı azaldığından yapar , bakalım gazı yenileyelim 1500 tl dedi. Eğer sorun çözülmezse para vermem bak emin misin dedim , gülerek o zaman almayız parasını deyince pek güvenip işlemi yaptıramadım. Klima gazı az olsa az miktarda ama eşit miktarda soğutma yapmaz mı ? klape arızası olsa sağa sola yukarı aşağı verdiğimde hava sürekli belirli bir yere vermez mi ? Şimdiden teşekkürler. Salı 09:53 tarihinde Ahmet Karaayvaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Salı 12:00 Paylaş Salı 12:00 (düzenlendi) Focus 1 de manuel klima gaz azalınca şoför tarafındn ılık yolcu tarafından hafif soğuk üflüyor. Gaz eksikliği nedeniyle olduğunu klimacı söyledi vakum + yeni gaz basıldı bütün menfezlerden soğuk üflemeye başladı sorun çözüldü. *Bilindik önerilen yerde gaz bastırın. Salı 12:00 tarihinde Ömer Sarıgül tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 12:09 Paylaş Salı 12:09 sağa giden yol/boru biraz uzundur gazda azalma vasıf kaybetme vs var ise soğuk ta fark hisedilir Ahmet Karaayvaz yazdı: gülerek o zaman almayız parasını deyince pek güvenip işlemi yaptıramadım. ne desin , almam demiş işte? 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Karaayvaz Salı 14:25 Yazar Paylaş Salı 14:25 Ömer Sarıgül yazdı: Focus 1 de manuel klima gaz azalınca şoför tarafındn ılık yolcu tarafından hafif soğuk üflüyor. Gaz eksikliği nedeniyle olduğunu klimacı söyledi vakum + yeni gaz basıldı bütün menfezlerden soğuk üflemeye başladı sorun çözüldü. *Bilindik önerilen yerde gaz bastırın. Hocam ben de tam tersi şöför tarafı soğuk yolcu tarafı ılık , gazdan kaynaklı olanlar hep sizin gibi yazmış , benimkinin tam tersi olunca emin olamadım . Bastıralım bakalım yine de Çağlar Bayur yazdı: sağa giden yol/boru biraz uzundur gazda azalma vasıf kaybetme vs var ise soğuk ta fark hisedilir ne desin , almam demiş işte? Alma dediğime bakma , alacağım gülüşü yaptı hocam 😂 bastır gazı gör etkiyi diyorsunuz yani ? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 14:45 Paylaş Salı 14:45 Ahmet Karaayvaz yazdı: alacağım gülüşü yaptı hocam 😂 iyi ustaymış Yorum bağlantısı
Coşku Mert Salı 14:55 Paylaş Salı 14:55 çift bölgeli klimalılarda çift sıcak soğuk ayar klapesi oluyor malum. daha sıcak veren tarafın dişlisi sıyırmış olabilir veya kalibrasyonu kaçmış olabilir. klima gazıyla alakalı olacağını sanmıyorum Yorum bağlantısı
Ahmet Karaayvaz Salı 15:05 Yazar Paylaş Salı 15:05 Coşku Mert yazdı: çift bölgeli klimalılarda çift sıcak soğuk ayar klapesi oluyor malum. daha sıcak veren tarafın dişlisi sıyırmış olabilir veya kalibrasyonu kaçmış olabilir. klima gazıyla alakalı olacağını sanmıyorum Klima kalibrasyonunu 2 kere yaptım , sıcakta sorun yok , sizin dediğiniz gibi olsa sıcakta da ya da alta üste karşıya verince vermemesi gerekmez mi ? Bölgelere dağıtmada sorun yok çünkü , iç dış havayı kesmede de sorun yok Çağlar Bayur yazdı: iyi ustaymış Çok fena 😂 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert Salı 15:59 Paylaş Salı 15:59 sizin aractaki kazanin yapisini detayli bilmemekle birlikte, sicak ve soguk klapesi ayri olabilir. sicakta sorun olmamasi soguk klapesinin saglikli calistigi anlamina gelmez haliyle. hava yon ayar klapesi zaten ayri olur. onu hic karistirmamak lazim Yorum bağlantısı
Ahmet Karaayvaz Salı 16:30 Yazar Paylaş Salı 16:30 Gittim gaza gelip elektrikçiye , bak bakalım ne var ne yok , cihaza bağladı 300 gram gaz kalmış içinde . 2012 model araç . Komple çektik yağı bastı gazı bastı kaçak kontrolü yapıldı , teste çıktım .550 gram bastık . En düşük ayarda kanal içine koyulan kalem ile 7-8 dereceleri gösterdi . Şimdi sağ taraf daha soğuk ,sol taraf daha ılık üflüyor . Kalemi çıkarıp şöför tarafına koydum 10 derece verdi . Çok soğuk geldi . Klimayı Lo dan 20 ye çektim . Sağ taraftaki petek 12 derece , sol taraftaki 14 derece gösterdi kalem ile . Soğutma daha başarılı gibi. Dışarısı 23 derece olduğu için tam performansını anlayamadım , gerçek testi daha sıcak havada kontrol edip geri dönüş yapacağım tekrar . Bu arada 1000 lira verdim arkadaşa. Sonuçta sağ tarafı daha soğuk üfletmeyi başardı 😂 Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan Salı 19:20 Paylaş Salı 19:20 Bahsettiğiniz arıza geçen yaz benim de başıma geldi. Şoför tarafı istediğim soğuklukta veriyor, yolcu tarafı sadece hava üflüyor. Soğuk değildi. Motorları ve klapeleri kendim söktüm, dışarıda iken bizzat test ettim çalışır vaziyette olduğunu gördüm. Akabinde klima gazı olduğuna kanaat getirdim ve içindeki gazı boşaltıp yenisini bastırdım. Sorunum çözüldü. Ancak benim işlem yaptırdığım yer merkeze oldukça uzak olduğu için ilkel yöntemlerle iş yapıyor. Size tavsiyem otomatik klima gaz dolum makineleri ile işlem yapılan yer bulup aracınıza uygun gramda gaz bastırmanız. Manuel basımlarda ne kadar dikkat etseler de illa ki yanlışlık oluyor ve istediğiniz performans alamıyorsunuz. En güzeli makine ile vakumlatıp araç modeli seçtiren bir bilgisayarlı otomatik dolum makinesinde uygun gaz basılmasıdır. Yorum bağlantısı
Çözüm Ahmet Karaayvaz Salı 20:00 Yazar Çözüm Paylaş Salı 20:00 Yusuf Gerdan yazdı: Bahsettiğiniz arıza geçen yaz benim de başıma geldi. Şoför tarafı istediğim soğuklukta veriyor, yolcu tarafı sadece hava üflüyor. Soğuk değildi. Motorları ve klapeleri kendim söktüm, dışarıda iken bizzat test ettim çalışır vaziyette olduğunu gördüm. Akabinde klima gazı olduğuna kanaat getirdim ve içindeki gazı boşaltıp yenisini bastırdım. Sorunum çözüldü. Ancak benim işlem yaptırdığım yer merkeze oldukça uzak olduğu için ilkel yöntemlerle iş yapıyor. Size tavsiyem otomatik klima gaz dolum makineleri ile işlem yapılan yer bulup aracınıza uygun gramda gaz bastırmanız. Manuel basımlarda ne kadar dikkat etseler de illa ki yanlışlık oluyor ve istediğiniz performans alamıyorsunuz. En güzeli makine ile vakumlatıp araç modeli seçtiren bir bilgisayarlı otomatik dolum makinesinde uygun gaz basılmasıdır. Makina ile yapıldı hocam . Sadece makinada 1.6 dizel 2.0 dizel seçenekleri vardı Ford c max olarak .1.6 Ecoboost olduğu için (seçeneklerde yoktu) Biz elle 550 gram manuel olarak gramı girdik . Yaklaşık 20 -30 dk sürdü . Çekti bekledi basınç testi yaptı sonra 550 gram verdi sonra tekrar kaçak testi gibi bir şeyler yaptı . 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts