Bekir Çelik Salı 20:30 Paylaş Salı 20:30 Merhaba abiler. Forumda iki konu var ama tam olarak benim sorunuma cevap olmadı maalesef. Bu sebeple müstakil konu açmak istedim. Kamu (VB) Katılım bankası aracılığı ile almak üzere aracıma bir arkadaş talip oldu. Paranın yarısı nakit, diğer yarısı katılım bankası taşıt kredisi ile ödenecek. Ruhsatım istendi, yolladım. Az çok prosedürü biliyorum ama özellikle dikkat etmem gereken noktalar var mı? Bazı yerlerde, noterde 2. imzalar atmadan paranın hesabınıza geçmesini bekliyorsunuz, deniyor. Bazı yerlerde paranın henüz tamamını almadan "parayı aldım" diyorsunuz ve satış sonrası beklenen para hasabınıza geçiyor deniyor. Banka tarafından bir teminat mektubu / belgesi veriliyor mu? Bu şekilde araç satan olduysa deneyimlerini paylaşabilir mi? Teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal Çarşamba 06:51 Paylaş Çarşamba 06:51 Hocam banka kredisi ile araç alım satımı nasılsa prosedür aynı. Aracı banka rehin koyuyor satış oluyor sonra para hesaba geçiyor. Banka ile iletişimde olun direk. 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan Çarşamba 08:17 Paylaş Çarşamba 08:17 Banka size bir kağıt veriyor aracın satışı olduğunda hesabınıza paranızın yatacağına dair. Satış sonrası para hesabınıza yatıyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 10:42 Paylaş Çarşamba 10:42 (düzenlendi) Bekir Çelik yazdı: Katılım bankası aracılığı ile almak üzere aracıma bir arkadaş talip oldu. Paranın yarısı nakit, diğer yarısı katılım bankası taşıt kredisi ile ödenecek. Ruhsatım istendi, yolladım. Az çok prosedürü biliyorum ama özellikle dikkat etmem gereken noktalar var mı? yaşadım bunu, sorun satıcı alıcı bankaları farklı ise orada başlıyor. satıcının bankası da alıcı ile aynı ise kolay, aynı değil ise imkansız idi, o zaman, ancak nerede ise her hafta sistem değişiyor, takasbank tan güvenli saıtş ile başlayacaksınız, nakit olan kısmı da aynı katılım bankasından size eft ile gelecek, noterde 50tl havale+50 tl kredi beyanı verceksiniz. katılım bankasından gelecek olan para bir sonraki güne sarkabilir, tavsiyem sabah 9 da hemen işlemlere başlamanız, öpleden sonra falan başlarsanzı aynı gün bitmeyebilir Çarşamba 10:43 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik Çarşamba 16:16 Yazar Paylaş Çarşamba 16:16 Teşekkür ederim cevaplar için. Yorum bağlantısı
Recommended Posts