İçeriğe Yönlendir

2025 Juniper (Yeni Model Y)

Abdussamed Acar

Recommended Posts

Abdussamed Acar
(düzenlendi)

Son 3-4 yıldır ne zaman aracı yenilemeye niyetlensem, pandemiydi, çip kriziydi, arz kıtlığı derken bayilerin hint kumaşı satıyormuş modunda araç satmalarına ve piyasa da fahiş artan araç fiyatlarına kızıp vazgeçtim. Elimdeki işimi görüyor diyerek tüketimimi sürekli erteledim. Şükür 200 Bin Km ye yaklaşan emektar hiçte başımı ağrıtmadı, severekte kullandım 9 yaşına girmek üzere olan Passatımı. Sanırım emekli etme vakti geliyor gibi. 

Piyasalar biraz normalleşince bende elektriklenmeye karar verip yıl sonundan beri takip ettiğim yeni kasa model Y yi, fiyatı da mantıklı olunca, ilk siparişe açıldığı gün istediğim renk ile yakalayıp aldım.

Henüz bir kaç gün ve yaklaşık 500-600 Km yaptım. İlk duygularım, 3 kuruşluk teknolojileri gıdım gıdım ekleyerek fahiş fiyatlarla satan diğer avrupa markalarına kızmak oldu. Hayatı kolaylaştıran bir çok basit detayı gayet başarılı çalışacak şekilde komplike hale getirmeden oldukça basit ve kolay adapte olacak şekilde sunmuşlar. Leonardo Da Vinci 'nin "Simplicity is the ultimate sophistication" (Sadelik en üst düzeyde gelişmişliktir) sözünü bir üretim felsefesi haline getiren Apple kurucusu Steve Jobs ile benzer bir mantalite ile ürün geliştirdiğini düşündüğüm Tesla, cidden o basit arayüzün arkasında ciddi bir emek vermiş bana kalırsa. Çünkü bir şeyi oldukça basit, işlevsel ve kolay anlaşılabilir hale getirmek bazen çok komplike bir arayüz geliştirmekten çok daha zor.

Henüz çok erken ancak ilk izlenimim bunu büyük oranda karşılayan bir aleti mantıklı ve ulaşılabilir bir maliyetle yaptıkları yönünde. Umarım zamanla can sıkan durumlarla muhatap etmez. Kullanıp göreceğiz.

Dileyen herkes daha mantıklı ve güzellerini tüketebilir umarım.

4.jpg

6.jpg

8.jpg

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 29
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Bu arada ilk şehirlerarası deneyimim Ankara-Sivas oldu.

Ankara 'da Ankamall Tesla Supercharger 'da %100 yapıp çıktım yola.

Sonuç;

%100 den %8 e şarj almadan ve 440Km yol alarak eve ulaştım. Her ne kadar sakin kullansam da, tahmin ettiğimden daha iyi bir tüketimi var. 

Kullanım şeklim ve şartlar şöyle idi;

Yolun genelinde 100 Km/h sabitleyerek geldim.

Güzergahtaki ilçe geçişlerinde bir çok EDS vardı buralarda 80 Km/h e düştüm.

Son 100 Km de risk almadan eve düşmek için hızı 80 Km/h ye sabitledim. 

Aralarda 1-2 saat kadar Kırıkkale ve Kayseri içinde aracı kullanarak işlerimi hallettim.

Klima hep açık 20 derecede otomatikte idi. 

Yola çıktığımda hava sıcaklığı 28-30 derece civarlarındaydı vardığımda güzel memleketim 16 derece idi. :)

Araçta yalnızdım ve bagaj yoktu.

10.jpg

11.jpg

• Beğen 19
Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Hayırlı olsun.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Abdussamed Acar yazdı:

6.jpg

Kazasız cezasız. Plakan afilliymiş :)

Abdussamed Acar yazdı:

%100 den %8 e şarj almadan ve 440Km yol alarak eve ulaştım. Her ne kadar sakin kullansam da, tahmin ettiğimden daha iyi bir tüketimi var. 

Yavaş gidince bunlar cidden yakmıyor. Ben şehiriçinde 12-13 kw ile dolaşıyorum, şehirlerarası 15-16 civarı. 

Passat minicik kalmış :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Dün İstanbok a gelirken şarjda bir tanesi ile karşılaştık. Arkadaş İzmir'den almış ailesi ile Uşak'a gidiyordu. Teslim etmeye başladılar demek ki.

Matrah artıp LR ler %10 a giderse çok şukella olur aslında. 

Ya da powerwall getirsinler o daha çok işime yarar :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Hayırlı olsun, Çok güzel renk kombinasyonu. Allah kaza bela ceza göstermesin bataryanıza zeval vermesin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Hayırlı olsun kazasız günlerde binin. ÖZellikle önden görüntü çok şık. Bu kadar keskin ve net inen arka tasarım nedense halen gözüme batıyor. Yeni 3008 lerdeki gibi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Hayırlı olsun. :nazar:

Allah kaza bela göstermesin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Guzel gunlerde, kazasiz, belasiz, saglik ve mutlulukla kullanin. :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Yavaş gidince bunlar cidden yakmıyor. Ben şehiriçinde 12-13 kw ile dolaşıyorum, şehirlerarası 15-16 civarı. 

Passat minicik kalmış :)

Cidden sadece 55kW elektrik ile 440km yol almak çok iyi 😊 

Aslında Passat a bile çok pratik değil diyordum ama bu çok iri, ve manevrada hantal. Kesinlikle şehiriçinde kıvrak bir araç değil. Dar, keşmekeş yerlerde sıkıntı yaratacak kadar büyük kasası var, özellikle genişliği fazla ve iyi dönmüyor. Ancak bu sayede içi gerçekten ferah ve bagajı biraz daha zorlasan panelvan kıvamında, çok geniş. 

Mertol Kip yazdı:

Dün İstanbok a gelirken şarjda bir tanesi ile karşılaştık. Arkadaş İzmir'den almış ailesi ile Uşak'a gidiyordu. Teslim etmeye başladılar demek ki

Matrah artıp LR ler %10 a giderse çok şukella olur aslında. 

Ya da powerwall getirsinler o daha çok işime yarar :)

22 Mayısta başladılar teslime, hergün yüzlerce araç teslim ediyorlar sanırım. Çok araç var. 

LR ı %10 a şu noktada sokarak halihazırda SR üretirken kendi modeliyle kapıştıracağını hiç sanmıyorum. SR - LR - LR AWD olarak alt-orta-üst şeklinde konumladılar. Bu dengeyi bozmazlar bence. 

Bununla olan tecrübem can sıkmazsa ben asıl 1 yıla kalmadan Model Q 'yu bekliyorum, özellikle şehiriçinde, eğlenceli pratik çok kullanışlı ve uygun fiyatlı bi oyuncak haline gelebilir Model Q. 

Servet Aydın yazdı:

:nazar:

Baban iki güne elinden alır bunu😁

Valla inşallah kolay adapte olurda ona şehiriçinde daha pratik bir elektrikli alırım belki. Elektrikli güzel. Keşke mevcut model 3 ü de getirseler. 😂

Onur Doğan yazdı:

Harika. Allah kaza bela vermesin, şu aralar hayalimdeki araç. 

İnşallah daha iyilerine binersin Onur.. 💐

Herkese çok teşekkürler. 🖐️

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mücahit Erdem
  • Yeni Oluştur...