H.Cenk Bayrakçı Pazartesi 08:40 Paylaş Pazartesi 08:40 Selim Bilgin yazdı: Galiba Juniper bizimkilerden biraz daha az yakıyor. Evet daha az. Sürtünme direncini iyileştirmişler. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Pazartesi 09:53 Paylaş Pazartesi 09:53 Selim Bilgin yazdı: Galiba Juniper bizimkilerden biraz daha az yakıyor. hem az yakıyor hem batarya 60kw Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Pazartesi 10:34 Paylaş Pazartesi 10:34 (düzenlendi) Laptop Pazartesi 10:41 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Pazartesi 10:37 Paylaş Pazartesi 10:37 Ali Cihangiroğlu yazdı: Laptop diyorum, sanırım anlatabildim e herkesin laptopu var sen de al. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 10:39 Paylaş Pazartesi 10:39 H.Cenk Bayrakçı yazdı: Evet daha az. Sürtünme direncini iyileştirmişler. 100-110 km/h ten sonra mı az yakıyor? 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Pazartesi 10:42 Paylaş Pazartesi 10:42 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: e herkesin laptopu var sen de al. 2 tane direk çantasıyla çöpe atmışlığım var yalnız (ciddiyim haa, direk attım ve biraz sonrada çöp karıştıran birisi heyecanla alıp gitti) Pazartesi 10:51 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Pazartesi 10:45 Paylaş Pazartesi 10:45 Çağlar Bayur yazdı: 100-110 km/h ten sonra mı az yakıyor? Bunlar sorun değil ya az yakıyor evet. ilk başlarda merak ediyorsun ölçüyorsun sonra basıyor yürüyorsun. doldur doldur gez. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Pazartesi 10:45 Paylaş Pazartesi 10:45 (düzenlendi) birisi pil muhbetine youtube da örnek vermiş, hoşuma gitti, elektrikli araba tıpkı ucuz satılan yazıcılar gibidir, alırken ucuzdur ama kartuşu deli pahalı! alırsın çakma çiplisini, alamazsın performans, alırsın orcinalini yazıcı değişir, fin ha karşı değilim ve kötülemiyorum, ama bu araçlarda çok pis tüketim çılgınlığı olacak, habire model çıkıyor, aşırı hızlı gidişat iyi değildlir. al gittiği yere kadar kullan at yenisini al olayının feriştahını bu araçlarda göreceğiz, sonrasıda yok zaten, tam otonom olacaklar ve artık araba almak anlamsızlaşacak, hepimiz antikacı olacağız, ah içten yanmalı ahh diyeceğiz bak şimdi Ali Tırtlarıöver aklıma geldi, adam boşuna eskici değilmiş, anladıydım zati... Pazartesi 10:56 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Pazartesi 10:46 Paylaş Pazartesi 10:46 Ali Cihangiroğlu yazdı: birisi pil muhbetine youtube da örnek vermiş, hoşuma gitti, elektrikli araba tıpkı ucuz satılan yazıcılar gibidir, alırken ucuzdur ama kartuşu deli pahalı! alırsın çakma çiplisini, alamazsın performans, alırsın orcinalini yazıcı değişir, fin ha karşı değilim ve kötülemiyorum, ama bu araçlarda çok pis tüketim çılgınlığı olacak, habire model çıkıyor, aşırı hızlı gidişat iyi değildlir. Cazibe merkezi. Başka aracı kullanasın gelmiyor, uyuşturucu gibi bişey. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Pazartesi 10:53 Paylaş Pazartesi 10:53 Mehmet Göktürk yazdı: Cazibe merkezi. Başka aracı kullanasın gelmiyor, uyuşturucu gibi bişey. valla bende etkisi sıfır oldu, tesla kullanmadım ama, belki insane mod falan olsa iş yapar.... şuan yaşıtım bir motorsiklet pişinde koşuyorum, çok para istiyor adam ama bunu verdiği zevk yenilerde yok azizim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 10:59 Paylaş Pazartesi 10:59 Mehmet Göktürk yazdı: Bunlar sorun değil ya az yakıyor evet. ilk başlarda merak ediyorsun ölçüyorsun sonra basıyor yürüyorsun. doldur doldur gez. https://geldol.com/ bundan geldi arka sokağa, kilidi açmak için valeden anektar alınıyor Yorum bağlantısı
Mertol Kip Pazartesi 14:15 Paylaş Pazartesi 14:15 H.Cenk Bayrakçı yazdı: Dün Engin Özören ve DrTr'nin yayınında yazmıştın tüketimim şu kadar diye. 12 kWh /100 km sanırım. Başlarda öyle oluyor, sonra alışıp "ulen kw ı 2 lira, yerim ekonomisini" deyip basiyorsun 15 kw oluyor shhsjdjd 2 1 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar Dün saat 00:08 Yazar Paylaş Dün saat 00:08 (düzenlendi) H.Cenk Bayrakçı yazdı: Dün Engin Özören ve DrTr'nin yayınında yazmıştın tüketimim şu kadar diye. 12 kWh /100 km sanırım. Bu konudaki ilk posta detaylarını koyduğum değer abi; 11,8kW/h, Ankara dan Sivas a şarj almadan 440 km geldim (%100 den %8 e) sakin kullanırsan oldukça ekonomik.. Ama araca alıştıkça böyle kullanmak çile biraz. Dün saat 00:09 tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar Dün saat 00:15 Yazar Paylaş Dün saat 00:15 Mertol Kip yazdı: Başlarda öyle oluyor, sonra alışıp "ulen kw ı 2 lira, yerim ekonomisini" deyip basiyorsun 15 kw oluyor shhsjdjd Bugün tam bahsettiğin bu değişimi kendimde hissettim 😂 aslında ekonomi diilde aracın kesintisiz güç vermesi ve gaz tepkisi resmen kaşıntı yapıyo. Nasıl hızlandığını anlamıyosun ki 😬 Bugün totalde 1300Km yi geçtim sanırım son şarjdan bu yana son 250km ortalaması 16kw idi 😂) 1 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar Dün saat 00:27 Yazar Paylaş Dün saat 00:27 (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: birisi pil muhbetine youtube da örnek vermiş, hoşuma gitti, elektrikli araba tıpkı ucuz satılan yazıcılar gibidir, alırken ucuzdur ama kartuşu deli pahalı! alırsın çakma çiplisini, alamazsın performans, alırsın orcinalini yazıcı değişir, fin ha karşı değilim ve kötülemiyorum, ama bu araçlarda çok pis tüketim çılgınlığı olacak, habire model çıkıyor, aşırı hızlı gidişat iyi değildlir. al gittiği yere kadar kullan at yenisini al olayının feriştahını bu araçlarda göreceğiz, sonrasıda yok zaten, tam otonom olacaklar ve artık araba almak anlamsızlaşacak, hepimiz antikacı olacağız, ah içten yanmalı ahh diyeceğiz bak şimdi Ali Tırtlarıöver aklıma geldi, adam boşuna eskici değilmiş, anladıydım zati... Hacı abi sen buna ikna olana kadar biz bi tur elektrikli model eskitiriz, o ara sen ikna olur yada mecbur kalıp arkadan gelirsin gibime geliyo. 😂 Bak son bi haftada 2000 TL den fazla mazot parası cebimde kalmış, çok ta keyifli bindim. Kartuşmuş, aşırı hızlı gidişatmış, tüketim çılgınlığıymış, kehanetmiş, gelecekmiş ben bilmem. Bugün bu mantıklı geldi, aldık biniyoz, senin kadar olmasa da azcık kafamız basar alışverişe, alternatifleri ihtiyaçları şartları muhakeme ettik mantıklı bulduk, paramız yetti aldık biniyoz. Şimdilik memnunuz. Olmazsak emin ol sakın alma hacı abi, bi halta yaramaz demekten zerre tereddüt etmeyiz.. 😉 Dün saat 00:28 tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar Dün saat 00:34 Yazar Paylaş Dün saat 00:34 Bu arada bugün uzun yağmurda emin oldum, yağmur sensörü rezalet. Yağmurdan karşıyı göremez olunca siliyo çoğu zaman, bazende yağmur yokken siliyo. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 03:12 Paylaş Dün saat 03:12 Abdussamed Acar yazdı: Bu arada bugün uzun yağmurda emin oldum, yağmur sensörü rezalet. Yağmurdan karşıyı göremez olunca siliyo çoğu zaman, bazende yağmur yokken siliyo. Bugüne kadar kusursuz çalışan bir yağmur sensörüne rastlamadım. Hepsinde illa bir mallık oluyor. Abdussamed Acar yazdı: Bugün tam bahsettiğin bu değişimi kendimde hissettim 😂 aslında ekonomi diilde aracın kesintisiz güç vermesi ve gaz tepkisi resmen kaşıntı yapıyo. Nasıl hızlandığını anlamıyosun ki 😬 Bugün totalde 1300Km yi geçtim sanırım son şarjdan bu yana son 250km ortalaması 16kw idi 😂) Bence akıcı hızlanmadan adrenalin yükseliyor. Aynı şeyi scooterda da yaşıyorsun mesela, uçup kaçmıyor onu biliyorsun zaten ama gazı çevirdikce hızlandığı için hızlanıyorsun, hızlanma bitip top speede ulaşınca o zevk kalmıyor. Ben bazen uzun yolda can sıkıntısından ayağimı hafifce gazdan çekip tekrar basarak kendime vites efekti yaratıyorum sgdhdhdjdjd 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 saat önce Paylaş 20 saat önce (düzenlendi) Abdussamed Acar yazdı: ikna olmama gerek yokki, canım ne isterse onu yaparım, hem sen bana neden bakıyorsunki arkadaş, ona bakarsan benimde kafam basar hesaba, aracım var zaten ve istesem 2. yide alırım, şuanki aracımın yıllık maliyeti sıfır bana 😉 eee ben niye alayım araç, hem kişisel olarak konuşmuyoruzki hacı kardeş, genel olarak konuşuyorum ben, yoksa banane kime ne, alan alsın ... 19 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: , elektrikli araba tıpkı ucuz satılan yazıcılar gibidir, alırken ucuzdur ... Elektrikli araba ucuz değil ki, şu an devlet teşvik ettiği ve ötv si düşük olduğu için satın alma maliyeti düşük. Aynı arabanın hibrit olani %80 Ötv ile inim inim inlerken bunlarin çoğunda %10. Elektriklilerin fatura bedeli en az %50 daha yüksek. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Abdussamed Acar yazdı: Bu arada bugün uzun yağmurda emin oldum, yağmur sensörü rezalet. Yağmurdan karşıyı göremez olunca siliyo çoğu zaman, bazende yağmur yokken siliyo. Bir kaç yerde daha demişimdir.. Anladığım kadarıyla Teslada sensör ve radar yok, her şeyi kameralarla yapmaya çalışıyor. Onu da bir yere kadar yapabiliyor. Bu konuda çok güvenmemek lazım. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Mertol Kip yazdı: Elektrikli araba ucuz değil ki, şu an devlet teşvik ettiği ve ötv si düşük olduğu için satın alma maliyeti düşük. Aynı arabanın hibrit olani %80 Ötv ile inim inim inlerken bunlarin çoğunda %10. Elektriklilerin fatura bedeli en az %50 daha yüksek. doğrudur, benim anlatmak istediğim pil konusunda başımıza geleceklerdi aslında, neyse boşver, sadece bunları satmaya başlarlarsa mecburen alırız artık, kullan gitsin, bunda sonra kafaya takmayacağım, hayat geçiyor, boşveeer, hoşuna gittimi bu araçlar, bitti gitti, devam..... Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Elon delisi bu AI zamazingosuna fazla güveniyor. Ali Cihangiroğlu yazdı: doğrudur, benim anlatmak istediğim pil konusunda başımıza geleceklerdi aslında, neyse boşver, sadece bunları satmaya başlarlarsa mecburen alırız artık, kullan gitsin, bunda sonra kafaya takmayacağım, hayat geçiyor, boşveeer, hoşuna gittimi bu araçlar, bitti gitti, devam..... 8 sene garanti vermiş yaw, o zamana kim öle kim kala. Neler neler değişir. Değişmese de zaten kendini ödemiş olur. Üreticilerin arabalara (içten yanmalilar icin) biçtiği faydalı ömür zaten 10 sene. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Mertol Kip yazdı: Elon delisi bu AI zamazingosuna fazla güveniyor. 8 sene garanti vermiş yaw, o zamana kim öle kim kala. Neler neler değişir. Değişmese de zaten kendini ödemiş olur. Üreticilerin arabalara (içten yanmalilar icin) biçtiği faydalı ömür zaten 10 sene. doğrudur, o yüzden boşverdim artık, ihtiyaç olursa bakıcam duruma, şuan reno 5 i bekliyorum, bana havası farklı gelen tek araç şuan bu geliyor, bakalım sevicekmiyim.... 2 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Bugüne kadar kusursuz çalışan bir yağmur sensörüne rastlamadım. Hepsinde illa bir mallık oluyor. Yok yaw Passatakinden çok memnundum, hatta sensörde camdaki su miktarına göre hassasiyet 3-4 kademe ayarlanabiliyor ve kusursuza yakın çalışıyor. Zaten bu yüzden aşırı gıcık oldum buna. 13 saat önce tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Abdussamed Acar yazdı: Yok yaw Passatakinden çok memnundum, hatta sensörde camdaki su miktarına göre hassasiyet 3-4 kademe ayarlanabiliyor ve kusursuza yakın çalışıyor. Zaten bu yüzden aşırı gıcık oldum buna. Bunda hassasiyet ayarı vb yok belki de ondan kriz yaşıyoruz, ilerde gelebilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts