Çağlar Bayur Dün saat 14:14 Paylaş Dün saat 14:14 kaputu mu deldi o? teslanın kaputunu? deldi? bayağı deldi yani? kaputu? ne acaip bir coğrafya 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 14:21 Paylaş Dün saat 14:21 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: kaputu mu deldi o? teslanın kaputunu? deldi? bayağı deldi yani? kaputu? ne acaip bir coğrafya he valla, ne olacakki, gider yenisini alır takar, bizdeki gibi vay değişmiş araba pert olmuyor adamlarda, bende yaparmıydım, evet panel verimi %90 lara varsa iş bitecekte biz görmeyeceğiz sanırım... Dün saat 14:31 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 14:40 Paylaş Dün saat 14:40 Abdussamed Acar yazdı: CarOffice Tercih sebeplerimden biri daha... Uzak masaüstü ile ofis arabada... işletmenin ERP yazılımını dahi araçta kullanabilmek gayet konforlu... Sadece buna bide klavye&mouse adaptasyonu lazım. Tam benlikmiş. Çağlar Bayur yazdı: kaputu mu deldi o? teslanın kaputunu? deldi? bayağı deldi yani? kaputu? ne acaip bir coğrafya Elon görse kapatır mı arabayı.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 15:25 Paylaş Dün saat 15:25 Mehmet Ozyurek yazdı: Elon görse kapatır mı arabayı.. o siyah giysili abileri gördü, daha da göz möz kalmadı bişi göremez uzunca bir süre... 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Çağlar Bayur yazdı: kaputu mu deldi o? teslanın kaputunu? deldi? bayağı deldi yani? kaputu? ne acaip bir coğrafya Bazıları tavan kesip sanrıf takıyor yetmiyor alüminyum diye gövde lambaların dirençlerini akıllı vidayla şaseye takıyor Yorum bağlantısı
Mertol Kip 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Servet Aydın yazdı: Bazıları tavan kesip sanrıf takıyor Noldu canın tavan kesmek mi istedi? Ben de 2001 de tavanı kesmiştim ne varmış? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 saat önce Paylaş 23 saat önce kaputa koymak yerine katlanarak açılan ve tavan barına portbagaj olan sistem yapmaya başladılar. gayet de güzel çalışıyor. Günde 32 km imiş. https://www.pv-magazine.com/2024/12/10/expandable-solar-roof-rack-adds-1-kw-of-off-grid-charging-for-evs/ 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: kaputa koymak yerine katlanarak açılan ve tavan barına portbagaj olan sistem yapmaya başladılar. gayet de güzel çalışıyor. 3 metre kare falan olsa, orada taş çatlasa 700-80 W var. Bitmez o şarj.... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Mertol Kip yazdı: 3 metre kare falan olsa, orada taş çatlasa 700-80 W var. Bitmez o şarj.... bitmesi gerekmiyor ki. emekli işi. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Mertol Kip yazdı: Noldu canın tavan kesmek mi istedi? Ben de 2001 de tavanı kesmiştim ne varmış? Kaçak ette keserim 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: bitmesi gerekmiyor ki. emekli işi. Bence eğlenmiş onlar. Güneş tam tepedeyken alabileceği 750 W. Ortalaması iyimser tahminle 400W falan olsa 40 kw için 100 saat gerekir. O da nereden baksan günlük güneşlenme süresini hesaba katınca 10 gün falan arabayı kıpırdatmamak demek. E niye araba aldınki o zaman? Çevrecileri tavlama numarası bence. Servet Aydın yazdı: Kaçak ette keserim Onu hayat arkadaşınla konuşacaksın bebişim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: kaputa koymak yerine katlanarak açılan ve tavan barına portbagaj olan sistem yapmaya başladılar. gayet de güzel çalışıyor. Günde 32 km imiş. https://www.pv-magazine.com/2024/12/10/expandable-solar-roof-rack-adds-1-kw-of-off-grid-charging-for-evs/ tırt, araç giderken yada park halindeyken ana pili doldurmadıkça mındar, daha pilli araba gibi bin fırın ekmek yemesi lazık bu güneş panellerinin, aşırı ilkeliz arkadaş, birşeyler bulmak şart Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Mertol Kip yazdı: Onu hayat arkadaşınla konuşacaksın bebişim. Hşşş sana diyo la.. umursamadı 1 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Servet Aydın yazdı: Hşşş sana diyo la.. umursamadı Ne yaşıyonuz olm siz. 2 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 22 saat önce Yazar Paylaş 22 saat önce Mertol Kip yazdı: Bence eğlenmiş onlar. Güneş tam tepedeyken alabileceği 750 W. Ortalaması iyimser tahminle 400W falan olsa 40 kw için 100 saat gerekir. O da nereden baksan günlük güneşlenme süresini hesaba katınca 10 gün falan arabayı kıpırdatmamak demek. E niye araba aldınki o zaman? Çevrecileri tavlama numarası bence. Onu hayat arkadaşınla konuşacaksın bebişim. Maksat şarjı doldurmak değil ki güneşli bir günde 32 km kazandırıyorsa, günlük batarya %50-55 arasında gitsin gelsin, daha uzun yola çıkacağı zamanda fişini takar. Güneşli bir coğrafyada yılda 4-5 bin km yi bedava yapmış olur. Asıl sıkıntı bugünün maliyetiyle yılda maks. 2-3 bin liralık elektrik için aracı her park ettiğinde onu kim katlayıp açacak... Günümüzdeki fotovoltaik hücre verimiyle fantaziden öteye gitmez. İlle fantazi aranıyorsa senin eve yaptığın daha mantıklı bi fantazi... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Mertol Kip yazdı: Bence eğlenmiş onlar. Güneş tam tepedeyken alabileceği 750 W. Ortalaması iyimser tahminle 400W falan olsa 40 kw için 100 saat gerekir. O da nereden baksan günlük güneşlenme süresini hesaba katınca 10 gün falan arabayı kıpırdatmamak demek. E niye araba aldınki o zaman? Çevrecileri tavlama numarası bence. Onu hayat arkadaşınla konuşacaksın bebişim. 10 günde bir şarj eden adamlar var piyasada.....Onlara göre tam.. tüm gün taksicilik yapanlara değil tabi. 1 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce (düzenlendi) Bu arada aracı alalı 2 haftayı geçti ve yaklaşık 2500 Km civarına geldim. Şehirlerarası yolda gözlemlediğim kadarıyla elektrik tüketim değerleri hıza göre yaklaşık şöyle; Klima açmazsanız. 80 Km/h sabit hız ile 105 Wh/km 90 Km/h sabit hız ile 110 Wh/km 100 Km/h sabit hız ile 125 Wh/km 110 Km/h sabit hız ile 145 Wh/km Hava sıcaklığı 30 derecelerde ve Klimayı 21 derecede sürekli açık seyrettiğinizde her değer yaklaşık 10-15 Wh/km artıyor. Bu değerler araç yüksüz ve tek kişi varken... Bu arada 2500 km tüketim ortalamam 142Wh/km olmuş Agresif hızlanma ve sert fren kullanacak kadar agresif yavaşlamalar tüketimi de agresif değiştiriyor. Rejenarasyonu Standart Mod da kullanan Normal bi kullanıcı bu arabanın fren balatasını aracı çöpe atana kadar bitirmez ya da yıldan dolayı sertleştiği için değiştirir, bittiğinden değil. 21 saat önce tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce Bir de; Rahatsız eden bir durum daha farkettim; klima sisteminin fanı çok gürültülü. Düşük kademeye aldığımda bile ciddi fan sesi geliyor. İçeri soğur soğumaz hemen manuel e alıp fan hızını 1 e düşürüyorum, bi nebze sesten kurtuluyorum. Henüz 40 derecelerde test etmesem de soğutma performansı çok iyi bu arada, içerisini gayet hızlı ayarladığı sıcaklığa getiriyor ve aynı derecede başarılı bir şekilde tutabiliyor. Arka koltuklara biri oturursa arka bölgeyi otomatik açıyor. Yoksa siz açmadığınız sürece arkayı hep kapalı tutuyor. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Abdussamed Acar yazdı: Maksat şarjı doldurmak değil ki güneşli bir günde 32 km kazandırıyorsa, günlük batarya %50-55 arasında gitsin gelsin, daha uzun yola çıkacağı zamanda fişini takar. Güneşli bir coğrafyada yılda 4-5 bin km yi bedava yapmış olur. Asıl sıkıntı bugünün maliyetiyle yılda maks. 2-3 bin liralık elektrik için aracı her park ettiğinde onu kim katlayıp açacak... Günümüzdeki fotovoltaik hücre verimiyle fantaziden öteye gitmez. İlle fantazi aranıyorsa senin eve yaptığın daha mantıklı bi fantazi... Ben eğlenmişler diyom, sen uzun uzun itiraz edip fantazi diyon. Nassı yapcaz o işleri :): 1 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Mertol Kip yazdı: Ben eğlenmişler diyom, sen uzun uzun itiraz edip fantazi diyon. Nassı yapcaz o işleri :): Eğlenmişler demene itiraz etmiyom ki, bunda benzer fikirdeyim... Alıntı 40 kw için 100 saat gerekir. O da nereden baksan günlük güneşlenme süresini hesaba katınca 10 gün falan arabayı kıpırdatmamak demek. E niye araba aldınki o zaman? demişsinya; maksatları aracı 2 hafta park edip boş bataryayı fullemek değil zaten diyom. Günde sadece 20 TL lik liralık seyahati bedavaya getirmek için işte ya da evde aracı park ettiğinde doldurmak için eğlenmişler yani... Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce İsrail de yarım saat önce İran ı vurmaya başlamış son yarım saatte petrol %6 artmış. Bindik bi alamete gedeyoz gıyamete... Yorum bağlantısı
Mertol Kip 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Abdussamed Acar yazdı: demişsinya; maksatları aracı 2 hafta park edip boş bataryayı fullemek değil zaten diyom. Günde sadece 20 TL lik liralık seyahati bedavaya getirmek için işte ya da evde aracı park ettiğinde doldurmak için eğlenmişler yani... 20 liradan tasarruf konusunda yorum yapamam. Beni aşar o konu. Abdussamed Acar yazdı: İsrail de yarım saat önce İran ı vurmaya başlamış son yarım saatte petrol %6 artmış. Bindik bi alamete gedeyoz gıyamete... Yesinler birbirlerini ete para vermesinler. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Kullanım tarzı çok fark ettiriyor. Dün doldurdum 160 km yapmışım 33kw almış. Ama hep kısa mesafe güvenlik modu park kliması vs. sonuna kadar kullandım. Arabada oturup çalıştım arada beklerken vs. TL olarak yine ucuz 250 TL ödemişim, ama kW olarak çok ortalamada. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Selim Bilgin yazdı: Kullanım tarzı çok fark ettiriyor. Dün doldurdum 160 km yapmışım 33kw almış. Ama hep kısa mesafe güvenlik modu park kliması vs. sonuna kadar kullandım. Arabada oturup çalıştım arada beklerken vs. TL olarak yine ucuz 250 TL ödemişim, ama kW olarak çok ortalamada. Ben benim arabayı edepli kullanırsam 12-13kw tüketiyor, salarsam 15-16 kw tüketiyor, azarsam hiç acımayıp 20-22 yi basıyor Düşündüğün zaman en az tüketim ile en üst arasında 10 kw fark var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts