Abdussamed Acar 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Bugün biraz acelem vardı, 100 km kadar maksimum tüketim denemesi yapmış oldum. Bol hızlanıp yavaşlamalı 170-180 km/h hızlarda, yer yer maks hızları da gördüğüm limitlerde gittim, Hava 36 derece civarında, 3 kişi klima ve koltuk soğutmalar açık, 270 wh/km yaktı. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Abdussamed Acar yazdı: 270 wh/km yaktı. biz acemiyiz yok anlamak yani tam dolu pil ile böyle gidilirrse menzil kaç. km olur? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: yazılımı nasıl çözüyon, araba aküsümü bu amperi yüksek tak çalışsın Onca programa ev parası göndüm 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Servet Aydın yazdı: Onca programa ev parası göndüm eğitim zayiatı. 1 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Çağlar Bayur yazdı: biz acemiyiz yok anlamak yani tam dolu pil ile böyle gidilirrse menzil kaç. km olur? Teslaların bataryaları azıcık minnoş (60 kw mı ne yenileri) , 27kw ile 100 km gitmiş. 200-250 km (%100 den 0 a) anca gider. Abdussamed Acar yazdı: Bugün biraz acelem vardı, 100 km kadar maksimum tüketim denemesi yapmış oldum. Bol hızlanıp yavaşlamalı 170-180 km/h hızlarda, yer yer maks hızları da gördüğüm limitlerde gittim, Hava 36 derece civarında, 3 kişi klima ve koltuk soğutmalar açık, 270 wh/km yaktı. Bunların hepsinin tüketimi aynı gibi geliyor bana. Çözemedim o işi. Kafamda oturmadı. Şehiriçi 13-14 kw, şehirdışı (100 km/h) 16 kw, (130km/h) 20 kw, (180 km/h) 28-30 kw gibi... 1 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Teslaların bataryaları azıcık minnoş (60 kw mı ne yenileri) , 27kw ile 100 km gitmiş. 200-250 km (%100 den 0 a) anca gider. Bunların hepsinin tüketimi aynı gibi geliyor bana. Çözemedim o işi. Kafamda oturmadı. Şehiriçi 13-14 kw, şehirdışı (100 km/h) 16 kw, (130km/h) 20 kw, (180 km/h) 28-30 kw gibi... Verimlilik anlamında teknolojide dağlar kadar fark yok en azından senin araba ile benzer olduğunu düşünüyorum. Kayda değer fark aerodinamik ten kaynaklanır, oda %15-20 dir en fazla. Trafik kalabalıktı çok hız kesip tekrar hızlandım ki tam bu durumda sömürüyor. sabit 180 gitsem en az 1-2 kw daha düşük çıkacak sanıyorum. 4 saat önce tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Abdussamed Acar yazdı: Verimlilik anlamında teknolojide dağlar kadar fark yok en azından senin araba ile benzer olduğunu düşünüyorum. Kayda değer fark aerodinamik ten kaynaklanır, oda %15-20 dir en fazla. Ufaklarda üç aşağı beş yukarı aynı yaw. Aerodinamiden ziyade ağırlık daha büyük etken bence. Özellikle sabit hızla gidilmiyorsa. Aramızda 200-250 kg falan var var, normalde özellikle şehiriçinde benim düldülün tesladan daha çok yakmasını beklerim ama öyle dramatik bir fark yok. Bence bizi kandırıyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Çağlar Bayur yazdı: biz acemiyiz yok anlamak yani tam dolu pil ile böyle gidilirrse menzil kaç. km olur? Böyle kullanırsan tam dolu batarya ile strese girmeden 200km yaparsın en fazla... Ancak sürekli böyle kullanan insanın menzili arabadan da kısa olabilir... 😂 İstisnalar dışında pek tercih ettiğim bi kullanım şekli değil şahsen. 😊 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Mertol Kip yazdı: Ufaklarda üç aşağı beş yukarı aynı yaw. Aerodinamiden ziyade ağırlık daha büyük etken bence. Özellikle sabit hızla gidilmiyorsa. Aramızda 200-250 kg falan var var, normalde özellikle şehiriçinde benim düldülün tesladan daha çok yakmasını beklerim ama öyle dramatik bir fark yok. Bence bizi kandırıyorlar. 3-5kw kandırsınlar önemli değil. Benim elektriğe ödediğim fatura konusunda içim rahat bedava geziyoz işte... 😊 Sizin oralarda havalar biraz insafa gelsinde gezmeye geleyim deneyelim... 😊 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Bu arada dün birazcık Passata bindim de araba hızlanırken atomu parçalıyomuş gibi hissettim. 😊 Bu ruhsuz elektrikli meretin kesintisiz ve gecikmesiz basit gidişi bende pis alışkanlık yapıyor galiba... Yorum bağlantısı
Recommended Posts