İçeriğe Yönlendir

2025 Juniper (Yeni Model Y)

Abdussamed Acar

Recommended Posts

Abdussamed Acar
(düzenlendi)

@Mertol Kip  abi kasabım ama yine de anladım. Astronomi okuduğumu unutuyosun :)  ama evet harita ile hobi olarak uğraşmıştım bi ara... :biggrin:

Esasında fabrika da fazlasını satabildiğim ama maalesef pek enerjiyi artıramadığım, 5 yıl önce kurduğum 60 kW bi GES im var.  Eve daha basit bişey yaparak eğlenmeyi düşünüyordum, ondan sordum. Aslında amatör küçük bişey tahmin ettiğim kadar da ucuz sayılmazmış. Elimde bu bölgeye ait tarih/saat li üretim grafikleri var, günde ortalama 3-4 saat 10kW alabileceğim ileriye dönük bir kapasite çalışayım. Garajda ileriye dönük 2-3 elektrikliyi emzirebileceğim bir şey yapmayı düşünüyorum. Direkt güney cepheye bakan yaklaşık 30-35 derece 150 metrekare civarı bi çatım var. @Mehmet Göktürkhocam haklı, geliş açısını dikleştirmek için ekstra maliyete girmem pek efektif olmaz. Direkt güney cepheye dizer geçerim. Ben şimdiden kafamda bi proje çıkarayım kaşıntı tuttu. Araba da şimdiden 3500 e yaklaştı. :biggrin:

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
Selim Bilgin yazdı:

A6 arabaysa bunlar üç tekerli plastik bisiklet öyle söyleyeyim. 😄

+3,14159... ;)

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
(düzenlendi)
Abdussamed Acar yazdı:

@Mertol Kip  abi kasabım ama yine de anladım. Astronomi okuduğumu unutuyosun :)  ama evet harita ile hobi olarak uğraşmıştım bi ara... :biggrin:

Ben seni tanıdığımda AHL B kapısının orada (BaşarSoft muydu?) GPS için TR haritası ile mi ne birşeylerle uğraşıyordun. Bende update ler geç geliyor. Yoksa baba mesleğinin ne olduğunu biliyorum ama o sayılmaz. 

Abdussamed Acar yazdı:

Esasında fabrika da fazlasını satabildiğim ama maalesef pek enerjiyi artıramadığım, 5 yıl önce kurduğum 60 kW bi GES im var.  Eve daha basit bişey yaparak eğlenmeyi düşünüyordum, ondan sordum. Aslında amatör küçük bişey tahmin ettiğim kadar da ucuz sayılmazmış. Elimde bu bölgeye ait tarih/saat li üretim grafikleri var, günde ortalama 3-4 saat 10kW alabileceğim ileriye dönük bir kapasite çalışayım. Garajda ileriye dönük 2-3 elektrikliyi emzirebileceğim bir şey yapmayı düşünüyorum. Direkt güney cepheye bakan yaklaşık 30-35 derece 150 metrekare civarı bi çatım var. @Mehmet Göktürkhocam haklı, geliş açısını dikleştirmek için ekstra maliyete girmem pek efektif olmaz. Direkt güney cepheye dizer geçerim. Ben şimdiden kafamda bi proje çıkarayım kaşıntı tuttu. Araba da şimdiden 3500 e yaklaştı. :biggrin:

Ne uğraştıryon len bizi o zaman.

tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
Mertol Kip yazdı:

Ben seni tanıdığımda AHL B kapısının orada (BaşarSoft muydu?) GPS için TR haritası ile mi ne birşeylerle uğraşıyordun. Bende update ler geç geliyor. Yoksa baba mesleğinin ne olduğunu biliyorum ama o sayılmaz. 

Ne uğraştıryon len bizi o zaman.

Mng Bilgisayar A.Ş. :) Evet uzaktan algılama ile fotogrametrik harita üretimi, GIS üzerine falan çalışıyorduk. Asıl merkez ODTÜ Teknokent'te idi ama 1/1000 İstanbulun sayısallaştırma projesi için İstanbula gelmiştim. Hey gidi yıllar, 18-20 yıl olmuş neredeyse, hayat çok kısa yaw... :) 

Ben amatör bişeyi ucuza halledebilir miyim acaba diye malumat olsun diye sormuştum. Sen şimdi detay verince büyük projeler yapan GES çi nazımın geçtiği bi elemanı aradım 20kW için anahtar teslim proje ve kdv dahil yaklaşık 16K $ tutar dedi. Resmiyeti hallederim fazlasını da satarsın dedi... 

Başıma iş çıkarıyom resmen...

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Abdussamed Acar yazdı:

Mng Bilgisayar A.Ş. :) Evet uzaktan algılama ile fotogrametrik harita üretimi, GIS üzerine falan çalışıyorduk. Asıl merkez ODTÜ Teknokent'te idi ama 1/1000 İstanbulun sayısallaştırma projesi için İstanbula gelmiştim. Hey gidi yıllar, 18-20 yıl olmuş neredeyse, hayat çok kısa yaw... :) 

Ben amatör bişeyi ucuza halledebilir miyim acaba diye malumat olsun diye sormuştum. Sen şimdi detay verince büyük projeler yapan GES çi nazımın geçtiği bi elemanı aradım 20kW için anahtar teslim proje ve kdv dahil yaklaşık 16K $ tutar dedi. Resmiyeti hallederim fazlasını da satarsın dedi... 

Bende de ne salak hafıza varsa artık... Demek güncelleme gelse neler neler hatırlayacam :)

Amatör bir şey yapacaksan al bi smartmeter, 4 tane panel, yerli malı bi inverter, yok azıcık daha iyisi olsun dersen tomma falan da olur, 3-5 bin dolara biter.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
Mertol Kip yazdı:

Bende de ne salak hafıza varsa artık... Demek güncelleme gelse neler neler hatırlayacam :)

Teslaya geldi dün, cep telefonunu cebinden çıkarmaya üşenenler için, sol arka kapı kolunu 3 saniyeden uzun çekili tutunca şarj portu kilidini açıyormuş artık...  :tongue:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Abdussamed Acar yazdı:

Teslaya geldi dün, cep telefonunu cebinden çıkarmaya üşenenler için, sol arka kapı kolunu 3 saniyeden uzun çekili tutunca şarj portu kilidini açıyormuş artık...  :tongue:

ne? şarj portuna bastır açılıyor? şaka mı? 

Abdussamed Acar yazdı:

çok çok iyi sağlam birşeyse uygun gibi. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile elona siyah giysili adamlar ziyarete gelmiş sanırım, adam bir anda düzeldi yahu 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Göktürk yazdı:

ne? şarj portuna bastır açılıyor? şaka mı? 

Abdussamed Acar yazdı:

Soket kilidini açmak için.

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Abdussamed Acar yazdı:

Hoca bizimki içerden kilidi açınca bırakıyor diye makara yapıyordu size de gelmiş hayırlı olsun :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ben öyle makara mı yapmışım

O ip

E başkası çalarsa?

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Göktürk yazdı:

Ben öyle makara mı yapmışım

O ip

E başkası çalarsa?

e seninle konuşmadık mıydı kilidi açınca şarj duruyor dedim diye sen bize fakir muamelesi yapmıştın hani. Ben arabada uyuyom bile kilit ne pis fakirler falan demiştin. 

Oradaki konu kablonun çalınması falan değil sadece. Üstünden bilmem kaç kw geçen kabloyu birinin çekmemesi. Her türlü güvenlik riski o.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Kapıyı açınca evet durmamalı. Beleş boşta dursun demedik ki

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Göktürk yazdı:

Kapıyı açınca evet durmamalı. Beleş boşta dursun demedik ki

ya bıraq kalbimizi kırdın bi kere, siz fakirsiniz teslanız bile yok arabanızı içerden şarj edemiyonuz nidalarını unutmadık henüz.  :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...