Hasan Karabekiroglu Çarşamba 14:11 Yazar Paylaş Çarşamba 14:11 Köksal Yılmaz yazdı: Bulur da alamaz İlkay Başaran yazdı: Motor takozu bulamazsın Takozcuya yaptırrız yeniden. 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar Çarşamba 16:27 Paylaş Çarşamba 16:27 Nissan Y - trail den başlar dememiş kimse 😋 1 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 17:26 Paylaş Çarşamba 17:26 Hasan Karabekiroglu yazdı: Takozcuya yaptırrız yeniden. dönüşümlü mü Hasan Karabekiroglu yazdı: Yakıt, Mtv konu dışı fakirler konudan çıksın yani 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Çarşamba 17:31 Paylaş Çarşamba 17:31 İnan Çınar yazdı: Nissan Y - trail den başlar dememiş kimse 😋 Demedik evet, çünkü x trail 2 den başlar. 3 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Çarşamba 17:35 Paylaş Çarşamba 17:35 Aldın sandım yaa. Ne heyecanlandırıyorsun yav 2 Yorum bağlantısı
İnan Çınar Çarşamba 17:49 Paylaş Çarşamba 17:49 Çağlar Bayur yazdı: dönüşümlü mü Ortak danaya girer gibi motora girmişler😂 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök Çarşamba 18:18 Paylaş Çarşamba 18:18 (düzenlendi) Hasan Karabekiroglu yazdı: Takozcuya yaptırrız yeniden. Konu motor ama Bu arabaların ortak özelliği bu motorla daha çok tutulmuyor oluşları gibi geldi bana😂 Çarşamba 18:18 tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu Çarşamba 18:40 Yazar Paylaş Çarşamba 18:40 Çağlar Bayur yazdı: fakirler konudan çıksın yani Uzaktan çekirdek ile izleyebilirler İlkay Başaran yazdı: Demedik evet, çünkü x trail 2 den başlar. Megan da Fox.... öhömmm 4 den başlar... Oğuzkan Işık yazdı: Aldın sandım yaa. Ne heyecanlandırıyorsun yav Fragman... İnan Çınar yazdı: Ortak danaya girer gibi motora girmişler😂 Elde kalan ne motor var abi getir takalım şunlara demişler... Ali Gök yazdı: Konu motor ama Bu arabaların ortak özelliği bu motorla daha çok tutulmuyor oluşları gibi geldi bana😂 Bağzı moturlar böyle malesef Doblo nun da 2.0 multijeti var deli bişey ama millet 1.3 e alışkın olunca bünye kabul etmiyor. Renault da öyle, akla hemen 1.5 dci 1.3 tce geliyor diğerleri tırt gibi algılanıyor. 110luk connect gibi. Hala benim dastırın lpg 4x4 olduğuna inanmayanlar var. Yorum bağlantısı
Önder Özcan Çarşamba 19:14 Paylaş Çarşamba 19:14 Hasan Karabekiroglu yazdı: Bağzı moturlar böyle malesef Doblo nun da 2.0 multijeti var deli bişey ama millet 1.3 e alışkın olunca bünye kabul etmiyor. Renault da öyle, akla hemen 1.5 dci 1.3 tce geliyor diğerleri tırt gibi algılanıyor. 110luk connect gibi. Hala benim dastırın lpg 4x4 olduğuna inanmayanlar var. Senin Duster lpg 4x4 mü haddi canım... 3 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek Çarşamba 19:31 Paylaş Çarşamba 19:31 Malum bende t32 kasa var. 7-8 aydır kullanıyorum, çok memnunum. Keşke Türkiye'de 4x4'ü olsaydı. T31 kasada gördüğüm ise t32'ye göre sanki daha uzun ömürlü olsun diye yapmışlar. Tavan perdesi elektrikli değil ama mesela bozamazsın elle. T32'deki şanzıman cvt, bu torkta masraf çıkartabiliyormuş ama t31'de Jatco'nun masraf çıkartacağını sanmıyorum. Çıkarsa bile kronik değil. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Çarşamba 19:40 Paylaş Çarşamba 19:40 Hasan Karabekiroglu yazdı: Şu kasa X-Trail ler hakkında yorum, tavsiye ve eleştirilerinize talibim. Kombinasyonu 2.0 Dci 150 Hp 320 nm Motor Sanırım şanzıman 6 ileri Jatco 4x4 Yakıt, Mtv konu dışı Diğer yorumlar sizde (Temsili resim) bizim komşuya bundan aldırdım ben. yıllar önce aldığında 45 bin km de idi. 360 bin km de satıp sangyong aldı geçen aylarda. 1 gün memnuniyetsizlik yaşamadı. o kadar memnundu. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu Çarşamba 19:44 Paylaş Çarşamba 19:44 Arkadaşım benzinli olanını kullanıyor memnun kronik ariza yaşamadı. beraber zor olmayan şartlarda Araziye giriyoruz benim araç kadar güçlü değil gibi geliyor batınca çıkamıyor benzinli ve tork eksik olduğu için diye düşünüyorum birde lpg de etkili olabilir. Benim çok beğendiğim araçlardan bir tanesi sizin bahsettiğiniz kombinasyon. 2008 kasalarda üste tavada sis lambasi var çok ayrı bir hava katıyor Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Çarşamba 21:00 Paylaş Çarşamba 21:00 Hasan Karabekiroglu yazdı: Şu kasa X-Trail ler hakkında yorum, tavsiye ve eleştirilerinize talibim. Kombinasyonu 2.0 Dci 150 Hp 320 nm Motor Sanırım şanzıman 6 ileri Jatco 4x4 Yakıt, Mtv konu dışı Diğer yorumlar sizde (Temsili resim) Nissanın Renaulta bulaşmadan önceki son arazili jipi, temizse bence alınır. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu Çarşamba 21:07 Yazar Paylaş Çarşamba 21:07 Önder Özcan yazdı: Senin Duster lpg 4x4 mü haddi canım... Benzinli hemde. Emre Şimşek yazdı: Malum bende t32 kasa var. 7-8 aydır kullanıyorum, çok memnunum. Keşke Türkiye'de 4x4'ü olsaydı. T31 kasada gördüğüm ise t32'ye göre sanki daha uzun ömürlü olsun diye yapmışlar. Tavan perdesi elektrikli değil ama mesela bozamazsın elle. T32'deki şanzıman cvt, bu torkta masraf çıkartabiliyormuş ama t31'de Jatco'nun masraf çıkartacağını sanmıyorum. Çıkarsa bile kronik değil. T800 ler varmış ama Skynet daha piyasaya vermemiş.:D Doğan Arşiray yazdı: bizim komşuya bundan aldırdım ben. yıllar önce aldığında 45 bin km de idi. 360 bin km de satıp sangyong aldı geçen aylarda. 1 gün memnuniyetsizlik yaşamadı. o kadar memnundu. Mehmet Kazancıoğlu yazdı: üste tavada sis lambasi var çok ayrı bir hava katıyor Evet dikkatimi çekti güzel yöntem aslında. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Çarşamba 21:17 Paylaş Çarşamba 21:17 Hasan Karabekiroglu yazdı: Renault Master dakiler de mi bundan abi ? Mondeo ya da transit motoru derler :P ama o motorun olduğu transit tr de yoktur :∆ Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Aynı motor yürüyen şanzımana sahip 2011 renault koleos aracı 6 yıl 88 bin km kullandık, 7 yıl boyunca tek masrafı yağ bakımıydı. Kanımız hızlı akarken offroad merakı vardı. Rizenin dağlarında bi kere saplandığımı hatırlamam, yazılımla 175 hp civarı tadından yenmez, uzun yolu çok konforlu, 4 çekeri yarı yolda bırakmaz. Yakıt olarak şehir içi 9 litre ortalaması var. Uzun yolda 7 civarına düşer. 180 200 ile soluksuz gidiyor. Bu motorun 115 hp olanı renault trafik de kullanılıyor, 150 lik olanın kodu M9R, opelin arabalarında da çıkıyor bazen. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Emre Şimşek yazdı: Malum bende t32 kasa var. 7-8 aydır kullanıyorum, çok memnunum. Keşke Türkiye'de 4x4'ü olsaydı. T31 kasada gördüğüm ise t32'ye göre sanki daha uzun ömürlü olsun diye yapmışlar. Tavan perdesi elektrikli değil ama mesela bozamazsın elle. T32'deki şanzıman cvt, bu torkta masraf çıkartabiliyormuş ama t31'de Jatco'nun masraf çıkartacağını sanmıyorum. Çıkarsa bile kronik değil. t32 1.6 dizel düz 4x4 arkadaşım da var çok memnun ama 1.6 dizel her zaman korkutmuştur beni 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Fatih Keskin yazdı: t32 1.6 dizel düz 4x4 arkadaşım da var çok memnun ama 1.6 dizel her zaman korkutmuştur beni Renault tasarımı olduğu içinmi? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Metin Uzunoğlu yazdı: Renault tasarımı olduğu içinmi? Hocam ne yaptın Ali abi şimdi gelir.... 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Yavaş kızsın! Zloti lazım diye arar sonra görürüm onu. 1 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Tamer Topaç yazdı: Santa bakılabilir. Sorentoya ya da bakıyorum yedek olarak Şu kasadan Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Hasan Karabekiroglu yazdı: Sorentoya ya da bakıyorum yedek olarak Şu kasadan Bu kasa Sorento' da koltuk derileri biraz problemlidir. Çabuk deforme olabilmektedir. Bunlar 3 farklı donanımla geldi. XM, XM1, XM2 Herhangi bir kronik sorunu yok gibidir. Arada, emme sökülerek karbon temizliği ciğerlerini açar. Kullanıma bağlı şehir içi 8/10 litre, şehir dışı 5/7 litre. (D4HB 197 ps 450/nm 6 ileri tam otomatik) Her hafta sonu İzmit İstanbul yaparım. Denemelerim de çok olmuştur. 300-400 km otoban rekorum 4.6 ya da, 4,8 gibiydi. İlk kalkışta yolu kazır. 0-100 9 sn civarı. Ara hızlanmalarda, rampalarda, 2.0 TDCİ (140 ve 163 ps) Mondeo yanında gidemez. Diğer 1.6 dizel ya da, 1.8 Hibritler için gaza basmaya değmez. Çok rahat ibre sonunun altını görür. Performans düşüklüğü ve hafif siyah duman var ise, Turbo valfine bakılmalıdır. Amörtisörleri oldukça serttir. Bozuk yollarda hafif gürültü duyulabilmektedir. Virajlarda görece iyidir. Ben henüz yoldan kopartamadım ancak sonuçta bir SUV ve fazla aksiyon beklenmemeli. Direksiyon sistemi Focus 2 ile çok benzer yapıda sert ve toktur. Hızlandıkça sertleşen direksiyon, ilave olarak motor devrine göre de sertlik derecesini ayarlar. Şanzımanı biraz yavaş ama, çok kararlıdır. Eğim sensörüyle birlikte çalışan şanzıman asla saçmalamaz. Meşhur yelken moduyla 100 km hız ile rölanti devrinde ilerler (Ama ekranda alengirli yazılar yazmaz) Çekiş sistemi, şehir ve hafif arazide henüz beni sıkıntıya düşürmedi. Ancak bir Jeep değildir. Parça bulunabilirliği çok yüksektir. Santa Fe CM II ile birebir aynıdır. Dikkat edilmesi gereken durum, 2010 öncesi Santa Fe CM 1 ile hiç bir mekanik parçası uymaz. Fiyatlar bana göre uygundur. Başıma gelenler, Bir kere akü kutup başlarını sıcak su ile yıkarken şanzıman soketlerini ıslatmıştım. Ne kadar uyarı ışığı var ise, hepsi yanmıştı. Bir gün sonra düzelmişti. Depo şamandıra içindeki yakıt pompa motoru hassastır. Çeyrek depo altına düşürmemek gerekli. Yakıt göstergesi ışık yanık gezmem sonucu çekiciyle çektirmiştim. Başka da bir sorun yaşamadım. O dönem ben alırken çok araştırmış ve Santa' da karar kılmıştım. Santa CM II ve Sorento XM/1/2 arasındali farklar Sorento açılabilir panoramik cam tavan Santa sunroof Sorento önden klima Santa 3. Sıra koltuklar için ikinci klima Sorento tek koltuk elektrik Santa iki koltuk elektrik Sorento daha iyi arka diz mesafesi Santa daha büyük bagaj ve daha iyi 3. sıra koltuk diz mesafesi Soreto XM2 lerde başlıklarda ekran ve eğim iniş sınırlayıcısı Santa Kademeli koltuk ısıtmaları Ebeveyn aynası Soğutmalı orta konsol ve torpido Komple Pioneer ses sistemi Dikiz aynasına entegre geri görüş kamerası Gerçek deri koltuklar 6 2 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 17 saat önce Yazar Paylaş 17 saat önce Güzel derleme olmuş. İnsanın fikrini bile değiştirir. Evet itiraf ediyorum, baktım ilanlara ama kafama yatan araç bulamadım. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Hasan Karabekiroglu yazdı: Güzel derleme olmuş. İnsanın fikrini bile değiştirir. Evet itiraf ediyorum, baktım ilanlara ama kafama yatan araç bulamadım. Tecrübelerim. Başkan kızacak ama, yazmış oldum . 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts