İçeriğe Yönlendir

Yol Arkadaşım Scott

Cengizhan Bekir BAYRAM

Recommended Posts

Özgür ÇETİNKAYA

çocuğa bisiklet aldım ara sıra bende binerim dedim ama kıçım acıyor :D totoş büyük olunca kiloda var yakışmıyorda. Hele o yol bisikletlerinin selesi düşman başına :D Önerebileceğiniz sele var mıdır?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM

Normal pantolon ya da eşofmanla sürünce öyle oluyor malesef. :D biraz daha kalın jelli modeller tercih edilebilir. Bizim seleler incecik haliyle ama antremanlarda jel pedli tayt giydigimiz için ağrı olmuyor. :) Bide yıllarca biniyor olunca nasır tuttu. :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Cengizhan Bekir BAYRAM yazdı:

Normal pantolon ya da eşofmanla sürünce öyle oluyor malesef. :D biraz daha kalın jelli modeller tercih edilebilir. Bizim seleler incecik haliyle ama antremanlarda jel pedli tayt giydigimiz için ağrı olmuyor. :) Bide yıllarca biniyor olunca nasır tuttu. :D 

onları giysem ben recep ivedik gibi oluruz sanırım.

recep-kapak-1_4_3_1540470310.jpg

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

çocuğa bisiklet aldım ara sıra bende binerim dedim ama kıçım acıyor :D totoş büyük olunca kiloda var yakışmıyorda. Hele o yol bisikletlerinin selesi düşman başına :D Önerebileceğiniz sele var mıdır?

Jelli bisiklet iç çamaşırları var görünmez. Üstüne ergonomik sele kılıfı da oldukça faydası olur. 

IMG_9615.jpeg

IMG_9616.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Koray Demir yazdı:

Jelli bisiklet iç çamaşırları var görünmez. Üstüne ergonomik sele kılıfı da oldukça faydası olur. 

IMG_9615.jpeg

IMG_9616.jpeg

teşekkürler. Araştırıp almak lazım.

Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA

Bu videoyu nasıl hazırlıyorlar. Bir çok yerde aradım bulamadım.

Hız göstergesi ve rota önizlemesi

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Hız göstergesi ve rota önizlemesi

Kameranın özelliği. Kameranın kendi uygulamasında editlerken ekleyebiliyorsun. o bilgileri. İnsta360 da öyle. GoPro'da da öyledir diye tahmin ediyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Emin Önal yazdı:

Kameranın özelliği. Kameranın kendi uygulamasında editlerken ekleyebiliyorsun. o bilgileri. İnsta360 da öyle. GoPro'da da öyledir diye tahmin ediyorum. 

Bisikleti alalı 10 15km ancak sürdüm (tek seferde 10km )Diz kapaklarım çok ağrıyor sabahlara kadar ağrıyor. Kireçlenme mi var anlamadım ama bırakacağım böyle gider ise...

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Bisikleti alalı 10 15km ancak sürdüm (tek seferde 10km )Diz kapaklarım çok ağrıyor sabahlara kadar ağrıyor. Kireçlenme mi var anlamadım ama bırakacağım böyle gider ise...

Dizlerde eklem sıvısı kaybı olabilir. Ağrı varsa başlangıç için hafif tempo düz yol yapılacak katiyen yokuş çıkılmayacak. Önce ideal kiloya ulaşıp sonra egzersizle eklemleri ve tendonları güçlendirmek lazım kaslar zaten esnektir uyum sağlar. Eski bisikletçiyim, gençken günde 130 km civarı pedal basardım, ön çapraz bağlar zedelenince gazı kesmek durumunda kaldım dizleri aşırı yoran bir spor. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Bacak sakatlanması yaşayan birisi olarak tanıdık geldi senaryo. Tek seferde 10 km antrenmansız birisine fazla. Biraz o bölgeyi ısıtmak gerek. Bakalım ağrı geçecek mi eğer geçerse hamlıktır, yoksa tıbbi yardım alınması lazım. Bence bisikleti bırakmayın, bunun yerine fizyoterapist ya da ortopedi doktoru görsün. Bisikleti bırakmak çözüm olmayacak, ileride o dize ihtiyacınız olduğunda yarı yolda kalacaksınız. 

Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Çağrı Alaf yazdı:

Bacak sakatlanması yaşayan birisi olarak tanıdık geldi senaryo. Tek seferde 10 km antrenmansız birisine fazla. Biraz o bölgeyi ısıtmak gerek. Bakalım ağrı geçecek mi eğer geçerse hamlıktır, yoksa tıbbi yardım alınması lazım. Bence bisikleti bırakmayın, bunun yerine fizyoterapist ya da ortopedi doktoru görsün. Bisikleti bırakmak çözüm olmayacak, ileride o dize ihtiyacınız olduğunda yarı yolda kalacaksınız. 

Evet onu deneyeceğim. Ağrı geçtikten sonra tekrar bir deneme yapacağım. Eğer devam eder ise doktor yolu tutacağım...

Bacak kaslarında bir sorun var bisiklete o yüzden başladım sayılır. Bsiklet kullanıırken çok aprı yok indikten sonra evde otururken ağrıyor. Bence ağrılara iyi gelecek gibi hissediyorum.

Diz sıvısı arttıran bitkisel bir şey bulabilsem harika olacak.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Önerebileceğiniz sele

sele pedi alınabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Herhangi bir bisikletciye de bakılabilir. Aynı durum benim sele içinde mevcuttu. Bisikletciden uygun fiyatli buldum rahat ettim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Yeter yazdı:

Bisikletciden uygun fiyatli buldum rahat ettim.

350 ye aldım ben de 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Evet onu deneyeceğim. Ağrı geçtikten sonra tekrar bir deneme yapacağım. Eğer devam eder ise doktor yolu tutacağım...

Bacak kaslarında bir sorun var bisiklete o yüzden başladım sayılır. Bsiklet kullanıırken çok aprı yok indikten sonra evde otururken ağrıyor. Bence ağrılara iyi gelecek gibi hissediyorum.

Diz sıvısı arttıran bitkisel bir şey bulabilsem harika olacak.

Bildiğim kadarı ile eklem sıvısı enjeksiyon harici artan bir şey değil ancak kan dolaşımını hızlı tutmak, kilo vermek, düzenli egzersiz yapmak eklem sıvısından kaynaklı ağrıları azaltıyor belki iyileştiriyor. 

Bacağım kırıldığında diz ağrısı çok çektim. Çünkü diz etrafındaki kaslar zayıflamıştı ve bütün yük ekleme biniyordu. Şimdi kaslarımı ağrı çeke çeke tekrar geliştirdim düzenli fizyoterapiye gittim. Squat bile yapıyorum. 

Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM
(düzenlendi)
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

İlk sürüşte normal bu ağrılar. ben takımdan ayrıldıktan sonra 3-4 yıl binmedim. sonra tekrar basladıgımda 1 ay agrı çektim.  Hatta %13-16 arası  egimi olan bi yokuşta 12 km uzunlukta  sert idman yaptıgımdan kemik iliği ödemi oluşmuştu ilk zaman . sonra alıştı düzeldi. Agrıyor diye bırakma bence. Hafif hafif devam edilebilir.  Eskiden bir kas hafızası olmadıgı için ilk zaman agrı normal.

Ayrıca sele ayarını da dogru yapmak gerek. düşük ya da yüksek olması inanılmaz agrı yapar. 

tarihinde Cengizhan Bekir BAYRAM tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Yani hamlık mı yoksa dizde bir şey mi var onu tespit etmek gerek önce.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

DAYTONA 709 27.5" 9-V HD ve SPORTIVE 227C 28" 18-V HD bu iki bisiklet arasında kaldım.

İstanbul içi ve ara sıra iller arası gibi düşünebiliriz. İstanbul yolları genelde inişli çıkışlı. Hangi bisikleti önerirsiniz?
iyi forumlar.

Araziye girmiyorsanız şehir bisikleti daha mantıklı. Donanımları aynı zaten. Kadro açıları farklı haliyle kullanım yeri farklı oldugu için. ŞEhir içi bisikleti daha konforlu olur bu konuda.  Ayrıca MTB de aynakol daha küçük. ŞEhir içinde hızlanmalarda sorun yaşabilirsiniz. Digerinde aynakol 2 li . Büyük dişli de daha hızlı gidilebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Cengizhan Bekir BAYRAM yazdı:

Araziye girmiyorsanız şehir bisikleti daha mantıklı. Donanımları aynı zaten. Kadro açıları farklı haliyle kullanım yeri farklı oldugu için. ŞEhir içi bisikleti daha konforlu olur bu konuda.  Ayrıca MTB de aynakol daha küçük. ŞEhir içinde hızlanmalarda sorun yaşabilirsiniz. Digerinde aynakol 2 li . Büyük dişli de daha hızlı gidilebilir. 

peki bu bisikleti önerir misiniz?

Bu fiyatlara bunu alana kadar bunu al diyebileceğiniz bisiklet var mıdır?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...