İçeriğe Yönlendir

Rover 25 Nasıl Bilirsiniz?

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Dün yapacak hiç bir işim yokken, tamamen tesadüf sahibinden de Opellere bakıyordum. Sonra nasıl olduysa Rover streetwise bakıyor buldum kendimi. Temizi yoktu. Daha sonrada 25 baktım. Kendi kendime ( bana böyle bir şey lazım). Bir den heyecanlandım. Daha detaylı alıcı gibi bakmaya başladım. Baktıkça alma isteğim arttı. Aracı sokaklarda tek tük ve sahibinden de daha önce görmüşlüğüm var. Hatta çok uzun yıllar önce bir tanesini neredeyse alıyordum. Yapay zeka arkadaşa sorayım bakalım dedim. Moralim bozuldu. Verdiği bilgilerin bir kısmını aşağı yukarı önceden biliyordum ama bilmediğim başka şeylerde söyledi.

Rover 25, İngiliz otomobil üreticisi Rover Group tarafından 1999–2005 yılları arasında üretilmiş kompakt sınıf (B segmenti ile C segmenti arasında yer alan) bir hatchback modelidir. 

🚗 Genel Özellikler

• Üretim Yılı: 1999–2005

• Kasa Tipi: Hatchback (3 veya 5 kapılı)

• Motor Seçenekleri:

• Benzinli: 1.1L, 1.4L, 1.6L, 1.8L (VVC dahil), 2.0L

• Dizel: 2.0L L-serisi dizel motorlar

• Şanzıman: 5 ileri manuel veya CVT otomatik

• Çekiş: Önden çekişli

Artıları

• Yumuşak Sürüş Konforu: Süspansiyon sistemi İngiliz otomobillerine özgü şekilde konfora odaklıdır.

• Kompakt Boyut: Şehir içi kullanımda oldukça pratiktir.

• Uygun Fiyatlı: İkinci elde genellikle uygun fiyatlı bulunabilir.

• Motor Çeşitliliği: Özellikle 1.4 ve 1.6 motorlar hem ekonomik hem yeterli performans sunar.

Eksileri

• Yaş ve Parça Durumu: Üretimi 2005’te sona erdiği için birçok parçası zor bulunabilir.

• Dayanıklılık Sorunları: Özellikle Rover’ın K serisi motorlarında görülen silindir kapak contası (head gasket) problemleri yaygındır.

• İç Mekan Kalitesi: Modern otomobillere kıyasla plastik kalitesi ve ergonomi zayıf kalabilir.

• Güvenlik: Euro NCAP testlerinden düşük puanlar almıştır; modern güvenlik standartlarını karşılamaz.

🛠️ Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

• Silindir kapak contası daha önce değişmiş mi? Motor harareti var mı?

• Şanzıman geçişleri düzgün mü?

• Elektrik sisteminde (camlar, merkezi kilit, gösterge paneli) sorun var mı?

• Korozyon (pas) kontrolleri yapılmalı – özellikle şasi ve kapı altlarında.

🚙 Kime Hitap Eder?

Rover 25, genellikle ilk araba arayanlar, şehir içinde ekonomik ve küçük bir araç isteyenler ya da klasik otomobil meraklıları için uygun olabilir. Ancak bakım geçmişi iyi olan bir araç tercih edilmeli.

Sizin fikriniz nedir arkadaşlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

nasıl bi can sıkıntısıysa... En son canım bu kadar sıkıldığında evlenmiştim sdfsgfhgfshgds

• Beğen 1
  • Mutlu 9
  • Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Rover kraliyet ailesinin arabası. Kraliyet ailesi başa çıkamamış bak satmış sen nasıl başa çıkacaksın.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Rover’ın Honda ile parçaları aynıydı galiba. Ya da opelle mi?

Honda ile ortak parçası var. Sorunsuzken çok keyiflidir ama ona denk gelmek, sokakta külçe altın bulmakla eş değer..

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sigorta yapanı bile zor bulursun. 😂

Sen yaparsın.

Mehmet Ozyurek yazdı:

O kasayı sevmiyorum.

İlkay Başaran yazdı:

Rover kraliyet ailesinin arabası. Kraliyet ailesi başa çıkamamış bak satmış sen nasıl başa çıkacaksın.

Cem Işık yazdı:

Honda ile ortak parçası var. Sorunsuzken çok keyiflidir ama ona denk gelmek, sokakta külçe altın bulmakla eş değer..

İlkay Başaran yazdı:

Selçuk Bakış yazdı:

Sanayiciler bile bakmak istemiyor 

Mertol Kip yazdı:

nasıl bi can sıkıntısıysa... En son canım bu kadar sıkıldığında evlenmiştim sdfsgfhgfshgds

Mehmet Göktürk yazdı:

Koşarak uzaklaş

O kadar kötü yani. Siz bunları yazdıktan sonra bedava verseler almam artık.

Yorum bağlantısı
Murat Ekinci

Zamanında 214 si kullanmıştım satana kadar bir hal gelmişti, bir de freelander ım vardı 1.8 rover motorlu onda çok sorun yaşamamıştım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sigorta yapanı bile zor bulursun. 😂

Abi herkes mesleğiyle vurmuş adamı.  Ben de hastalanır hastaneye Rover le gelirsen bakmayız mı desem acaba 😂

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Rover’ın Honda ile parçaları aynıydı galiba. Ya da opelle mi?

Honda ile paylaşımlı da o model hondaların da parçası yok ki piyasada. 

Fatih Sarıkaya yazdı:

O kadar kötü yani. Siz bunları yazdıktan sonra bedava verseler almam artık.

Al al siteye heyecan gelsin biraz :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mertol Kip yazdı:

Al al siteye heyecan gelsin biraz

corsa c motorlu temiz tigra b bakınıyorum :D yurdum insanı pertini çıkarıp ilana koymuş.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

arkadaşım parçalarını getirtiyor tamir de yapıyordu artık motorcu oldu bıraktı. çoğu rovere bindim bir adet toplattım, zevkli araça, motorlerı termostat özürlü çözümü basit ama devamı yok. çok macera olur. altın kural: ucuzsa vardır bir hikmeti...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Mertol Kip yazdı:

Aha da aynı şeyi ben yaptım. Bir can sıkıntısında işi gücü bırakıp tamamen yeni bir şehirde yaşamaya başladım. Sonrakinde evlendim. Şu sıralar başka ülkelere bakıyorum :D

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Çağlar Bayur yazdı:

arkadaşım parçalarını getirtiyor tamir de yapıyordu artık motorcu oldu bıraktı. çoğu rovere bindim bir adet toplattım, zevkli araça, motorlerı termostat özürlü çözümü basit ama devamı yok. çok macera olur. altın kural: ucuzsa vardır bir hikmeti...

Tipi hoşuma gitti. Alıp satmak değil de son sahibi olarak almak istiyordum. İlk elden sahibi olan birinden almak, mesela.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Fatih Sarıkaya yazdı:

corsa c motorlu temiz tigra b bakınıyorum :D yurdum insanı pertini çıkarıp ilana koymuş.

Vakti zamaninda trans arabasiydi. Neyseki sonradan sari megane coupe'ler cikti da kurtuldu agshdjdjdj

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fatih Sarıkaya yazdı:

Alıp satmak değil de son sahibi olarak almak istiyordum. 

Bunu kesin olursun zaten :) 

Ama araba kapının önünde takozda yatıyor olabilir. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Güdek

Abi çok sadık arabalar, bi tutarsa elinden bir daha bırakmıyor :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...