İçeriğe Yönlendir

2011 1.5 Duster Sıfır Yapılan Motorda Duman Nedeni

Murat Ekinci

Recommended Posts

Murat Ekinci

Herkese merhaba , araca yakın zamanda 75 bin harcanarak motor yapıldı piston, segman, supap, eksantrik, triger, baskı balata vs değişim, enjektör pompa turbo revizyon yapıldı motor çekiş turboya girişi canavar gibi 6. viteste rampada banamasın demiyor o derece :)) şimdi gelelim soruna sabah ilk çalıştırmada 1 dakika kadar beyaz duman atıyor yoğun şekilde sonra kesiliyor  hatta dip gaz yapınca bile ne siyah ne beyaz duman gelmiyor. Ustanın dediği katalizör boşaltılmış boş durumda yeni katalizör alınacak ve tekrar yazılım atılacak sistem o zaman düzelir o duman katalizör den oluyor dedi. Dediğini yaptığım taktirde katalizör ve yazılım 25-30 bin arasında tutuyor sizce nedeni bu mudur neden yapar acebaa ?? :terle:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

enjektörden yapar, devir saati ne durumda bu dımanı atarken az gösterdği veya sıfırda kaldığı oluyor mu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Ekinci yazdı:

Herkese merhaba , araca yakın zamanda 75 bin harcanarak motor yapıldı piston, segman, supap, eksantrik, triger, baskı balata vs değişim, enjektör pompa turbo revizyon yapıldı motor çekiş turboya girişi canavar gibi 6. viteste rampada banamasın demiyor o derece :)) şimdi gelelim soruna sabah ilk çalıştırmada 1 dakika kadar beyaz duman atıyor yoğun şekilde sonra kesiliyor  hatta dip gaz yapınca bile ne siyah ne beyaz duman gelmiyor. Ustanın dediği katalizör boşaltılmış boş durumda yeni katalizör alınacak ve tekrar yazılım atılacak sistem o zaman düzelir o duman katalizör den oluyor dedi. Dediğini yaptığım taktirde katalizör ve yazılım 25-30 bin arasında tutuyor sizce nedeni bu mudur neden yapar acebaa ?? :terle:

Bence hiç elleşmeyin biraz incelemeye devam edin. su eksiliyor mu? eksilmiyor ise yanma kaynaklı. Sonuçta yanmada su oluşur. kondense oluyor. HAvalar ısınsın biraz daha bakının.  Ayrıca 1 dakika beyaz dumanın zararı yok bazı araçlar atar. atsın. 

Katalizör yoksa emisyondan nasıl geçeceksiniz?

Yorum bağlantısı
Murat Ekinci
Çağlar Bayur yazdı:

enjektörden yapar, devir saati ne durumda bu dımanı atarken az gösterdği veya sıfırda kaldığı oluyor mu

devir saati normal duruyor oynama yok, enjektörlerin revizyonu yapıldı sonrasında test sonuç değerleri çıktı olarak verildi değerleri tam olması gerektiği gibi 

Yorum bağlantısı
Murat Ekinci
Mehmet Göktürk yazdı:

Bence hiç elleşmeyin biraz incelemeye devam edin. su eksiliyor mu? eksilmiyor ise yanma kaynaklı. Sonuçta yanmada su oluşur. kondense oluyor. HAvalar ısınsın biraz daha bakının.  Ayrıca 1 dakika beyaz dumanın zararı yok bazı araçlar atar. atsın. 

Katalizör yoksa emisyondan nasıl geçeceksiniz?

Su eksiltme şuana kadar yok  su deposu  tam bakıyorum arada , yani ustalar da aynen sizin gibi diyor sürekli duman atmadığı için sorun yok bin diyorlar ama ben sıfır motor yapılmış motor da böyle durumların olmasından rahatsızlık duyarım, 3 ay sonra muayenesi var bakıp göreceğiz :biggrin: ama bir şekilde geçiyor daha önce bir aracımda kapılar açıldı fan son kademeye alındı devir yüksek şekilde sabit tutularak bir şekilde geçmişti .

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Ekinci yazdı:

enjektörlerin revizyonu yapıldı sonrasında test sonuç değerleri

bu şekilde başlayan hikayelerin bir çoüu değişim ile devam eder genelde. yani enjektörü yine de elemeyin bir kenarda dursun ihtimal, forumnda örnekleri çok ben de çok

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

forumnda örnekleri çok ben de çok

Sendeki enjektörler duruyor mu. satalım onları. 

Ulen dolar alana kadar enjektör alsaydık var ya.. 1'e 20 verdi enjektör. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Mehmet Ozyurek yazdı:

Cem Yılmaz'ın repliği geliyor hemen akla 

Dolardan hızlı yükseliyor pez...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

hibe ettyidim lem.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

hibe ettyidim lem.

Yuh.. dursa 80 bin rakat ederdi. 

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Çağlar Bayur yazdı:

hibe ettyidim lem.

Ah be abi ben alırdım onları. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...