İçeriğe Yönlendir

Eğri Direksiyon Duruşu ve Kayma Eğilimi

Onur Demirci

Recommended Posts

Onur Demirci

Merhabalar aracimda bridgestone turanza T005 215/55/R17 yaz lastikleri var daha 29binde ancak aracta sanki kayma egilimi hissediyorum.Rot balans icin goturdum ama rot ayarin bozuk dendi lazerle ayarladilar ancak direksiyonu serbest biraktigimda hafif sola dogru egildigini goruyorum.Ozellikle 100km hizi gecince sankk araba cok hizli gidiyor ve kontrolumden cikacak kayacak hissiyatin kapiliyorum.Abi elektrikli direksiyonlarda tam ortalamak olamiyor dendi cok  inanasim gelmedi.Gorselide ekledim desteginizi rica ederim. Screenshot_20250601_102636_WhatsApp.jpg.f2328671c9f9e0ddf8a09eb14c5439aa.jpg

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Neymiş neymiş? Elektriklide olmuyormus :hahahoho:  İple ayar yapan bile var.. o nasıl bir tespitmiş yahu.. Baska gercek bir ustaya götürün fıstık gibi yaparlar..

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Focus a bilgisayarla direksiyon ayarı yaptırmıştık biz. Ecuya bağlandı diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Metin Akbal yazdı:

Focus a bilgisayarla direksiyon ayarı yaptırmıştık biz. Ecuya bağlandı diye hatırlıyorum.

Usta pcye baglayip direksiyon açi sensörünu sifırladim dedi.Ancak soyle tarif edeyim düz bir otobanda gittigimi dusunun direksiyonu biraktigim an attigim gorseldeki hali aliyor ve sola dogru gidiyorum bunu farkli farkli yollarda denedim sonuc hep ayni oldu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Biraz basit olacak ancak lastik havalarını kontrol ettiler mi rot yapmadan önce veya sonra 

Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Biraz basit olacak ancak lastik havalarını kontrol ettiler mi rot yapmadan önce veya sonra 

Ettiler evet ancak söyle yaptilar önler 33 arkalari 32 ayarladilar.Lastigi degistirmekte aklima geliyor ancak 29binde lastik degistirmelimiyim emin degilim...ön arka degişim yaptirip denesemmi diye dusunuyorum

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)

Dengesiz Lastik Havası

Hatalı Direksiyon Açı Sensörü

Yamuk Şasi

Patlak Süspansiyon

Aşınık Porya Bilyası bu probleme yol açabilir. Aracın geçmişi temizse ya lastik hatalı ya rot. Bildiğim kadarıyla bazı lastikler üretim hatası kaynaklı yere düz basmıyor. Bir ihtimal. 

Bu arada hem Hidrolik hem elektrohidrolik hem de elektrikli arabalar kullandım. O usta hidrolik kafasıyla konuşup açı yorumu yapmış ama hatalı. Elektrikli direksiyon ok gibi olur öyle sağa sola paylı olmaz.

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Çağrı Alaf yazdı:

Dengesiz Lastik Havası

Hatalı Direksiyon Açı Sensörü

Yamuk Şasi

Patlak Süspansiyon

Aşınık Porya Bilyası bu probleme yol açabilir. Aracın geçmişi temizse ya lastik hatalı ya rot. Bildiğim kadarıyla bazı lastikler üretim hatası kaynaklı yere düz basmıyor. Bir ihtimal. 

Bu arada hem Hidrolik hem elektrohidrolik hem de elektrikli arabalar kullandım. O usta hidrolik kafasıyla konuşup açı yorumu yapmış ama hatalı. Elektrikli direksiyon ok gibi olur öyle sağa sola paylı olmaz.

Aracin gecmisi temiz lastikleride ön 33 arka 32 olarak ayarladilar.Suspansiyonda sorun varmi onu bilmiyorum ama usta ile teste ciktigimizda sorun yok demisti.Arac baska yöne gidiyorda ben surekli direksiyonla hafif dokunuslar yaparak duzeltiyor hissine kapaliyorum.Bu direksiyon acisini gorunce bir problem olduguna iyice inandim artik

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Onur Demirci yazdı:

Ettiler evet ancak söyle yaptilar önler 33 arkalari 32 ayarladilar.Lastigi degistirmekte aklima geliyor ancak 29binde lastik degistirmelimiyim emin degilim...ön arka degişim yaptirip denesemmi diye dusunuyorum

Lastikleri sag sol yapın hava basıncı ile hiç oynamadan direksiyon ters tarafa meyillenirse lastik değişimi düşünülebilir 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Onur Demirci yazdı:

Aracin gecmisi temiz lastikleride ön 33 arka 32 olarak ayarladilar.Suspansiyonda sorun varmi onu bilmiyorum ama usta ile teste ciktigimizda sorun yok demisti.Arac baska yöne gidiyorda ben surekli direksiyonla hafif dokunuslar yaparak duzeltiyor hissine kapaliyorum.Bu direksiyon acisini gorunce bir problem olduguna iyice inandim artik

Ön arka değil sağ sol dengesiz önemli. Lastik yüzeylerinde dengesiz aşınma varsa da bu problem meydana gelir. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Direksiyon açı sensörünü ayarlayabildiğinden emin miymiş usta?

Eğer arabada her şey yolunda ise jant, lastik.. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Lastikleri sag sol yapın hava basıncı ile hiç oynamadan direksiyon ters tarafa meyillenirse lastik değişimi düşünülebilir 

Jsntlı Kışlıklardan jantlı Yazlıklara geçince bende de olmuştu lastikleri yer değişince düzelmişti.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Emre Şimşek yazdı:

Direksiyon açı sensörünü ayarlayabildiğinden emin miymiş usta?

Eğer arabada her şey yolunda ise jant, lastik.. 

Usta bilgisayara baglayip 0 konumuna getirdi sanirim tamamen sifirladi

Metin Uzunoğlu yazdı:

Jsntlı Kışlıklardan jantlı Yazlıklara geçince bende de olmuştu lastikleri yer değişince düzelmişti.

Lastikleri ön-arka degistiricem gerekirse birdaha rot-balans yaptiricam..

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Kaliper sıkıyor olmasın. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Tamer Topaç yazdı:

Arka tekerleklere de rot ayarı yapılması gerekiyor.

Arka tekerlerede yaptilar ama hem bi tarafa cekme hemde 100u gecince aracta sanki yalpalama kayma hissi devam ediyor

Harun Kocaçalışkan yazdı:

Kaliper sıkıyor olmasın. 

Buna bakilmadi sanirim

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Onur Demirci yazdı:

Arka tekerlerede yaptilar ama hem bi tarafa cekme hemde 100u gecince aracta sanki yalpalama kayma hissi devam ediyor

Buna bakilmadi sanirim

Aks ve ya lastikler sağlam mı? Sanki lastiklerde sorun var gibi.

Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Tamer Topaç yazdı:

Tamer Topaç yazdı:

Akslarda sorun yok dedi usta,lastikler 29bin yapti daha yanaklarda vs sorun yok ama ic yapisini bilmiyorum bridgestone turanza 005 takili aracta 29binde yapisi bozuluyorsa cok uzucu..

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
(düzenlendi)
Onur Demirci yazdı:

sanki yalpalama kayma hissi devam ediyor

Uzun virajlarda bunu yapıyor mu? Kazınmış, bozuk asfaltta araba altınızdan kaçıyormuş gibi bir durum var mı?

Onur Demirci yazdı:

29bin yapti daha

Km' ye takılmayın. Bir çukur ya da, kaldırım taşına bakar.

tarihinde Tamer Topaç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Tamer Topaç yazdı:

Uzun virajlarda bunu yapıyor mu? Kazınmış, bozuk asfaltta araba altınızdan kaçıyormuş gibi bir durum var mı?

Km' ye takılmayın. Bir çukur ya da, kaldırım taşına bakar.

İzmirde yasıyorum yollarin durumu ortada ister istemez cukurlara giriyorum.Virajlarda pek problem yasamiyorum ama kazinmis aşfaltta sanki baska yöne dalacakmis gibi hareketleniyor.Lastikleri ön-arka degistirip bide oyle denemeyi dusunuyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...