Sühan Bozdağ Pazartesi 15:36 Paylaş Pazartesi 15:36 (düzenlendi) Herkese iyi forumlar. Daihatsu Feroza aracımda rölanti inip çıkmaya ve motor aşırı sarsıntılı çalışmaya başladı. Önce, var olan güçlü hava emiş sesi yüzünden emme manifoldu contasından şüphelendim. Contanın etrafını egzoz tamir macunuyla sıvayıp sonuç alamayınca, distribütör, bujiler ve buji kablolarını kontrol ettim. Her şey yolundaydı ama sorun devam ediyordu. Kulbütör kapağının üzerindeki valfe takılı olan hortumu çıkartıp ağzını tıkayınca rölanti düzeldi ve motor düzgün çalışmaya başladı. Hava emiş sesi de kayboldu. Valf kapaktan ayrılmadığı için söküp bakamadım ve arızası hakkında bir fikrim yok. Valfin ağzına kısa bir hortum takıp yere doğru sarkıttım ve karbüratöre giden hortumun ağzını da bir vida ile tıkayarak kapattım. Her şey yolunda gibi şimdilik. Pcv valfinin ne işe yaradığı hakkında bir araştırma yapınca, çevreye ve motora zarar vermemek için nasıl bir önlem alabileceğimi düşünmeye başladım. Valfin çıkışından aşağıya sarkıttığım hortumun ucuna mesela basit bir yakıt filtresi takmak sorunu çözer mi? Uzun yol yaptığımda bu hortumdan yağ püskürme ihtimali oluşur mu? Motora uzun ya da kısa vadede zarar verir miyim? Çıkma bir bir kulbütör kapağı bulana kadar günü nasıl kurtarırım? Yorumlarınızı bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum. Pazartesi 15:43 tarihinde Sühan Bozdağ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 17:06 Paylaş Pazartesi 17:06 https://www.teknobin.com/product/universal-car-oil-catch-can-kit-polish-baffled-automotive-reservoir-tank-300ml-with-breather-aluminum-compact-dual-cylinder/?srsltid=AfmBOortaJiPQcrIn777cNzJy516b0kBxtAGqWk61U61pc_V1QouA5Q-PTE mantığı bu, böyle bir şey yapılabilir basit malzemeden 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts