İçeriğe Yönlendir

Cam Düğme Tesisatı

Baran Arslan
Çözüme git Baran Arslan tarafından,

Recommended Posts

Baran Arslan

Herkese merhabalar bu gün tesadüfen 1 yıla yakındır çalışmayan sol camımın arızasını buldum motoru bozuldu sanıyordum motoru sökmesi zor ve perçinli diye ertelemiştim.Bu gün LPG ECU m arızalandı ve değiştirmişken lpg tuşunu vs değiştirdim direksiyonun aşşağı tarafını toplarken cam tuşundan gelen sokete baktım tekrar tuşa bastım cam açılmadı. Sokete elimle baktım elim dokunduğu zaman cam yavaşça açıldı ancak soket ve kablolar inanılmaz ısınıyor eğer elimle dokunmazsam cam açılmıyor. Cam düğmesinden gelen sokette soketin içerisinden çıkan 3 kablo var ve boşta daha önceden kesilmiş. Bunların birine şase mi vermeliyim nasıl bir yol izleyebilirim ? Cam tuş soketine dediğim gibi elimle dokununca hafif bastırınca açılıyor ancak çok fazla ısınıyor ve çok yavaş açılıyor. Aynı işlemi sağ cam için yaptım sıkıntısız hızlı bir şekilde açılıyor ve ısınma problemi olmuyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bunca kısa sürede kablo ısınıyor ise camda sıkışma olabilir, motorda sıkışma olabilir? soketin içi erimiş olabilir? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baran Arslan

Abi cam yavaş açılıyor ancak soketin içinde erime yok. Elimle dokunmazsam sokete hiç açılmıyor elimle dokunursam yavaş yavaş açılıyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Baran Arslan yazdı:

Elimle dokunmazsam sokete hiç açılmıyor elimle dokunursam yavaş yavaş açılıyor. 

soket içindeki erkek dişi pinler gözden geçirilimeli ilk olarak. basit ve etkili 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

cam açma düğmesi büyük ihtimal yan sanayidir. bu tarz sorunlar çıkabiliyor. ilaveten kabloya ek yapılan yerler lehimle birleştirilmeli. cam hattından yüksek akım geçtiği için ısınma kötü sonuçlar doğurabilir.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Baran Arslan

Coşku hocam cam düğmem orijinal dediğiniz gibi tesisata bakacağım.

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Baran Arslan
(düzenlendi)

Arkadaşlar sorunu çözdüm bu iğrenç alarm cihazının kalıntılarından bi türlü kurtulamadım bu cihazları takmanın mantığı neydi çözebilmiş değilim  :) daha önce hiç görmediğim şekilde halının altından dolandırıp torpidoya doğru cam düğme tesisatından hat çekmişler tabi buralara ulaşmak için koltuk ve orta konsolu söktüm uğraştırdı biraz. Düğme tesisatını orijinale çevirdim cam halen yavaş açılıyor ama en azından açılıyor önceden tepki vermiyordu bazen tıkanıyor büyük ihtimalle motor almam gerekecek. Sorun biraz uğraştırdı ancak orijinal ve temiz bir şekilde çözmüş oldum. Yardımlarınız için teşekkürler @Coşku Mert @Çağlar Bayur.

WhatsApp Image 2025-06-03 at 14.23.52.jpeg

tarihinde Baran Arslan tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

otomatik cam kaldırma için yapılmış olabilir belki? bu soketlerden tesisatttan hayır gelmezdi iyi olmuş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baran Arslan

Dediğin gibi olabilir abi bi taraftan iyi oldu aslında dediğin gibi temizlenmiş oldu. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...