İçeriğe Yönlendir

Frenlerden Biri Daha Çabuk Bitmiş

Cafer Celik

Recommended Posts

Cafer Celik

Bugün lastikleri değişirken fren balatalarından soldaki diğerine göre daha hızlı bittiğini farkettim. Bu normal mi? Normal değilse sorun ne olabilir? Değiştirdiğimde ne marka takayım? Üstündekiler breakis diye marka takmışlardı. 

IMG_6444.jpeg

IMG_6442.jpeg

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Fren kaliperi arızalı değişecek. Fren hidroliği düzenli olarak değişmiş miydi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Frak ne kadar anlayamadım?  resimler biri sağ sol ise bu kadar görünen fark normal. Balatayı bu seviyeye kadar düşürmek hata. Ben hiç beklemem ötmesini beklemeden sona gelmeden rutin kontrol eder değiştiririm.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Balata zaten bitmiş. Değişmesi lazım. Pimleri de greslenir. Yine aynısı olursa, kaliper arızalı olabilir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

önce kaliper pimlerini kontrol edin çıkarın temizleyin tekrar gresleyin körükleri yıpranmışsa onlarıda değiştirin tekrar devam ederse pimlerin kendisi veya kaliper değişmesi gerekebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cafer Celik

Teşekkürler arkadaşlar. Yarın uzun yola çıkacam. Çıkmadan değişeyim mi dersiniz

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz
(düzenlendi)

20-30 km gitikten sonra elinizi yakmadan kontrollü şekilde dokunun 1 taraf çok sıcak bir taraf soğuk ise kaliper arızalıdır(Büyük ihtimalle pimi rahat hareket etmiyordur,güzelce temizlenip grafitli gress yağı ile yağlanınca düzelmesi gerek)

tarihinde Ferhat Yavuz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Cafer Celik yazdı:

Teşekkürler arkadaşlar. Yarın uzun yola çıkacam. Çıkmadan değişeyim mi dersiniz

Bence değişin. Güvenli sınırın altına çok düşmüşünüz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Gördüğüm kadarıyla disklerin durumu da iyi değil. Balata ile birlikle diskleri de değişirseniz iyi olur. 

Yorum bağlantısı
Cafer Celik

Şimdilik disklere torna yapıldı ve hela pagid marka balatalar takıldı. Bu marka nasıldır bilginiz var mı arkadaşlar 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
Cafer Celik yazdı:

Şimdilik disklere torna yapıldı ve hela pagid marka balatalar takıldı. Bu marka nasıldır bilginiz var mı arkadaşlar 

İyidir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...