Mehmet Dagdeviren 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Herkese Merhabalar... Yaklaşık 2-3 aydır sol ayağımda özellikle eğilip kalkarken bi ağrı yaşıyorum.Doktora gittim mr istedi ve sonuç çıktı.Çapraz bağlarda sorun yok ama menisküste 2.derece yırtıklar mevcut.Doktor sporcu olmadığım için ameliyata gerek yok dedi.Ama fizik tedavi önerdi.Etrafınızda illaki bu sorunu tecrübe etmiş insanlar vardır.Fizik tedavinin bi faydası oluyormu? Ayrıca bana tavsiye edeceğiniz bi tedavi yöntemi varmı? Hepinize sağlıklı günler dilerim... Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Bende de var, ameliyat olmadım. Üst baldırı güçlendirerek ve hareketlerinize dikkat ederek bir kaç ay sabırla iyi olursunuz. Yalnız ilk ters harekette tekrar eder. Bendeki daha kötü. Bazen kilitleniyor ama ameliyat olup bir ay yatmak zor. Kilo varsa biraz verin, yük azalacağından rahatlarsınız. Fizik tedaviye gittim bu arada faydasını gördüm. Ama sonradan tekrar edebilir. 2 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Bacak kaslarınızı kuvvetlendirmeniz eklem açıklığı için çok iyi olacak ve süper hissedeceksiniz. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Eklem doku hasarında öncelikle ilaç ve fizik tedavisi devamında, duruma göre operasyon olabilir/olmayabilir de. Bu süreçte kilo vermeniz, egzersiz yapmanız, destekleyici beslenme ve sizi rahatsız eden hareketlerden kaçınmanız gerekir. Fizik tedavisi genelde işe yarar ancak, sonrasında dikkat etmeniz tedaviyi başa döndürmemeniz açısından önemlidir. Fizik tedavi yöntemleri, ilgili bölgedeki kas/iskelet sistemini güçlendirmeye ya da, bölgedeki hasarı uyararak, vücudun o bölgeyi iyileştirmesini hızlandırmaya yardımcı olmak için yapılır. Benim de sol dizimde bir benzer durum var ve dikkat ediyorum. Merdiven inerken sağ çapraz, çıkarken sol çapraz çıkıyorum. Eğilip kalkmalarda ise, sağ dizime yük bindiriyorum ama bu durum, belimdeki fıtıkları rahatsız edebiliyor. Herkesin vücut yapısı, yaşadığı ortam, yaptığı iş vs vs farklıdır. Doktorunuzun belirlediği yol haritasında ilerlemek daha doğrudur. 1 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Tv karşısında bacağı alta alıp oturmayı hayatınızdan çıkartın bu arada. Bisiklet kullanırken de sele çok alçak olmasın. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 4 Haziran Yazar Paylaş 4 Haziran İlkay Başaran yazdı: Tv karşısında bacağı alta alıp oturmayı hayatınızdan çıkartın bu arada. Bisiklet kullanırken de sele çok alçak olmasın. İlkay abi. Pedal çevirmenin daha fazla o kısıma zararı olmaz mı? Yoksa tam tersi bi etkisimi oluyor? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Mehmet Dagdeviren yazdı: İlkay abi. Pedal çevirmenin daha fazla o kısıma zararı olmaz mı? Yoksa tam tersi bi etkisimi oluyor? Bende sağ dizde 2.seviye var aynı sizdeki gibi. Maksimum 3 gün aralık verip minimum 5 km bisiklet kullanıyorum ve çok iyi geliyor. Üst bacak kası kuvvetlendiğinde eklemdeki baskı azalıyor. Doktorun dediği bacağın 90 derece ve daha dar açı yapmasına izin vermeyin demişti. 2.seviyeye takılmayın bence ben 15 senedir aynı seviye ile yaşıyorum ve ağrı sızı yok. Tüm nüfusa mr çekilse hiç kıkırdak hasarı olmayan diz oranı yüzde biri geçmez. Arabaya inip binerken dikkat edin. Önce kendinizi çevirip 2 ayakla inip binin arabaya. Yani inerken dönün ve iki ayağı yere basıp inin, binerken de tersi. 1 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 4 Haziran Paylaş 4 Haziran İyi bir fizik tedavi ile düzelirsiniz çok ayakta kalmayacaksınız , alaturka wc kullanmayacaksınız 1 ay çok dikkat edip zorlamayın bol bol dinlenin geçer.Direnç bantlarıyla oturduğunuz yerden kasları geliştirin.Ben ayak bileğinden 2 kere ameliyat oldum toplam 1 sene değneklerle gezdim, öncesinde hiç dikkat etmedim ağrı kesicilerle kremlerle savuşturdum ağrıları ama hata yapmışım keşke 1 ay değneklerle yürüyüp hiç basmadan iyileşmesini bekleseydim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 4 Haziran Yazar Paylaş 4 Haziran İlkay Başaran yazdı: Bende sağ dizde 2.seviye var aynı sizdeki gibi. Maksimum 3 gün aralık verip minimum 5 km bisiklet kullanıyorum ve çok iyi geliyor. Üst bacak kası kuvvetlendiğinde eklemdeki baskı azalıyor. Doktorun dediği bacağın 90 derece ve daha dar açı yapmasına izin vermeyin demişti. 2.seviyeye takılmayın bence ben 15 senedir aynı seviye ile yaşıyorum ve ağrı sızı yok. Tüm nüfusa mr çekilse hiç kıkırdak hasarı olmayan diz oranı yüzde biri geçmez. Arabaya inip binerken dikkat edin. Önce kendinizi çevirip 2 ayakla inip binin arabaya. Yani inerken dönün ve iki ayağı yere basıp inin, binerken de tersi. Ferhat Yavuz yazdı: İyi bir fizik tedavi ile düzelirsiniz çok ayakta kalmayacaksınız , alaturka wc kullanmayacaksınız 1 ay çok dikkat edip zorlamayın bol bol dinlenin geçer.Direnç bantlarıyla oturduğunuz yerden kasları geliştirin.Ben ayak bileğinden 2 kere ameliyat oldum toplam 1 sene değneklerle gezdim, öncesinde hiç dikkat etmedim ağrı kesicilerle kremlerle savuşturdum ağrıları ama hata yapmışım keşke 1 ay değneklerle yürüyüp hiç basmadan iyileşmesini bekleseydim. Çok Teşekkür ederim. Dikkate alıcam. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 4 Haziran Paylaş 4 Haziran İlkay Başaran yazdı: Tv karşısında bacağı alta alıp oturmayı hayatınızdan çıkartın bu arada. Geleneksel oturma tarzımız. 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 4 Haziran Paylaş 4 Haziran 2 dizimde de yırtık mevcut. Bir ara merdiven çıkamaz durumdaydım. aynı zamanda kıkırdak yapı tamamen bozulmuş. Ameliyat haricinde bir çözüm yok dedi doktor ama olamayacağımı söyleyince dikkat etmem gereken noktaları iletti ben de ona uyarak sorunsuz devam ediyorum şimdilik. İlkay Başaran yazdı: Tv karşısında bacağı alta alıp oturmayı hayatınızdan çıkartın Kesinlikle. 90dereceden daha fazla kıvırmamaya özen gösterin. çök kalk hareketini yapmamaya gayret edin. -çok sık kullanıyorsanız araç çok önemli. örneğin clio, koltuk yapısı düz alçak boy uzun. haliyle kalça ve ayak harici destek kısmı hiç yok. yani alçak olan koltuk baldıra destek yapacak yapıda değilse tüm yük dizlere biniyor. yazıyla zor anlatılır bu durum fotoda dikkat ederseniz koltuk alt minderi düz yapıda arkada doğru eğimi az. böyle olunca tüm yük dize biniyor. şirket aracı clio kullandım 1 yıl. merdiven çıkamaz hale geldim. Taigo aldım şirkete ağrı kalmadı. bu mavi olanı da iş değiştirdiğim ara dönemde 1-2 ay kullandım yine başladı ağrılarım. 3 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 4 Haziran Yazar Paylaş 4 Haziran Onur Demir yazdı: 2 dizimde de yırtık mevcut. Bir ara merdiven çıkamaz durumdaydım. aynı zamanda kıkırdak yapı tamamen bozulmuş. Ameliyat haricinde bir çözüm yok dedi doktor ama olamayacağımı söyleyince dikkat etmem gereken noktaları iletti ben de ona uyarak sorunsuz devam ediyorum şimdilik. Kesinlikle. 90dereceden daha fazla kıvırmamaya özen gösterin. çök kalk hareketini yapmamaya gayret edin. -çok sık kullanıyorsanız araç çok önemli. örneğin clio, koltuk yapısı düz alçak boy uzun. haliyle kalça ve ayak harici destek kısmı hiç yok. yani alçak olan koltuk baldıra destek yapacak yapıda değilse tüm yük dizlere biniyor. yazıyla zor anlatılır bu durum fotoda dikkat ederseniz koltuk alt minderi düz yapıda arkada doğru eğimi az. böyle olunca tüm yük dize biniyor. şirket aracı clio kullandım 1 yıl. merdiven çıkamaz hale geldim. Taigo aldım şirkete ağrı kalmadı. bu mavi olanı da iş değiştirdiğim ara dönemde 1-2 ay kullandım yine başladı ağrılarım. Evden çalıştığım için araçla pek işim olmuyor.İyiki de olmuyor,bu dönemde bahsettiğiniz gibi sıkıntı yaşayabilirdim.Araç manuel ayrıca. Önerilerinizi dikkate alacağım. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Mehmet Dagdeviren yazdı: Evden çalıştığım için araçla pek işim olmuyor.İyiki de olmuyor,bu dönemde bahsettiğiniz gibi sıkıntı yaşayabilirdim.Araç manuel ayrıca. Önerilerinizi dikkate alacağım. Herşeyi söylemişler ama birşeyi atlamışlar: Kolestrol coşturmayacak kadar kelle-paça yemeniz lazım. Fizik tedavi ile birlikte iyileşmeyi sağlamak için gerekli kolajeni alacağınız tek yer. Kolajen haplarını düşünmeyin bile, bir faydaları yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 4 Haziran Yazar Paylaş 4 Haziran Cihat Küçükay yazdı: Herşeyi söylemişler ama birşeyi atlamışlar: Kolestrol coşturmayacak kadar kelle-paça yemeniz lazım. Fizik tedavi ile birlikte iyileşmeyi sağlamak için gerekli kolajeni alacağınız tek yer. Kolajen haplarını düşünmeyin bile, bir faydaları yok. Kelle paça çok içerim.Kolajenin toz halini eşim kullanıyor faydasını gördüğünü söylüyor. Solgarın vitaminini kullanıyorum.Doktor vitaminde kullanmam gerektiğini söyledi. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 5 Haziran Paylaş 5 Haziran Mehmet Dagdeviren yazdı: Kelle paça çok içerim.Kolajenin toz halini eşim kullanıyor faydasını gördüğünü söylüyor. Solgarın vitaminini kullanıyorum.Doktor vitaminde kullanmam gerektiğini söyledi. İçiyorsanız sorun yok. Eczacı bir arkadaşım 1 kutu kolajen hapında 1 kase çorbanın verdiği kolajenin anca olduğunu söylemişti. Birini bir öğünde alıyorsunuz, birini bir ayda... Vücudunuzun vitamine ihtiyacı olduğunu doktor söylüyorsa zaten üstüne konuşmaya gerek yok, doktor kontrolünde devam edin. Özellikle belirtmeye çalıştığım şey, herşeyi haplardan beklemeyin. Doğal yollarla bazı ihtiyaçları gidermek daha hızlı iyileşmenizi sağlar. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts