Harun Kocaçalışkan Çarşamba 09:47 Paylaş Çarşamba 09:47 Evet hortum küçük ama turbun büyüğü burada :S Ney nerden nasıl hortumlanıyor kim neyi kendine bağladı kanalizasyon borusu neyse konumuz bu değildi. Şimdi benim arabamın su hortumlarından biri can sıkıntısından yırtıldı. Hortumun fiyatını sordum 1500 ila 2000 tl arası fiyatlar verildi orjinal hortuma. Ayrıca gelmesi için servisten beklemek vs gerekiyordu. Ustam da benzer bir hortumu idareten taktı yenisini alınca değişiriz dedi ancak şu an bir sorun olmadığı için değiştirmedim. Velhasıl hortumu yurtdışından bir şekilde (O kendini biliyor) getirttim. Hortum kaç para dersiniz? Ebay'da 12 Pound ve kargo ücretsiz. Yani 650 tl civarında bir para. Peki asıl bomba ney? Hortum Türkiye'de üretilmiş. Şimdi Almanya'da merkezi bulunan bir fabrika dünyanın her yerinde malzeme ürettirebilir bunda bir sıkıntı yok. Adamlar bu hortumu Türkiye'de bir fabrikada ürettiriyor. Bu hortum muhtemelen önce Almanya'ya ihraç ediliyor oradan İngiltere'ye gidiyor. Sonra orada üstüne bütün vergiler karlar vs. koyularak İngiltere'de 650 tl ye satılabiliyor. (Kur farkları meselesine hiç girmiyorum ona girersek olay çığrından çıkar) Ancak aynı hortum bu sefer aynı firmanın Türkiye'deki temsilcisi tarafından yedek parça olarak ithal ediliyor. Üstüne yine vergiler ve kar marjları koyuluyor ama bu sefer parçanın fiyatı 3 katına çıkıyor. Veya aynı hortum yine Türkiye'de üretilerek direk buradaki servisin deposuna giriyor artık lojistik ve dağıtım ağlarını bilmiyorum. He bu arada bu parçayı İngiltere'de yerleşik olan marka ebay üzerinde direkt satarken siz Türkiye'de servisten bu parçayı internetten direkt alamıyorsunuz veya bayiler üzerinden alabiliyorsunuz. Haydi gelelim bu altıüstü bir hortum. Neticede üretilmesinde bir zorluk görmüyorum. Muhtemelen bunu Türkiye'de üretecek yüzlerce firma vardır. (İBRAŞ, ÜÇEL) Peki bu hortumun yan sanayisi ne kadar? 3 pound. Şimdi orjinal parça takıntısı veya yan sanayi parçadan uzak durma noktasında nasıl bir pozisyon almalıyız ben açıkçası anlamadım. Bu hortumu yerel pazara verirken daha dandik mi yapıyorlar? Ya da yan sanayi parçalar o kadar da kötü değil de bizi mi kandırıyorlar. Ben mesela ABA marka rulman taktım arabama şu an gayet güzel görünüyor. Özetle; Yerli yedek parça sanayimiz sanıldığı kadar kötü değil (Dandik Çin mallarını yan sanayi diye satanlar hariç) Orjinal diye aldığınız bazı ürünler aslında farklı tedarikçiler tarafından sağlanıyor ve bunların arasında Türk firmaların sayısı da az değil. Arabanıza yedek parça alırken kalitesinden emin olduğunuz bir yerli üretim yan sanayi varsa almakta sakınca görmüyorum artık. (Arada uçuk fark yoksa) 7 Yorum bağlantısı
Recep Demirci Çarşamba 10:11 Paylaş Çarşamba 10:11 TDI motor araçlarda da kronik bir problem olan hortum var sızıntı yapıyor. Servis bu hortuma 14.400 ₺ fiyat verdi gerçi anladığım kadarıyla o bölgenin set halindeki fiyatı,tek bu hortum satılmıyor yada satmak istemiyorlar öyle anladım. Fakat yurtdışı fiyatı 70 USD $ gibi bir fiyattı. Muadil yerli markalarda muhtelif fiyatlar var ama servisin verdiği fiyata yaklaşmıyor. Tamirci yan sanayi bir ürün taktı şimdilik durum iyi. Herşeyi en pahalısından alıyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan Çarşamba 11:18 Paylaş Çarşamba 11:18 Benzer durumu bende yaşamıştım. İmkansız bulamazsın hiç aramayın denen Astra F yakıt depo hortumu meğerse yaşadığım Bursa şehrinde küçük sanayi sitesinde üretiliyormuş. İş yerine telefonla ulaşıp elden satın almıştım. https://www.yildizhortum.com/opel/fuel-tank-hose-806117/ 2 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan Çarşamba 11:21 Yazar Paylaş Çarşamba 11:21 Mustafa Erkan yazdı: Benzer durumu bende yaşamıştım. İmkansız bulamazsın hiç aramayın denen Astra F yakıt depo hortumu meğerse yaşadığım Bursa şehrinde küçük sanayi sitesinde üretiliyormuş. İş yerine telefonla ulaşıp elden satın almıştım. https://www.yildizhortum.com/opel/fuel-tank-hose-806117/ Arkadaşlarla Mondeo arabalar için manifold havalandırma contası aldık. Türkiye'de bir kauçuk firması üretiyor. Adamları aradık adam dedi ilk defa Türkiye'den birisi arıyor biz genelde yurtdışına satıyoruz dedi. 15 tane aldık toplu olarak. Ruslar falan hep değiştiriyor bu parçayı bizdekilerin haberi bile yok. 8 Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru Çarşamba 11:44 Paylaş Çarşamba 11:44 Vatan hainligi + teröristlik + hortumculuk yaftasına az kalmış aman dikkat Yorum bağlantısı
Ali Gök Çarşamba 12:38 Paylaş Çarşamba 12:38 Harun Kocaçalışkan yazdı: Arkadaşlarla Mondeo arabalar için manifold havalandırma contası aldık. Türkiye'de bir kauçuk firması üretiyor. Adamları aradık adam dedi ilk defa Türkiye'den birisi arıyor biz genelde yurtdışına satıyoruz dedi. 15 tane aldık toplu olarak. Ruslar falan hep değiştiriyor bu parçayı bizdekilerin haberi bile yok. neresine takılıyor bu parça arabanın. bende en önde bir yağlanma görüyorum o manifolddan ön tarafa gelen parça var ya en önünde resim çekerim Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan Çarşamba 12:48 Yazar Paylaş Çarşamba 12:48 Ali Gök yazdı: neresine takılıyor bu parça arabanın. bende en önde bir yağlanma görüyorum o manifolddan ön tarafa gelen parça var ya en önünde resim çekerim 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz Çarşamba 13:12 Paylaş Çarşamba 13:12 Brava kalorifer oringi lazım oldu tanesi 250 lira artı 80 kargo 580 lira para istediler gittim sanayiye tanesi 4 liradan 2 tane viton oring aldım taktım 2 senedir de ne akıttı ne de kaçırdı utanma kalmamış millette Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Çarşamba 13:33 Paylaş Çarşamba 13:33 Vay bize... Şu hikayeyi okuyan bir şeyleri düzeltmek için bir şey yapmalı. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök Çarşamba 13:40 Paylaş Çarşamba 13:40 Harun Kocaçalışkan yazdı: yok benimki bu değil . internetten temsili bi resim ekledim kırmızı ile boyadığım yerde var terleme bi temizledim balata spreyiyle takip edecem vidalarını flan tam sıktım ama ordan başlamış terleme Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan Çarşamba 13:42 Yazar Paylaş Çarşamba 13:42 Ali Gök yazdı: yok benimki bu değil . internetten temsili bi resim ekledim kırmızı ile boyadığım yerde var terleme bi temizledim balata spreyiyle takip edecem vidalarını flan tam sıktım ama ordan başlamış terleme Orda oring var ama oraya gelen yağın sebebi bu attığım parça. Bu parça özelliği yitirince emme manifoldundan yağ turboya ordan intercoolere ordan da buradan sızıyor. Yorum bağlantısı
Ali Gök Çarşamba 13:44 Paylaş Çarşamba 13:44 Harun Kocaçalışkan yazdı: Orda oring var ama oraya gelen yağın sebebi bu attığım parça. Bu parça özelliği yitirince emme manifoldundan yağ turboya ordan intercoolere ordan da buradan sızıyor. öncelikle bu senin aldığın parçayı bende değişeyim o zaman belki keser ordaki yağlanmayı. nasıl satın alacaz Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan Çarşamba 14:35 Yazar Paylaş Çarşamba 14:35 Ali Gök yazdı: öncelikle bu senin aldığın parçayı bende değişeyim o zaman belki keser ordaki yağlanmayı. nasıl satın alacaz Bilmiyom ebaya bak Arkadasa sorayim fazla varsa yollariz Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Çarşamba 14:48 Paylaş Çarşamba 14:48 Durum her markada aynı, hatta japonlarda daha da abartı fiyatlar var, Bir japon aracını yedek parçacıdan toplasanız 10 kat fiyata mal edersiniz derlerdi sanayide. Duruma firma şu açıdan bakıyor, kullanıcı bu hortumu iç piyasadan zaten bulamaz x5 yapalım fiyata diyorlar. Konuyla alakasız ama Columbia giyim ürünlerinde de Türkiye fiyatları inanılmaz yüksek, distrübitör kazanıyor parayı. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Çarşamba 15:18 Paylaş Çarşamba 15:18 Harun hocam güzel bir konuya deginip güzel kazanımlar elde etmişsin teşekkür ederim. Ayrıca konuda ihtiyacı olanlar için link verilmesi de iyi olmuş. Bu yağ kaçıran conta tırnaklı kulbutor kapaginin altındaki conta mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 15:28 Paylaş Çarşamba 15:28 Mehmet Ozyurek yazdı: Vay bize... Şu hikayeyi okuyan bir şeyleri düzeltmek için bir şey yapmalı. audi alabilir mesela? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Çarşamba 15:40 Paylaş Çarşamba 15:40 Çağlar Bayur yazdı: audi alabilir mesela? A3 olmalı. 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan Çarşamba 16:12 Yazar Paylaş Çarşamba 16:12 Mehmet Yeter yazdı: Harun hocam güzel bir konuya deginip güzel kazanımlar elde etmişsin teşekkür ederim. Ayrıca konuda ihtiyacı olanlar için link verilmesi de iyi olmuş. Bu yağ kaçıran conta tırnaklı kulbutor kapaginin altındaki conta mi? Aynen 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal Çarşamba 18:32 Paylaş Çarşamba 18:32 Aytac Sakal yazdı: Capturdan memnunum ama yeni bir maceraya atılma zamanı geliyor ; hazırlıklar başladı. Paspasları yeniledim , bagaj amortisörleri iyice yumuşadı ortada bagajı tutamıyordu.Servise sordum tanesine 3700 tl civarı fiyat çektiler.!!.Malum Alışveriş sitelerinden birinden sipariş verdim geldi uymadı piston boyu 5 cm uzun başka satıcıdan sipariş verdim 2 adet 406.80 tl geldi kendim bağladım ; halloldu. Sipariş verdiğim piston 620 N gelenlerde aynı ama daha sert.Hiç problem değil tanesine 3700 vereceğime 10 taķım alır bagaja atarım. Capturun Bagaj amortisörlerini yenileyeceğim servise sordum tanesine 3700 tl fiyat çektiler Alışveriş sitesinde 406 tl tl ye 2 adet alıp bağladım. Çok fazla fiyat farkı var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts