Tansu Kalafatoğlu Dün saat 10:36 Paylaş Dün saat 10:36 Halit Bolkan tivit atmış. 79 iq altına sürücü belgesi verilmeyecek diye haberler varmış. Ortalık toz duman olur 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 10:48 Paylaş Dün saat 10:48 Sıkıntı yok benim iq 119 çıkmıştı. 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Dün saat 11:21 Paylaş Dün saat 11:21 Ülkenin yarısının ehliyeti iptal mi şimdi? 1 7 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 11:23 Yazar Paylaş Dün saat 11:23 Hüseyin Sönmez yazdı: Ülkenin yarısının ehliyeti iptal mi şimdi? diğer taraftan bakınca şoförlük çok iyi para eder 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Dün saat 11:24 Paylaş Dün saat 11:24 Ali Darbaz yazdı: Sıkıntı yok benim iq 119 çıkmıştı. benim de 150 filan. iki tane ehliyet alabiliyormuyuz? bir uşağa bir bana? 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık Dün saat 11:27 Paylaş Dün saat 11:27 5-6 sene öne ehliyet yenilemek için aile hekimine gittiğimde, arkasındaki duvarda asılı diplomasını gösterip, "bak bakalım hangi okuldan mezun olmuşum ?" diye sordu. Okudum bende Hacettepe Tıp diye. oo gözlerin maşallahı var deyip olur vermişti. Bu zihniyetle bir test yapılmayacaktır umarım.. 10 3 Yorum bağlantısı
İnan Çınar Dün saat 11:34 Paylaş Dün saat 11:34 En son dün böyle bir talepte bulunmuştum. Sesimi duyan olmuş demek ki... Araç sürmek gerçekten IQ isteyen bir olay. Yorum bağlantısı
Emrah Altun Dün saat 11:34 Paylaş Dün saat 11:34 İtinayla sahte IQ testi ayarlanır... 1 1 3 Yorum bağlantısı
İnan Çınar Dün saat 11:36 Paylaş Dün saat 11:36 Emrah Altun yazdı: İtinayla sahte IQ testi ayarlanır... Sahte doktora ameliyat olmak gibi bişey. Yorum bağlantısı
Emrah Altun Dün saat 11:42 Paylaş Dün saat 11:42 İnan Çınar yazdı: Sahte doktora ameliyat olmak gibi bişey. Iq meselesi hocam. Karıştırma şimdi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 11:56 Yazar Paylaş Dün saat 11:56 iq testi çok saçma olur bence. mahkemelerden de dönebilir. ehliyet sınavı daha teknik sorularla yapılıp, direksiyon sınavı da zorlaştırılırsa bu iş çözülür. halit bolkan yeni gazeteci değil. böyle bir tiviti neden attı anlamadım Yorum bağlantısı
Metin Akbal Dün saat 12:12 Paylaş Dün saat 12:12 Daha çok şey için lazım da buraya yazamam. Evlilik ve çocuk yapmak için kesinlikle şart ama. 7 2 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin Dün saat 12:20 Paylaş Dün saat 12:20 Tansu Kalafatoğlu yazdı: iq testi çok saçma olur bence. mahkemelerden de dönebilir. ehliyet sınavı daha teknik sorularla yapılıp, direksiyon sınavı da zorlaştırılırsa bu iş çözülür. halit bolkan yeni gazeteci değil. böyle bir tiviti neden attı anlamadım Direksiyon sınavı zorlaşsa bile bir şekilde onu da ezberleyerek geçiyorlar. Bizde mental anlamda ehliyet alamayacak adamlara ehliyet veriliyor. IQ sorunu değil ahlak sorunu var, kurallara uymamak için direnen insan sorunu var maalesef.Sadece trafikte değil her yerde. IQ'su yüksek olanda da sorun var. Eğitimle de olmuyor. Çözemiyorum gerçekten bu işi. 4 Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ Dün saat 12:29 Paylaş Dün saat 12:29 79 iq maymundan hallice, ehliyet alamamaları iyi olur ama psikopatların da zeka düzeyleri oldukça yüksek oluyor. Trafikte asıl sorun psikopatlar. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Dün saat 12:37 Paylaş Dün saat 12:37 Hüseyin Sönmez yazdı: Ülkenin yarısının ehliyeti iptal mi şimdi? çok iyimser gördüm sizi, mecliste kaç vekil kalır sizce? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 13:17 Paylaş Dün saat 13:17 beyaz kod düğmesi göçer.... imkansız öyle bir test Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 14:30 Paylaş Dün saat 14:30 Zeka değil de.. Psikoteknik muayene her ehliyet için şart olmalı.. Yolda sopayı alıp koşanların ehliyetleri de kesinlikle kalıcı olarak iptal edilmeli.. Mesela ben olsam bu ehliyeti iptal ederim.. Bu hareketin sebebi her ne olursa olsun.. https://www.sabah.com.tr/video/yasam/hem-trafikte-kaynak-yapti-hem-de-darp-etmeye-calisti-video 2 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Dün saat 15:12 Paylaş Dün saat 15:12 Bence iq testi yerine bazı kuralları ihlal edenleri ceza kestikten sonra bir dinlenme noktasına alıp dinlene dinlene dövseler sorun çözülür. Bayramda trafik zaten malum, insanlar saatlerce bekliyor. 1 tane 159 iq çıkıp emniyet şeridinden gidebildiği kadar gidiyor ve sonra araya giriyor. Neden? Çünkü o 159 iq bir tek o akıl ediyor bunu. En basit örnek bu mesela, doğrudan kurudukça sulamak suretiyle masaj yapmak lazım 1 1 Yorum bağlantısı
Fırat Önal Dün saat 15:29 Paylaş Dün saat 15:29 Cezalar, mantıklı ve caydırıcı olmalı. Ehliyeti kaybetmek kolay olmalı. Ayrıca ehliyet sınavındaki sorular daha kapsamlı ve seçici olmalı. Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 17:18 Paylaş Dün saat 17:18 Ü.Emre Kartal yazdı: Bence iq testi yerine bazı kuralları ihlal edenleri ceza kestikten sonra bir dinlenme noktasına alıp dinlene dinlene dövseler sorun çözülür. +1 Fırat Önal yazdı: Cezalar, mantıklı ve caydırıcı olmalı. Ehliyeti kaybetmek kolay olmalı. Ayrıca ehliyet sınavındaki sorular daha kapsamlı ve seçici olmalı. Ehliyet falan hikaye. Bizim insanımızın anladığı iki şey var. 1 Dayak 2 Donuna kadar almak. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 18:48 Paylaş Dün saat 18:48 vesile ile 29/12/2015 https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/12/20151229-5.htm madde 9: 79 altı IQ zaten zeka geriliği olarak tanımlanmış durumda, yeni değil dağılabilirz. 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Turan Dün saat 20:16 Paylaş Dün saat 20:16 Hafif düzeyde öğrencilerin olduğu Özel Eğitim Meslek Lisesi/Okulunda çalıştığım dönemde, bizim öğrenciler için yüzde 40 - 50 gibi hafif mental gibi terimler kullanılıyordu. Okuldan mezun olurken diploma alıyorlardı, bir dönem o diploması olanlar ehliyet alabildi sonrasında ise üste Çağlar abinin de yazdığı gibi bir karar ile verilmedi gibi durumlar oluştu. Sonrasında yine bazı hastalık gruplarına hak tanındı ve yine onlara ehliyet alabilmesi için şartlar getirildi. Dediğim gruplar dışında İQ testi yapılarak ehliyet verilmesi/verilmemesi biraz zor, zeka testleri çok karmaşık uygulaması zor, geçerliliği de farklı, hafif düzeyde zihinsel gerilik harici bu işe girilmez diye düşünüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 20:39 Yazar Paylaş Dün saat 20:39 Eyüp Çetin yazdı: Eğitimle de olmuyor. Çözemiyorum gerçekten bu işi. basit. Parası olan eziyor. para çok değilse, arkası kalabalık olan eziyor. Sosyal ülkelerde bu iki olgu devlette toplanmışken bizde halkta toplanıyor. Böylede derebeyi gibi bir şey ortaya çıkıyor. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 20:53 Paylaş Dün saat 20:53 Eyüp Çetin yazdı: Çözemiyorum gerçekten bu işi. Solomon Asch bunu 1953 te deney ile açıklamış, sonuç: çözmeye çalışmak çok yorucu . vesile ile 1974 milgram deneyi daha efsane.... https://tr.wikipedia.org/wiki/Milgram_deneyi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts