İçeriğe Yönlendir

Downpipe

Ozkan çoban

Recommended Posts

Ozkan çoban

Herkese iyi akşamlar aracımın katalizörü,orta susturucu ve son susturucusu aktif şekilde ancak sanki aracı boğuyormuş daha rahat gidecekken bir şey engel oluyormuş gibime geliyor servisime götürdüm (2crAnkara) bakımları eksiksiz şekilde ve hiçbirşey yok dendi bende bu sebepten ötürü sadece katı iptal edip downpipe yaptırmayı düşünüyorum sizlerden ricam bu konuda bana bilgi ve tecrübelerinizi aktarmak olacaktır..Teşekkürler

(Bu arada aracımda soft bir stage1 yazılım mevcut)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benzinli motorda pek bir şey ifade etmez bu iptal, aşırı tıkalı deil ise, tsi da bu tip iptaller beyin tarafından hoş karşılanamyabilir, hararete bile sebep olabilir, araştırmalı bunu

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Yaptırılabilir, düzgün bir egzozla zehir ☠️ ama ilk çevirme de paketlenme garanti.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Katalitikten aşağıda adam gibi bir verim almak için önce yukarı bi temiz bi para harcamak lazım. Tek Stage1 yazılımla olmaz. Arabanın verdiği nefes bir yere kadar önemli bir de nasıl nefes alıyor o kontrol edilmeli. O ikisi beraber yapılırsa verim alınır. Yani teoride işe yarar, pratikte çok bir şey olmaz. Egzoz muayenesine gün sayarsın, bir de çevreyi kirletirsin. Aracın hem düşük hacimli hem de yüksek sıkıştırmalı. Katalitikten geri vuran basınca (sırasıyla 0-2000RPM'de 1.5-3.0psi'den daha az) motorun yüksek süratte ihtiyacı var. Bu ters basınç yüksek olursa da alçak olursa da motor performansı ve yakıt tasarrufu negatif etkilenir. Bu kat iptalleri böyle gelişigüzel yapılarak motorların mühendisliği göz ardı ediliyor. Sonra hatalı patlamalar, arıza ışıkları, o arıza ışıklarını söndüren ek kurnazlıklar vesaire vesaire. 

Kısaca önermem. Araç zaten o hacimle elinden geleni yapıyordur. Haddi o kadar o motorun. Stage1 bile fazla benim gözümde ama araç bende olsa en fazla o kadar oynardım. 

• Beğen 3
  • Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Ses çıkacakmı? çıkacaksa o na göre bir yorum yapacağım. sessiz sedasız olacaksa hiç durmamak lazım içi artık doldu ise.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Doğan Arşiray yazdı:

Ses çıkacakmı? çıkacaksa o na göre bir yorum yapacağım. sessiz sedasız olacaksa hiç durmamak lazım içi artık doldu ise.

benzinli ve lpg takılmamış bir tsi araçta katalizör dolma ihtyiamli var mı habi araç orjinal ise ?

Eğer stage 1 yazılım ile ilgili bir sıkıntı var ise katalizörde hasar oluşabilir katalizör konusunda şüpheniz var ise volkan egzoz nokta atışı yapar ama piyasaya göre pahalı bir

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gülmez yazdı:

benzinli ve lpg takılmamış bir tsi araçta katalizör dolma ihtyiamli var mı habi araç orjinal ise ?

Eğer stage 1 yazılım ile ilgili bir sıkıntı var ise katalizörde hasar oluşabilir katalizör konusunda şüpheniz var ise volkan egzoz nokta atışı yapar ama piyasaya göre pahalı bir

TSI ise herşey mümkün. schrodingerin motoru gibi. süperpoze halde. hem bozuk hem değil. ben herşeyi beklerim ama LPG yoksa dolması zor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...