Görkem Karakaş Dün saat 17:12 Paylaş Dün saat 17:12 Dün yakın arkadaşıma bi focus 3 dizel aldık. Titanium ve 115 hp. 110 bin km. Kendisinde zaten 1.4 tdci 68 hp fiesta vardı. Arabada ilk çalıştırmada yoğun titreşimli çalıştığını fark ettim kulaklardan takozlardan şüphendim tabi. Eksperde ustaya kontrol edin diye ricada bulundum eksper sonrası motorun gayet düzenli çalıştığını kulaklarda da herhangi sorun olmadığını söylediler. Tam olarak hissi benzinli 3 silindirli motor gibi titreşimi var. Buna karşın arkadan takip ederek gittik ekspere zerre duman atma yok. Yakıt değerleri normal hızlanma normal. Dönüş yolunda 100 km ben kullandım. Gidişi ok gibi arabanın. 6. Viteste yarım gaz 180-190 lı hızlara hiç kasmadan çıktı. Hiç bi soru işareti yok. Ben yinede sormak istedim forumda baktım biraz denk gelmedim. Üstadların yorumlarını bekliyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 17:32 Paylaş Dün saat 17:32 volant olabilir, vesile ile eksperin kontrol ettiğine ben güvenmem ford ustası baksın 2 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Aynı motoru kullanan c Max aracımı 12 yıl kullandım. Kulaklarda sorun yoksa ( ki kulaklar kronik sıkıntısı bu araçların) oyumu volanttan yana kullanıyorum. Baskı balata ne zaman değişmiş ve bu işlemde volant değişmiş mi? Eğer değişim olacaksa tekrar hareketli volant ile değişim tavsiye ediyorum. Sabit volant daha ucuz ama konforu baltalıyor. Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 23 saat önce Yazar Paylaş 23 saat önce Çağlar Bayur yazdı: volant olabilir, vesile ile eksperin kontrol ettiğine ben güvenmem ford ustası baksın Bi gösterelim abi teşekkür ederim İnan Çınar yazdı: Aynı motoru kullanan c Max aracımı 12 yıl kullandım. Kulaklarda sorun yoksa ( ki kulaklar kronik sıkıntısı bu araçların) oyumu volanttan yana kullanıyorum. Baskı balata ne zaman değişmiş ve bu işlemde volant değişmiş mi? Eğer değişim olacaksa tekrar hareketli volant ile değişim tavsiye ediyorum. Sabit volant daha ucuz ama konforu baltalıyor. Araba 110 binde. Baskı balata orjinal sanırım. Yani bakım geçmişinde görmedik. Debriyaj hissiyatı da çok iyi şuanda Yorum bağlantısı
İnan Çınar 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Görkem Karakaş yazdı: Bi gösterelim abi teşekkür ederim Araba 110 binde. Baskı balata orjinal sanırım. Yani bakım geçmişinde görmedik. Debriyaj hissiyatı da çok iyi şuanda Bir sıkıntı yoksa kurcalamaya da gerek yok bence. Volant tek başına yolda bırakmaz. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Takozların sağlam olması titreşim olmaması manasına gelmiyor. Pandemi öncesinde dizel fiestamın motor takozunu değiştirmem gerekti. O dönem piyasada orjinal takoz bulamadım. Bulduğum yerler çok ciddi fazla istediler. Mecburen bir markanın takozunu taktık. Motor kasaya binmiyordu artık ancak titreşim yalnızca biraz azalmıştı. 6 ay geçmedi eskisinden kötü oldu kışa dönünce. Rölantide göğüste zırıltılar, motorda aşırı titreşimler vs. Orjinalini aldım, beraberinde diğer takozları da değiştirdim. Sorun ortadan kalktı. 100k olan bir dizel fordda takozlar hiç değişmedi ise veya orjinal olarak takılmadıysa ilk şüpheli orası 1 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Görkem tekrardan hayırlı olsun. Senin sorununu Ispartadaki Ayaz kardeşler hem tespit eder hemde çözer. Eğer titreşim çok değil ise bakıma götürdüğünüzde gösterin. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Fırat Önal yazdı: Görkem tekrardan hayırlı olsun. Senin sorununu Ispartadaki Ayaz kardeşler hem tespit eder hemde çözer. Eğer titreşim çok değil ise bakıma götürdüğünüzde gösterin. Aklımda abi ilk oraya gösteririz. Kendi arabamdaki sorunları hep giderdiler memnunum Teşekkür ederim İnan Çınar yazdı: Bir sıkıntı yoksa kurcalamaya da gerek yok bence. Volant tek başına yolda bırakmaz. Bende aynını düşünüyorum. Sorun volansa zaten hiç dokunmayız bi süre. Eli bollaşınca bi bakıma girer çıkar. Km düşük olduğundan uzun süre binmek istiyor Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 saat önce Paylaş 10 saat önce İnan Çınar yazdı: Aynı motoru kullanan c Max aracımı 12 yıl kullandım. Kulaklarda sorun yoksa ( ki kulaklar kronik sıkıntısı bu araçların) oyumu volanttan yana kullanıyorum. Baskı balata ne zaman değişmiş ve bu işlemde volant değişmiş mi? Eğer değişim olacaksa tekrar hareketli volant ile değişim tavsiye ediyorum. Sabit volant daha ucuz ama konforu baltalıyor. eskiden sabit volandan başka birşey yoktu. ne kadar baltalayabilirki? Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Youtubedan volan şikayetlerine baktım tam benzer sayılmaz. Alt üst motor takozları düşüncem güçlendi. Ustaya gitmeden bilemeyeceğiz tabi Teşekkür ederim herkese Yorum bağlantısı
Recommended Posts