İçeriğe Yönlendir

Klima için Alternatif

Ayhan Uğur

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Servet Aydın yazdı:

Doğal ısıyla da enerji de üretiyor ya pertiel. Denemiştim hani yaptığım sistemde. Verimi artmıştı ama akım olarak hesapladım. Aşağıda ısı daha sakin olur doğru. Hava alımı vs. Bak şindi durduk yere fikrim geldi

orda tersine çalışıyor amaç öyleyse o başka. soğutma ise tam tersi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Servet Aydın yazdı:

Pertieli unut. Kabini soğutmak için 4-5kw güç üretmen lazım ki ona da alternatör dayanmaz. Dayansa da yakıt korkunç artar. Ha illaki yapılacaksa araç tavanı en uygun yer. Isınan tarafı tavan sacına bağlarsan doğal olarak ısı elde edersin. Pertiel daha az enerji ile soğutma yapar. Sıvı vs uğraşmadan direk alğminyum panelden üfleme yaparsın

Geçenlerde Broadwayda tirlardaki gibi tavandan klima takılmış sistem gördüm.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Cinliler8n bi aleti var yemu da mi ne gormustum. Cama takiyorsun, split klima kilikli bir sey :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mertol Kip yazdı:

Cinliler8n bi aleti var yemu da mi ne gormustum. Cama takiyorsun, split klima kilikli bir sey :)

Benim VW resmini kimse dikkate almadı. O gerçek klima.  swamp cooler denen hikaye. Çok nemli iklim harici faydalı. 

Alt kısmına DIY videosunu da koyduk. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Benim VW resmini kimse dikkate almadı. O gerçek klima.  swamp cooler denen hikaye. Çok nemli iklim harici faydalı. 

Alt kısmına DIY videosunu da koyduk. 

Diyarbakırda çok görmüştüm 2000lerin başında bu tip birşeye büyük fan eklemişler dükkanlarda vs hep vardı. İçinde saman var nemlendiriyorlar sürekli. Sistem aynı sanırım hocam. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Diyarbakırda çok görmüştüm 2000lerin başında bu tip birşeye büyük fan eklemişler dükkanlarda vs hep vardı. İçinde saman var nemlendiriyorlar sürekli. Sistem aynı sanırım hocam. 

aynı mantık, saman da su ile temas eden hava miktarını fazlalaştırmak için. 

hocanın da dediği detay öenmli, İStanbul gibi yerde çok işe yaramıyor ama etkisi sınırlı, çorum da olsa daha soğuk hava üflüyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

aynı mantık, saman da su ile temas eden hava miktarını fazlalaştırmak için. 

hocanın da dediği detay öenmli, İStanbul gibi yerde çok işe yaramıyor ama etkisi sınırlı, çorum da olsa daha soğuk hava üflüyor

Su hal değiştirirken ısı alıyor ortamdan haliyle önce saman sonra etrafından geçen hava serinliyor.

Karpuzu kesip güneşe koymak gibi.

Terlemenin mantığıyla aynı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Karpuzu kesip güneşe koymak gibi.

kesme, ıslak havluya sar güneşe koy, en soğuk yeri de ortası olur, ben zaten tek orasını yiyom gerisini atıom, teknede isen ağa sar denize at, yol byounca soğuyor... ip sağlam olsun ama 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

kesme, ıslak havluya sar güneşe koy, en soğuk yeri de ortası olur, ben zaten tek orasını yiyom gerisini atıom, teknede isen ağa sar denize at, yol byounca soğuyor... ip sağlam olsun ama 

40 milde suya girmez o seke seke gelir

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
İlkay Başaran yazdı:

EVaporatif soğutucu o, yani buharlaşmanın etkisiyle soğutma etkisi vermek üzerine kurulu. "Sulu klima" falan da derler. Çok nemli bölgelerde yemez. Hani bir şelalenin yanında durusanız serinlik gelir ya, onun gibi.

Öte yandan yazmışlar ama Peltier modülü  ile araç soğutamazsınız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...