Çağlar Bayur 11 saat önce Paylaş 11 saat önce İlkay Başaran yazdı: Bekleriz Ayvalığa. Ayvalık Altınovada sokaktaki insandan daha fazla köpek var hele akşam saatlerinde. Çocuklarımızı sokağa bırakmaya korkuyoruz. gözlemsel sayım o 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Evde artan yemeği kaldırıma dökmeyi hayvanseverlik zanneden insanlardan bıktık. Elinde 10 kg mamayı sokaklara avuç avuç dökenlerden bıktık. Basacak yer yok yahu heryer renk renk mama. Bunlar erkek civcivlerden yapılıyor tabi satın alıp sokağa dökünce de hayvansever oluyorsun. İyi kafa. MAlibu bile yapmıyor bu kafayı... Çağlar Bayur yazdı: gözlemsel sayım o Sabah büyüğü araba ile bırakıyorum otobüs durağına. İlla birimizin çocuğu ölecek ya da kafa derisi köpek tarafından koparılacak ki ses duyulsun ve önlem alınsın. Bnagladeş gibi memleket valla helal olsun.... Daha önce de yazdık sınıfsaf bir sıkıntı bu. Sarıyerde yaşayan adam bilmiyor anadoludaki başıboş hayvan terörünü 4 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Çağlar Bayur yazdı: daha 15 yıldır besi hayvan sayımı yapılmayan coğrafyada, sokak analizini kim yapmış ? tuik mesela. İlkay Başaran yazdı: Evde artan yemeği kaldırıma dökmeyi hayvanseverlik zanneden insanlardan bıktık. Daha önce de yazdık sınıfsaf bir sıkıntı bu. Sarıyerde yaşayan adam bilmiyor anadoludaki başıboş hayvan terörünü işte bu mesela ayvalıkta ciddi bir problem ama ankara çayyolunda böyle bir şey yok. en zengin semt ama köpek sürüsü yaşamıyor. çok neta ma görece bir durum yani. bununla birlikte bilimsel gözlem yok ki metodoloji heryerde çalışsın. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Doğan Arşiray yazdı: tuik mesela. Ben anlayamıyorum yahu cidden. Tüik vs. Yatan köpeklerin arasında yürümek zorunda kalıyoruz arkadaşım ne sayımı ne tüiği. Ben gördüğüme bakarım. Köpekten geçilmiyor yalan mı söyleyeceğiz nedir ben anlamadım ki. Gözüme mi inanacağım istsanbuldan ahkam kesen adama mı çok ilginç Vicdanım izin vermiyor yoksa yapacağımı biliyorum ben de işte. Bir tane çocuğun hayatını dünyadaki tüm köpekler ödemez. Ödese ne olur ya birinin çocuğunun kılına zarar gelse var mı telafisi... 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 saat önce Paylaş 10 saat önce işte onu diyorum. burada yok, orada olanı anlamasını bekleme kimsenin. yerel otorite işini yapmalı en başta. ayvalıkta bir sürü manyak gibi araba kullanan tip var. varmı mesela bunun üzerine eğilen? yola mama dökeni bulup ceza verecek ki devamı gelmesin. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Doğan Arşiray yazdı: tuik mesela. işte bu mesela ayvalıkta ciddi bir problem ama ankara çayyolunda böyle bir şey yok. en zengin semt ama köpek sürüsü yaşamıyor. çok neta ma görece bir durum yani. bununla birlikte bilimsel gözlem yok ki metodoloji heryerde çalışsın. Evet ama bizde burada yaşıyoruz. Buna bir dur denilmesi lazım. Ya yazıktır yani burada bile anlatamıyoruz derdimizi dalga konusu oluyor. Ben çocuğumun hayatını sokak köpeğinin insiyatifine bırakmak istemiyorum kardeşim afrika savanası değil burası. Doğan Arşiray yazdı: işte onu diyorum. burada yok, orada olanı anlamasını bekleme kimsenin. yerel otorite işini yapmalı en başta. ayvalıkta bir sürü manyak gibi araba kullanan tip var. varmı mesela bunun üzerine eğilen? yola mama dökeni bulup ceza verecek ki devamı gelmesin. Bizim halkımızda iş yok. Toplanın gidelim diyorum kimse gelmiyor. Allah korusunla olmaz bu işler. Belediyenin kapısına 500 kişi gidip bağıra çağıra konuşursan bu ses duyulur. Duyulsun artık. Birinin çocuğu öldükten sonra hepsi toplansa ne olacak. İş işten geçmiş. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 saat önce Paylaş 10 saat önce İlkay Başaran yazdı: Yatan köpeklerin arasında yürümek zorunda kalıyoruz zaten olması gereken de agresyona meğilli köpeği toplamak gerekiyor. aynı ruh hastalarını hapse atmak gibi. bir sürü arızalı adamlar birlikte yaşıyor evlatlarımız bu daha tehlikeli değilmi? diğer türlü sürdürülebilir değil çünkü. köepk itlafı projesi bile maddi olarak uygulanabilirliği yok. yeterki gaz alınsın. köpeklerin hepsini topla, taşı, zehirli iğne ile sözde insanca kuytuda öldür sonra götürü çukur kaz göm vs, baştan sürüyü oluşturmadan önce kısırlaştırmaya göre belki 10 kere pahalı. ne belediyede bütçe yeter ne de başka yerde köpek sayısı kontrolden çıkınca. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 saat önce Paylaş 10 saat önce İç işleri bakanlığına şikayet yazdım. Cadde sokak belirtin diyor. Ya cadde sokağı mı var kilise tarif etmiyorum size sokak köpeği sabit birşey değil heryerde dolu dedim tarım köy işleri bakanlıına pasladılar. Neyse sonuç koca bir sıfır işte. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 saat önce Paylaş 10 saat önce "Birinin çocuğu öldükten sonra hepsi toplansa ne olacak." çukura düşen arabada insanlar ölür sonra gelip asvalt yapıp hizmet diye satarlar. her durumda fazlace duygusal davranmamak lazım sanki, çünkü bu sadece insanın yıparatan birşey olur. nasıl çocuğumuzu elinden tutup okula götürüyorsak epeyce çok olan sapıklar dadanmasın diye, elinden tutup köpeklerin arasından da geçireceğiz. bu eğer bireysel olarak da mentalitimizi değiştirmeyi ve köpek korkusunu yenmeyi gerektirecekse katlanacağız diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Doğan Arşiray yazdı: zaten olması gereken de agresyona meğilli köpeği toplamak gerekiyor. aynı ruh hastalarını hapse atmak gibi. bir sürü arızalı adamlar birlikte yaşıyor evlatlarımız bu daha tehlikeli değilmi? diğer türlü sürdürülebilir değil çünkü. köepk itlafı projesi bile maddi olarak uygulanabilirliği yok. yeterki gaz alınsın. köpeklerin hepsini topla, taşı, zehirli iğne ile sözde insanca kuytuda öldür sonra götürü çukur kaz göm vs, baştan sürüyü oluşturmadan önce kısırlaştırmaya göre belki 10 kere pahalı. ne belediyede bütçe yeter ne de başka yerde köpek sayısı kontrolden çıkınca. Bize dese ki belediye toplayıp besleyeceğiz sokakta serbest bırakmayacağız ayda şu parayı tüm ayvalık sakinleri verecek tamam der herkes. Biz bize yeteriz bilmemne para toplamayı biliyorlar. Buna da toplasınlar. Veririrz, ona da verdik buna da veririz. Çözmek isteyene yol çok.. Doğan Arşiray yazdı: "Birinin çocuğu öldükten sonra hepsi toplansa ne olacak." çukura düşen arabada insanlar ölür sonra gelip asvalt yapıp hizmet diye satarlar. her durumda fazlace duygusal davranmamak lazım sanki, çünkü bu sadece insanın yıparatan birşey olur. nasıl çocuğumuzu elinden tutup okula götürüyorsak epeyce çok olan sapıklar dadanmasın diye, elinden tutup köpeklerin arasından da geçireceğiz. bu eğer bireysel olarak da mentalitimizi değiştirmeyi ve köpek korkusunu yenmeyi gerektirecekse katlanacağız diye düşünüyorum. Silah verelim yanlarına sapık korkusuyla başetmek için? Bence bu yaklaşım doğru değil. Yani köpeklerin önüne geçmeyip korkmamayı mı öğretelim? Bunu da öğretelim evet de çözüm bu değil ki. Depreme dayanıklı bina yapmayıp afadı geliştirmekle aynı bu. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Çağlar Bayur yazdı: daha 15 yıldır besi hayvan sayımı yapılmayan coğrafyada, sokak analizini kim yapmış ? bilmem. Google’a bi yazdım. İstanbul’daki kedilerle alakalı ingilizce yazılı sayfalar çıktı karşıma Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Fatih Sarıkaya yazdı: Yakında aşısını çıkarıp onu da satarlar bize. Birileri bu keneleri üretip üzerimize salıyor olabilir mi? Komplo teori oldu ama, her şey beklenir oldu artık. kanada da kene aşısı var. Türkovak ı bulan ekip kendi kene aşımızı geliştireceğiz demiş Umarım işe yarar Yorum bağlantısı
Ömer Budak 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Aslında yılın hep bu dönemleri (eskiden Mayıstı) kene yılan haberleri hep olurdu, çünkü kenelerin üreme, yılanların kış uykusundan uyanma dönemi. Sosyal medyanın yaygınlaşması, yaşam alanlarının genişlemesiyle haberleri daha fazla duyduğumuzdan algıda seçicilik oluyor bence. Kırım-kongo hastalığı yapan kene meselesi ayrı, bunlar 15-20 yıl (belki daha önce) laboratuarlarda üretilerek Tokat-Sivas bölgesine atılan keneler. Artık savaşlar sadece cephelerde ya da füzelerle olmuyor. 30-40 yıl önce de zoraki israil gübresi ve genetiğiyle oynanmış tohumlar verilerek toprak ve zirai ürünlerimizi bozdular. Neyse kedi-köpek meselesi çok kronik bir hal aldı maalesef memlekette. Bir hayvansever olarak Ankara'nın ortasında güpegündüz cadde üzerinde bir köpeğin ısırma hamlesinden son anda kaçtım. Yan binanın önünde beslenen sokağımızın köpeği yerli yersiz havlamasıyla her gece uykumuzu bölüyor. Basit bir rahatsızlık görünebilir ancak her gün uyku sorunu çekince sinir bozucu bir hal almış durumda. Hem onlar hem bizim için sokaklar sağlıklı yaşam alanı değil. Bunu belediyelerin, hükümetin üstlenip bir planlamayla yaşanabilir barınaklar ve kısırlaştırmayla çözülebileceğine inanıyorum. Ancak maliyetinden ve rant olmadığı için bu işe gireceklerini sanmıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 7 saat önce Paylaş 7 saat önce İspanyanın bir beldesinde kuşlara yem bile vermek yasaklandı. niye? salgın hastalığa sebeb olduklarından dolayı. bizde kuştan vaz geçtik. kedi köpek beslemekte işin dozunu kaçırdığımız gibi hastalıklara da davetiye çıkardık. hayvanların fıtratı ile oynamak bize pahalıya mal olacak. ben ihtiyacı işi dışında kedi ve köpek beslemeye, besleyene karşıyım arkadaş. bu sabah bina grubundan gelen mesajı aşağıda paylaşıyorum. yorum sizin. 4 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Sabah ev den 6 da çıkıyorum zaman zaman köpek sürüleri ile karşılaşıyorum camii den çıkan yaşlılara filan havlıyorlar ne hikmetse bana hiç bulaşmadılar onlarda biliyorlar işin sonunun ne olacağını 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Haber doğru olabilir mi. https://www.instagram.com/p/DK230UwNPM4/ 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Arkadaş başıboş köpekler var diyor öbür arkadaş yollarda şöyle sürücüler var diyor. Ne yani köpek sorununu görmezden mi gelelim? 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Dünya ısınıyor. bazıları sanıyorki biz ısıtıyoruz. Hayır, dünya 11.000 yıldır ısınma çağında yani, dünya kendi kendine denge içinde. Biz olmasak bile bazı canlıların soyu tükeniyor. Bugünkü hayvansever kafasıyla bakınca dinazorlarla aynı dönem yaşasaydık onların soyunu devam ettirmek için çabalayacaktık. Ve bu çok saçma. bugün de aynısı. Dünya dönüyor. Kedi ve köpekleri besleyerek iyilik yapılmıyor. Aklı başında Veterinerler bile aynı şeyi söylüyor. Beslemeyin. Bu hayvanlar aynı bölgede çoğaldıkça taşıdıkları hastalık artıyor diyorlar. Ama çoğu demez çünkü para kazanıyorlar. ben de saygı duyuyorum. Seviyorum. Ama çantamda mama taşıyıp, internetten sipariş verip sağa sola bırakmıyorum. Bana normal gelmiyor bu iş 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Dünya ısınıyor. bazıları sanıyorki biz ısıtıyoruz. Hayır, dünya 11.000 yıldır ısınma çağında yani, dünya kendi kendine denge içinde. Biz olmasak bile bazı canlıların soyu tükeniyor. Bugünkü hayvansever kafasıyla bakınca dinazorlarla aynı dönem yaşasaydık onların soyunu devam ettirmek için çabalayacaktık. Ve bu çok saçma. bugün de aynısı. Dünya dönüyor. Kedi ve köpekleri besleyerek iyilik yapılmıyor. Aklı başında Veterinerler bile aynı şeyi söylüyor. Beslemeyin. Bu hayvanlar aynı bölgede çoğaldıkça taşıdıkları hastalık artıyor diyorlar. Ama çoğu demez çünkü para kazanıyorlar. ben de saygı duyuyorum. Seviyorum. Ama çantamda mama taşıyıp, internetten sipariş verip sağa sola bırakmıyorum. Bana normal gelmiyor bu iş Doğal seleksiyonla zayıf olanın bile ölmesine izin verilmiyor. Dolayısıyla popülasyon da artıyor. Sonra hayvan hakçıları geliyor. İneğin hakkı yok yaşamaya çünkü ya da civcivin. Şimdi kadınlar ölüyor birsürü tek sorun köpekler mi ciler gelir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts