Tansu Kalafatoğlu Çarşamba 20:45 Yazar Paylaş Çarşamba 20:45 Mehmet Ozyurek yazdı: Yanan bir köyde de sular akmadığı için eve ulaşan yangına müdahale edilemediği söylendi.. Ya sahi, bir yangın uçağı 10 milyon falan heralde.. Biz o kadar afrika ülkesine yardım ediyoruz borçlarını ödüyoruz.. Paramız vardır. Her yıl çok büyük ormanlarımız yanıyor. Neden yangın söndürme uçağı almıyoruz. bu uçak işinde büyük şeyler döndü. Hala basına yansıyan net bilgi yok. neyse. Bi orman da yolda yanan araç yüzünden yanmış. Adamlar da kendini zor atmış dışarı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 20:59 Paylaş Çarşamba 20:59 Mehmet Ozyurek yazdı: Neden amma meraklısın heee Tansu Kalafatoğlu yazdı: net bilgi yok. motorlarına kuşlar yuva yapmış, rahatsız olmasınlar diye havalandırmıoz mesela....hatta oldu bu yani gayet te yansıdı, ertesi gün unuttuk, bu da geç er ya hu 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Perşembe 07:18 Paylaş Perşembe 07:18 Yangın çıkabilir.. Ormanın düşmanı çok, yakabilirler.. Söndürebilmemiz lazım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök Perşembe 07:40 Paylaş Perşembe 07:40 keneleri yesin diye keklik salıyorlar doğaya haberlerde çıkıyor. fakat kekliklerin kene yemediğini de söylüyor kaynaklar sorum şu keklikler kene yermi ? Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar Perşembe 07:50 Paylaş Perşembe 07:50 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Her yerden artan yılan popülasyonu ve kene haberi geliyor. Kene ısırmasından ölen sayısı 5 oldu galiba. Başka sebepleri de vardır ama şu sokağa mama bırakma işleri bırakılmalı. mamayı sadece kedi köpek yemiyor. Kemirgenler de yiyor. Sayıları da artıyor. Ayrıca şehirde görülen domuzların bir sebebi de bu mamalar. kemirgen artınca yılan artıyor. Kediler yılan peşinde değil. yaban hayvanı popülasyonu mama etrafında çoğalınca arazideki kuş popülasyonu da değişiyor. ayrıca mama artışı kedi köpek artışı demek. Kene köpeklerde çok görülür. yani kısacası doğanın dengesine mama ile müdahale edince işler hiç sevimli olmuyor. Bilinçsiz bir toplum olmuşuz kimse üzerine düşeni yapmıyor ama herbokologlarımız gırla. Ülke yanıyor bilinçlenme yerine komplo teorileri dolaşıyor internette. Örneğin adam evinin önünü süpürmüyor ama iklim yasasının onun evinin önünü süpürmesine engel olacağını söyleyebiliyor. ( izmaritini söndürmeden atıyor, ormanda mangal yapıyor, anız yakıyor ) bütün bunları kastederek söylüyorum. Benim kurt köpeğim ve şu an 2 kaldı kedilerimiz var ama yerim uygun olduğu için bakabiliyorum. Köpeğin yıllık maliyeti mama ve aşıları 30-40 bini buluyor. İnsanlar alıyor bakamayınca sokağa salıyor. Geçen gün gördüğüm olay evcil köpeğini çiftleştirmiş 9 yavrusu olmuş bunların 4 tanesini vermişler 5 tanesini getirip hayvan barınağına bıraktılar yazık değil mi ? O 4 taneyi alan biraz bakacak ki bakamayacak sokağa bırakacaklar. Çipli köpek hamile iken mutlaka veteriner kontrolü olmuştur bunların kayıt altına alınması ve doğumun kaç yavru olduğunu kayıt altına alma zorunluluğu olmalı ayrıca verdikleri yavruları pasaportu ile verilmesi zorunlu olmalı ki onlar bakamayınca sokağa bırakmasınlar. 2 yıl oldu sanırım değişen yeni yasa zorunlu kayıt altına alma süreci vardı benim köpeğimin aşılarını yapmış olduğum veteriner kayıtsız bir cins köpeği benimmiş gibi kayıt açmış ve tedavi uygulamış ben bunu gördüm kendilerine gittim söyledim şikayet edeceğimi söyledim yusuf yusuf etti. Hayvan sahibi olan insanların tc si ile kayıtsız kedi köpek tedavileri yapılıyor. Sokak hayvanları üzerinden ciddi para kazananlar var. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Perşembe 11:55 Paylaş Perşembe 11:55 Mehmet Ozyurek yazdı: Yanan bir köyde de sular akmadığı için eve ulaşan yangına müdahale edilemediği söylendi.. Ya sahi, bir yangın uçağı 10 milyon falan heralde.. Biz o kadar afrika ülkesine yardım ediyoruz borçlarını ödüyoruz.. Paramız vardır. Her yıl çok büyük ormanlarımız yanıyor. Neden yangın söndürme uçağı almıyoruz. CL415 30 milyon dolarmış. 1 milyar 200 milyon TL. 85 miyon kişinin 60 milyonu diyelimki vergi ödeyebilecek yaşta. bölünce 1 adet uçak için bir kez 20 TL vermesi lazım. 100 tane alırsak bir kez 2000 tel vermemiz lazım. bence çok para olmaz yani... Ali Gök yazdı: keneleri yesin diye keklik salıyorlar doğaya haberlerde çıkıyor. fakat kekliklerin kene yemediğini de söylüyor kaynaklar sorum şu keklikler kene yermi ? deep seek e göre 1. Kuşlar Bazı kuş türleri (tavuk, hindi, sülün, bıldırcın, serçe ve bazı yabani kuşlar) keneleri yiyerek popülasyonlarını azaltır. Özellikle tavuklar, serbest dolaştıklarında bahçelerdeki keneleri büyük ölçüde temizleyebilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Perşembe 12:13 Paylaş Perşembe 12:13 Doğan Arşiray yazdı: CL415 30 milyon dolarmış. Valla bence hiç bir şey değilmiş.. Koca ülkeyiz sonuçta. Lazım olur diye her ile hava alanı yapıyoruz, uçak inmese de açık tutuyoruz.. Bence 10 tane almak lazım.. 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Perşembe 14:36 Paylaş Perşembe 14:36 gerçekten de öyle. hava alanı da olan ormalık bölgede 4 tane bundan bekleyecek. bodrum dalaman izmir vs gibi. zaten diğerleri de gelecektir yanına gerektiğinde. yangın söndürme hava komutanlığı gibi askeri bir birlik olacak. bitti gitti. adam başı 20 tl uçak başına. makine bu buyrun : https://winair.ca/blog/everything-need-know-canadair-cl-415/ Mehmet Ozyurek yazdı: Valla bence hiç bir şey değilmiş.. Koca ülkeyiz sonuçta. Lazım olur diye her ile hava alanı yapıyoruz, uçak inmese de açık tutuyoruz.. Bence 10 tane almak lazım.. varya benim param olsa yani şimdi olandan daha fazla demek istedim yoksa continentali nasıl aldık değilmi, tekne alacağıma CL415 filan alır içinde uyurum. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts